Quadern d’estiu 2 – Càlcul

priadu1

quadern_de_vacancesDurant els darrers anys el càlcul escrit ha anat deixant pas al càlcul mental i al que es fa amb diversos mitjans tècnics, concretament la calculadora i l’ordinador. El resultat d’aquesta tendència és que la nostra canalla no tenen la rapidesa i efectivitat de generacions anteriors a l’hora de fer una divisió amb llapis i paper, però saben crear un full de càlcul. Per aquesta raó els enllaços que us proposaré avui seran, molt majoritàriament, per practicar el càlcul mental.

Per començar a treballar aquest bloc del currículum podem anar a l’Edu365 que ens proposa un bon nombre d’enllaços, dels quals us he seleccionat els següents.

La màquina de calcular. Una MUD on podem triar les operacions a fer i que ens controlarà quantes en podem fer en 60 segons. És força fàcil i un bon lloc per començar si el nostre càlcul justeja.
Del mateix nivell de dificultat són els exercicis de Calculus Trainer del Centre d’estudis Barberà. Els de cinquè s’hauríeu de limitar als números naturals i els de sisè podeu revisar també els enters.
Com sempre, tot un clàssic, Thatquiz, on podreu determinar tant les operacions a efectuar com el nivell a treballar.
Fàcil com els anteriors, però amb aspecte de joc i per tant més atractiu és Sabueso te reta a una carrerita, la música és una mica empipadora això sí.
La funció de pont entre aquest primer apartat i el següent la faria Mathrun, que amb una estètica semblant a la del Tetris ens va complicant la vida segons anem pujant de nivell. Cal remarcar que al segon ens presenta operacions amb resultat enter en comptes de natural i aquest conjunt numèric no l’hem treballat a cinquè. Seria per tant un enllaç més recomanat per als alumnes de sisè.

Si fins ara tot ha sigut bufar i fer ampolles i volem buscar operacions més díficils podem començar per El joc de les operacions on, a banda de calcular, haurem de fer ús s’una mínima estratègia si ens en volem sortir. Aquest enllaç ens presenta una graella de números per aconseguir determinats resultats, els que fem servir van desapareixent fent cada cop més difícil l’operació.
Si aquest us resultat massa difícil podem baixar un esglaó i enfrontar-nos amb Speed Greed Challenge.
I acabarem amb El Juego de Monojo, un híbrid de joc de “marcianets” i càlcul mental on heu de caçar els números per formar l’operació correcta.

Com que suposo que mols pares enyoreu el càlcul escrit tradicional també us ofereixo una opció dins d’aquest apartat. Matemáticas con Mario, una pàgina de la Zona de Alumnos de la Junta de Castilla y León.

Les dues darreres recomanacions són pels que no teniu mai prou, un llistat eshaustiu de recursos matemàtics que podeu trobar a Jueduland i el marc que acaba l’article i que us permet visualitzar la Biblioteca del Clic per tal que podeu remenar entre els centenars de paquets creats amb aquest recurs informàtic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *