Alumnes primària | Alumnes secundària | Adults: Pares / Mestres |
El càlcul d’àrees no és un tema que guanyi gaire quan fa el salt des dels llibres tradicionals al món de les noves tecnologies. Tant en un cas com en l’altre ens trobem amb un enunciat que hem de llegir i resoldre amb l’ajut del llapis o la calculadora i l’única diferència ve donada pel fet que l’ordinador controla la correcció o incorrecció de la resposta.
Sí hi ha un apartat però on l’aportació de l’ordinador podria ser interessant, la il·lustració amb animacions dels passos lògics que han determinat que la fórmula a aplicar sigui la que és i no una altra. Malauradament poques pàgines segueixen aquesta via.
Malgrat tot el comentat paga la pensa visitar els següents enllaços:
Polígons, perímetres i àrees un programa elaborat amb Descartes Web 2.0 per Josep María Navarro Canut. Està pensat per a primer d’ESO i per tant us podeu perdre en alguns punts i si el voleu veure us demana la instal·lació de Descartes Web 2.0 al vostre ordinador, però malgrat aquests dos entrebancs cal visitar-lo.
Matemàtiques, 1r Cicle d’Eso, creat pel professor de l’IES Montsià Carlos Perales Puerta. Com en el primer cas haurem de triar les activitats adients per a primària. Tant aquest enllaç com el posterior són molt útils si disposeu d’un canó de projecció a classe, ja que supleixen de forma més que acceptable una pissarra digital.
Áreas de polígonos de Manuel Sada Allo, on unes figures interactives ens permetran modificar les dimensions dels costats i veure com aquests canvis repercuteixen en les àrees.
Uns enllaços amb continguts més simples i que es centren en un sol tema serien Interactivate Triangle Explorer on haureu de calcular la superfície d’uns triangles situats a uns eixos de coordenades que ens permeten saber les seves mides i Geometry: Area d’IXL que es limita als triangles i als quadrilàters.
Finalment, quan ja heu entès el tema a la perfecció podeu passar un examen limitat a rectangles, triangles i cercles que trobareu a Thatquiz.