Mates rere la càmera

Alumnes primària Alumnes secundària Adults: Pares / Mestres

Tal com vam prometre a l’article del dia 17, avui desenvoluparem una mica el tema de les relacions entre matemàtiques i cinema i ho farem penjant els enllaços a una selecció d’articles que hi fan referència.
El primer Perfecting Animation, via Science va ser publicat al New York Times el proppassat desembre i parla d’Eitan Grinspun, el senyor que sortia al vídeo de dia 17, i del seu equip de treball de la Universitat de Columbia. A l’article ens fan cinc cèntims de la serva cerca d’equacions per descriure diversos objectes reals amb la finalitat de recrear-los en la pantalla.

Els dos següents tenen en comú pertànyer a la mateixa publicació, ScienceDaily. El més antic, Math In The Movies. Mathematicians To Thank For Great Graphics és de l’any 2007 i ens comenta l’estret lligam entre les matemàtiques i els gràfics animats per ordinador. El més nou, Math Goes to the Movies és del 2010 i ens parla de les relacions entre matemàtiques i efectes especials.

Molt complet i interessant és It’s all in the detail de la web +plus magazine on aprendrem com es creen bestioles prehistòriques i altres tipus de monstres o éssers inexistents.

veloci

I per acabar com hem començat, amb un article d’un dels més seriosos i tradicionals diaris en format paper, us enviarem al Times, on si llegiu And you thought being a maths geek was going to be boring… podreu veure com unes bones notes en matemàtiques i art us poden portar a formar part d’equips de creació cinematogràfica com els d’Avatar.

Interessant oi? Sembla que no podem perdre de vista les matemàtiques ni quan anem al cinema a passar una bona estona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *