Decimals, activitats TIC

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Si el dia 29 de novembre ens vam centrar en les adreces que ens permetien imprimir fulls d’exercicis en paper avui ho farem en les que ens ofereixen recursos en un suport més modern, l’ordinador.
Obrirem la llista amb un parell de MUDs (miniunitats didàctiques) de l’Edu. La primera, Els saltadors d’altura, és molt completa ja que hi podem trobar diversos tipus d’activitats relacionades amb el tema que ens ocupa: operacions amb decimals, emparellar fraccions i decimals, problemes…
La segona, Les persones que passen pel carrer, ofereix alguns exercicis que no ens interessen per a aquest tema. De fet ens centrarem només en un, l’arrodoniment de decimals.

La següent de la llista és la Unitat4 de Mates TAC que ens permet ordenar decimals i fer les quatre operacions. A aquesta adreça podem entrar com a visitant o com a usuari, òbviament en el segon cas tindrem accés a més opcions

Si passem a les referències en castellà hem de viatjar a les Canàries, ja que el govern d’aquestes illes posa al nostra abast la página Operaciones con decimales.

De tot una mica: descomposició, lectura, escriptura, comparació, operacions amb decimals, operacions amb números formats per la unitat seguida de zeros… Trobarem a la página 3 de Matemáticas Básicas. Ideal per a una revisió exhaustiva del tema.

A Los decimales i el € ens tornem a trobar, i ja ho enyoràvem, amb una pàgina on uns continguts complets i seriosos no exclouen una presentació agradable i simpàtica.

La web canadenca Math Frog podria haver aparegut tant aquí com a l’anterior article dedicat als decimals, ja que ens permet tant treballar en pantalla com imprimir fulls de treball. Hi trobarem una mica de tot, equivalences decimals-fraccions, operacions amb decimals

Una altra web francòfona és Mathenpoche, de la que cal dir que és molt completa pel que fa a les operacions. Aquesta web us exigirà això sí, un molt bon càlcul mental a banda d’un domini considerable del tema.

I arribem al final amb dues webs en anglès. Un classic dels recursos TAC de matemàtiques i que apareix molt sovint al bloc, la pàgina de IXL, avui concretament la de sisè grau i la de NumberNut, que us pot ser útil si heu patit massa amb les anteriors, ja que en aquest cas les operacions venen facilitades pel fet de presentar-se sempre acompanyades d’una recta numèrica.

2 pensaments sobre “Decimals, activitats TIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *