Jocs de tauler – recursos

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Després de cinc articles es hora ja de anar a la pràctica i veure orientacions i exemples concrets de l’ús dels jocs a l’aula. Abans de fer-ho però, us parlarem d’un altre recurs o millor suport, molt interessant. Què us semblaria gaudir a la nostra ciutat (Tarragona) d’una botiga especialitzada en jocs amb personal preparat que us pot ajudar a l’hora de la tria i del funcionament dels jocs i que a sobre té experiència amb escoles perquè ja ha col·laborat amb el Serrallo i Pràctiques? Fabulós, oi? Doncs és la llibreria Drakkar situada ben a prop de l’estació. Si aneu no us en penedireu.

I entrem en matèria parlant dels recursos que ens proposa uns dels gran fabricants de jocs de taula, es tracta de Devir. Concretament ens ofereix un seguit de fitxes que ens permeten treballar a l’aula amb 25 dels seus jocs. A la mateixa web podem trobar informació sobre el Projecte d’estimulació neurocognitiva a través dels jocs de taula.
Podeu aprofitar la visita a la pàgina d’aquest fabricant per fer un cop d’ull al seu catàleg. Fullejant-lo podreu veure quins jocs hi ha a la venda i de passada en trobareu d’adaptats a altres cicles, ja que recordeu que aquest bloc està dedicat a cicle superior de primària.

Aprenentatge basat en jocs de taula és la frase que trobem a la capçalera de la pàgina de Lu2, experts en jocs de taula, i és alhora la millor descripció de la web. Aneu al menú Tallers i activitats i hi trobareu una bona quantitat d’idees.

A la pàgina web anomenada Ocio Alternativo Familiar, creada per la psicòloga Julia Iriarte trobarem un bon grapat d’idees i suggeriments per a treballar amb Dixit. Desplegueu ¿Qué encontraràs en este artículo? i podreu veure l’índex de la página.

CEL, Cataleg d’esperiencies lúdiques és un gran recull d’experiències amb fitxes descriptives de com s’han treballat diversos jocs a l’aula. És una pàgina oberta en la que tots podeu participar com a creadors.

L’aprenentatge basat en el joc: 15 jocs de taula per aprendre jugant de Barbara Vastenavond, creadora de la pàgina YouMeKids, ens ajuda a veure com podem utilitzar els 15 jocs que donen nom a l’article a l’aula. Presteu especial atenció a Story Cubes.

Algunes pàgines es centren només en un sol àmbit, és el cas de l’article 6 jocs de taula que fan divertides les matemàtiques, pertany a la pàgina sortir amb nens.

Acabarem recordant el que ja vam comentar al tercer article, que hi ha una tipologia de jocs que per la seva estructura es presta molt a l’ús escolar, les escape rooms. En aquest cas el nombre de recursos a la xarxa es tan nombrós que els hi dedicarem el dos propers articles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *