Jocs de tauler – competim

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Avui toca començar a donar solidesa a les afirmacions de l’article anterior i una de les dues maneres de fer-ho és exposant-vos molt breument alguns dels jocs que s’ajusten al llistat de competències esmentades ahir. Per tal de fer l’article lleuger ens limitarem a una molt breu descripció dels jocs i a enllaçar-vos a pàgines que ens els comenten amb més profunditat o ens ensenyen com s’hi juga i per tant deixen clara la utilitat que poden tenir a l’escola.

En aquest article ens centrarem ens el que són totalment o bàsicament competitius. La tria és personal i per tant arbitrària i discutible:

  • Catan: Pensar i adaptar contínuament l’estratègia per fer un bon ús dels recursos i la via més convenient per a guanyar (repoblació de l’illa, victòria militar, carreteres, ús del lladre) fent ús de la possibilitat de negociacions i intercanvi comercial entre els jugadors.
  • Carcassonne: treball de l’espai i l’orientació per aconseguir el que vull i alhora fer la guitza als altres jugadors.
  • Si esteu cansats del Carcassonne i voleu provar un de nou que també treballa l’espai podeu optar pel guanyador del Spiel des Jahres del 2017, Kingdomino.
  • 7wonders: Ampli ventall d’estratègies per guanyar (cartes amb punts de victòria, desenvolupament científic, poder militar, construcció de la meravella…). A destacar que la rotació de les cartes entre els jugadors ens permet preveure els moviments de l’adversari augmentant encara més la vessant racional i no aleatòria del joc.
  • Terraforming Mars: Arqueobacteris, cianobacteris, alteració de l’atmosfera, de la temperatura… Una meravellosa introducció a l’evolució planetària per tal d’aconseguir arribar a la vida.
  • Through The Ages – Una nueva historia de la civilización: Gestió de recursos econòmics, urbans i militars tenint en compte el grau de felicitat del poble i l’equilibri social. Dedicar esforços als avançaments científics i culturals. Anar adaptant les formes a govern a les diverses èpoques. Hi una millor manera de viure la història?
  • Lost cities (exploradores): Vet aquí un joc que combina l’aleatorietat (quina carta hi ha sobre la pila), la imprevisibilitat (no sabem quines cartes té el contrari), el raonament (com puc sortir beneficiat sense beneficiar el contrari) i la pressa continua de decisions (descarto/jugo/conservo). No en va el seu creador és un matemàtic, Reiner Knizia.
  • Dixit: Imaginació, abstracció, síntesi, trobar la forma de suggerir i insinuar sense concretar massa… És possible trobar tot això en un joc de taula? Sí, la resposta és Dixit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *