Solucions de la 10 Rua

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Acabada la setmana prèvia al carnaval s’acaben també els enigmes. N’estic ben segur que els heu encertat tots, però per si de cas no ha estat així feu un cop d’ull a la pàgina de l’escola Cèsar August.
Bon cap de setmana i gaudiu de la festa de dilluns que el dimarts heu de tornar al centre amb les piles ben carregades!

Enigma 16/02/23

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Tenint en compte que el número que hi ha a cada casella està format per la suma dels que hi ha a les caselles inferiors, intenta completar la piràmide i descobrir quin número s’amaga sota la lletra x.
Per exemple el de dalt de tot, el 105, és el resultat de sumar 45 i un altre número. Aquest és molt fàcil d’endevinar, però podràs fer-ho amb els altres?

Jocs de taula i problemes I

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Què els jocs de taula ajuden a desenvolupar una quantitat considerable d’habilitats i capacitats és quelcom que gairebé ningú posa en dubte, el que ja pot xocar més és el conjunt de paral·lelismes entre aquesta mena de lleure i la resolució de problemes matemàtics. En el podcast que us pengem avui els comentem. Escolteu-lo i veureu que aquesta idea que potser d’entrada pot xocar no és gens ni mica forassenyada, comprovarem com tot allò que segons Maria Antònia Canals es demana a un problema real de matemàtiques (no confondre-ho amb exercicis amb un enunciat textual) també es pot trobar a una gran majoria de jocs.

Multipliquem amb Veggies

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Tornem a penjar l’enllaç a una de les píndoles ABJ que fem per tal de ajudar-vos a conèixer jocs de taula que ens permeten desenvolupar contingut curriculars. Avui li toca a Veggies un joc que consisteix a construir la nostra paradeta del mercat i que ens fa estar tota l’estona fent càlcul mental sense parar, concretament multiplicacions i sumes. És un joc molt simple i econòmic i que per tant pot estar a l’abast de qualsevol centre i aplicar-se sense cap dificultat als cicle superior de primària, fins i tot a alguns grups de cicle mitjà si tenen hàbits jugaires.