Quadern d’estiu 3 – Raonament i problemes

priadu1

quadern_de_vacancesHem deixat pel tercer dia raonament i resolució de problemes, l’apartat més difícil com es fàcil comprovar en veure l’índex de fracàs dels alumnes. Curiosament aquesta mateixa dificultat ens la trobem a l’hora de fer les recomanacions habituals.
Trobar activitats on-line que ens permetin interactuar amb l’ordinador com en els dos casos anteriors es força difícil. Aquest bloc de les matemàtiques és probablement l’únic que fa totalment imprescindible la presència d’un adult, sigui mestre o pare, al costat de l’alumne. Per aquesta raó les primeres recomanacions no les trobareu al món de la xarxa sinó a un mitjà molt més tradicional, el llibre.

Podríem començar amb el Calaix de problemes, les cinc paginetes que trobareu al final del llibre que han tingut aquest curs els alumnes. No són unes activitats especialment difícils però demanen un bon nivell de raonament.
Pels que volen enfrontar-se a reptes més grans és aconsellable la col·lecció Problemes de l’editorial Casals. El quadern número 5, escrit per Lluïsa Girondo Pérez, ens presenta 46 pàgines que sovint ens faran suar tinta i faran trontollar la nostra autoestima.

Pel que fa a la xarxa les recomanacions seran força escadusseres. Començarem amb un pàgina que ens presenta activitats de raonament, problemes, sèries, càlcul reflexiu… en resum una autèntica joia, es tracta d’Usa el Coco creada por Nacho Diego. Repassant els seus continguts entendreu que superi el milió de visites.
També mereixen una menció destacada els Problemes interactius de Joan Jareño Ruiz, entretinguts i estimulants alhora. Com l’anterior, una web de visita obligatòria.
L’última recomanació, més lúdica però també amb un alt grau de dificultat, és un recull d’enigmes de total mena (càlcul, raonament, espai i forma…) que podeu trobar al Quadern Virtual d’aquest mateix títol, Enigmes. No us descoratgeu si hi molts que no sabeu resoldre, penseu que l’Edu els classifica a l’ESO, per tant són més indicats pel alumnes que han acabat sisè.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *