Qd’E 2011 – Càlcul i numeració

priadu1

happy_sunTal com vam fer el curs anterior dedicarem un article a cadascun dels blocs LOE que estudien els nostres alumnes i ho farem en el mateix ordre en que apareixen en els informes que els lliurem a final de curs. Començarem per tant parlant de càlcul i numeració.
En aquesta sèrie de Quadern d’Estiu trobareu recursos nous i d’altres ja coneguts, aquests darrers però els presentarem ara, no de forma individual, sinó agrupats per temes seguint l’índex del llibre de text per tal de facilitar les tasques de repàs i recuperació.

Càlcul mental
Quadern d’estiu 2 – Càlcul

Enllaços nous:
A The Arithmetic Masters trobareu un joc d’estètica manga i música empipadora on si trieu l’opció hard patireu de valent si voleu sobreviure.

Múltiples i divisors
Múltiples.
Múltiples – jocs.
Nombres primers – jocs.
Nombres primers – fulls de treball.
Descomposició en factors primers.
Examen del tema 1.

Enllaços nous:
Skillwise Factsheet. Una pàgina que, malgrat estar en anglès, presenta una explicació i uns exemples clars i entenedors.
Interactive Factor Tree Game, un joc que ens permet practicar la descomposició d’un número en els seus factors primers.

Potències
Potències.
Arrels quadrades.
Examen del tema 2.

Enllaços nous:
Alien power, un joc amb tres nivells de dificultat que us permet calcular quadrats, cubs i qualsevol tipus de potència, us aconsello que només practiqueu el dos primers.
Basketball math exponents, estèticament molts pobre però vàlid com a pràctica. Cada cop que encerteu l’exercici proposat aconseguireu encistellar.

Fraccions
Identificar i representar fraccions.
Juguem amb fraccions.
Fraccions equivalents.
Suma i resta de fraccions.
Repassem fraccions tot jugant.
Examen del tema 3.

Enllaços nous:
En aquest apartat, com que el número de jocs i activitats on-line dels enllaços anteriors és considerable us recomano la pàgina Free Fractions Worksheets, on trobareu desenes i desenes de fulls per imprimir amb tot tipus d’exercicis: reconeixement de fraccions, fraccions equivalents, simplificació, operacions amb fraccions pròpies i números mixts… Penseu que també hi ha els fulls de les respostes per tant haureu de vigilar a l’hora d’imprimir-los i donar-los als vostres fills.

Nombres decimals
Decimals – material fotocopiable.
Decimals, activitats TIC.
Avui juguem amb decimals.
Examen del tema 4.

Enllaços nous:
En aquest cas us recomano un parell de jocs que podeu trobar a KS2 Bitesize, The Legend of Dick and Dom, que barreja l’aventura amb les matemàtiques i Mission 2110 que us obligarà a treballar alhora fraccions i decimals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *