Jocs de tauler – col·laborem

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Els jocs en que diversos jugadors s’enfronten i lluiten per la victòria tenen una llarga tradició i per tant continuen sent els més abundants a les prestatgeries de les botigues, però el segle actual ha vist néixer una altra tipologia de jocs, els cooperatius. Uns jocs que són una eina fantàstica per practicar l’ajuda mútua, el treball en equip, l’altruisme, la cooperació i la solidaritat. A més a més fan imprescindible el diàleg, la negociació i l’argumentació que ens portaran a una pressa de decisions acordades a cadascuna de les jugades. Com a l’article anterior la tria es discutible i us animo a que feu les vostres pròpies cerques.

  • Pandemic: El joc col·laboratiu per antonomàsia. Una epidèmia s’escampa de forma irrefrenable pel planeta. Només una combinació hàbil dels diversos personatges i unes accions molt ben meditades poden salvar la humanitat d’una desfeta total, però els brots epidèmics que aniran incrementant el nombre de ciutats afectades de forma exponencial ens ho posaran molt difícil.
  • L’Illa Prohibida: Més adaptada als alumnes de primària, fins i tot es pot intentar jugar-hi a cicle mitjà. En aquest cas serem un grup d’aventurers que haurem de rescatar els tresors d’una illa abans no s’enfonsi i ens porti tots a la mort.
  • Mysterium: Totes les ressenyes d’aquest joc diuen que és la suma de Cluedo i Dixit i francament ningú pot millorar aquesta explicació. Aconseguirem entre tots alliberar l’anima en pena que es passeja per la vella casa dels Comtes de Warwick?
  • Jocs d’escape room: Com podeu imaginar transformen les escape rooms que darrerament s’han posat de moda en jocs de taula. Per aconseguir guanyar la partida haurem de resoldre, de manera cooperativa i en un determinat període de temps, un seguit d’enigmes, jeroglífics, endevinalles i trencaclosques. Aquests continguts tant pautats fan que aquests jocs es puguin crear fàcilment a l’escola per part dels mateixos mestres i que per tant estiguin plenament adaptats als alumnes a qui s’adrecen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *