Presentació

Aquest bloc va néixer fruit d’una obligació. Com a alumne d’un curset de WEB 2.0 estava obligat a crear-ne un. L’obligació però, va esdevenir vici o devoció, que de tot té una mica, només posar-m’hi, ja que vaig veure ràpidament que era una eina perfecta que m’obria un ventall de possibilitats considerable.
En primer lloc em permetia emmagatzemar, en aquest univers virtual que és la xarxa, tota una pila de documents i recursos que, en condicions normals, col·lapsarien la meva taula de despatx. Per fi podria redescobrir el seu color, una tasca que, colgada de papers com estava, hauria exigit una bona dosi de paciència i uns certs coneixements d’arqueologia.
Tindria tots els paperots organitzats, ja que en haver-los de presentar públicament, no tindria cap més remei que classificar-los. Cosa que facilitaria trobar allò que en calgués just en el moment que em fes falta i no una setmana després.
No perdria els materials un cop creats i fets servir una única vegada. Defecte molt arrelat i que m’obliga a repetir les feines una vegada i una altra.
Els materials fets podrien ser objecte de crítica per part d’altres persones, fet que els aniria polint i els enriquiria de forma continua.
En fi, tot un seguit de virtuts que em van ajudar a convertir un exercici de “fi de curs” en un bloc amb unes certes pretensions de continuïtat i utilitat.
Només hi havia una petit problema, la meva pobre cultura matemàtica. Uns coneixements esquifits que em limitaven la creació i feien impossible un aprofundiment seriós. M’hauria de limitar doncs, per una banda a recollir informació de fonts més competents i per l’altra, a penjar tot allò que feia a classe amb l’esperança que tant una cosa com l’altra tinguessin alguna utilitat. Els errors, que de ben segur n’hi hauria, quedarien sotmesos al judici de possibles lectors més competents matemàticament amb la confiança que em serien advertits i podrien per tant ser corregits
Desconec si he cobert aquestes expectatives, m’agradaria creure que sí. Com també m’agradaria creure que l’estructura del bloc, que combina articles per alumnes de primària, secundària, mestres i adults en general, així com exercicis o suggeriments ben pràctics al costat de opinions possiblement inútils i sobreres, no el converteix en una mena d’olla barrejada completament indigesta.

Joan Anton Solano
Escola Cèsar August

5 pensaments sobre “Presentació

 1. Hola, torno a ser el Jorge de 6èC. ADEU!! (es broma)
  Aquest bloc esta molt ben fet!!!

 2. Aquest bloc esta molt ben fet i pots veure i aprendre coses que abans no savies.

 3. Hola, aquest blocs es una passada i a mes es entretingut. A mi m’agraden les mates i els enigmes i esta molt ben pensat perque quant t’avorreixes pots entrar aqui i ademes els teus pares no et poden castigar perque …
  estic fent mates. jajajajaja

 4. Ostres Joan, he estat llegint aquest bloc, quina feinada!, esta molt ben fet, sí senyor, a més d’entretingut és didàctic i molt fàcil de llegir-hi, molt complert, et felicito, ja ho he adjuntat a les meves adreces d’interès!
  Montse

 5. que bonic !!! ma fet plorar sniff!!! snif!!! un home que dedica tota la seva vida i virtuts a un bloc, podries fer una peli de drama (sense intenció d’ofendre)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *