Jocs de tauler – premis

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Avui complementem les llistes que han aparegut als dos articles anteriors amb enllaços als premis que arreu d’Europa es lliuren a aquest tipus de jocs. Els llistats que hi trobareu, que completen i milloren els fets per l’autor del bloc, poden ser força orientatius a l’hora de fer-ne una valoració i una tria acurades i responsables.
El més veterà i alhora més prestigiós és l’alemany, l’Spiel des Jahres, que es va començar a donar l’any 1979. És un premi que han rebut jocs que ja han passat a ser clàssics com ara el Carcassonne (2001) i el Catan (1995).
Més jove és el francès, l’As d’Or, la seva primera edició correspon a l’any 1988 i també el trobareu comentat en català a la Wikipèdia.
Seguint amb els veïns propers ens toca anar a Itàlia on el premi al Gioco dell’Anno es va començar a donar l’any 1991. Com sempre podeu completar la informació buscant l’article corresponent a la Wikipedia, però en aquesta cas només trobareu la versió en italià.
A Espanya, el premi equivalent, es va atorgar per primera vegada l’any 2005 i la seva denominació oficial és transparent, JdA – Juego del Año en España.
Per acabar tornem a casa nostra, on trobem els premis Dau Barcelona. Aquests guardons, associats al festival del joc que sempre es celebra un cap de setmana dels darrers dos mesos de l’any, tenen una orientació diferent ja que premien autors i no jocs. Enguany han arribat a la seva setena edició i entre les activitats que es fan durant el festival cal destacar la secció Les escoles al Dau, que són sessions de demostració per a docents de diversos jocs i les seves aplicacions a l’aula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *