Arrodonir nombres decimals

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Arrodonir decimals és una tasca que fem ben sovint. Ho fem quan per simplificar un càlcul arrodonim a l’euro i ho fem quan després d’haver fet una operació amb la calculadora decidim prescindir del reguitzell de decimals que apareixen en pantalla i ens limitem a posar-ne els dos o tres primers.
Trobar pàgines que ens permetin practicar tant el primer arrodoniment (a la unitat) com el segon (a la dècima, al centèsima…) és força fàcil i ho podeu fer vosaltres mateixos. Però des del bloc us proposem les següents adreces.

Començarem per l’única pàgina que hem trobat en castellà, és tracta de Décimas, centésimas, milèsimas y redondeos, on a la columna de práctica haureu de clicar el botó redondeo.

Ja en anglès, on l’oferta és abassegadora, comencem per una pàgina que treballa precisament el primer exemple que hem comentat a la introduccció de l’article, l’arrodoniment a l’euro. Trobem aquesta activitat a la web de Quia i té com a fet curiós i engrescador que permet jugar a dues persones alhora, per tant podeu enfrontar-vos a un altre company i veure qui domina més aquest procediment.

També pertany a Quia Find the matching squares, on ens haurem de limitar a enllaçar cada número decimal amb l’arrodoniment que li correspon.

Si a les dues primeres activitats no heu obtingut els resultats que volíeu podeu revisar una mica el tema sense sortir de Quia, anant a l’activitat Flashcards.

També són molt senzills són els exercicis que ens proposa Interactive Flashcards – Rounding decimals to whole numbers de Teaching Treasures, on treballarem amb nombres amb una sola xifra decimal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *