Conrad Wolfram: Matemàtiques ≠ Càlcul

adul

Ningú pot negar un punt de provocació al missatge que es pot veure a la imatge extreta de la conferència que Conrad Wolfram va fer al TED el juliol del 2010, però com totes les provocacions ens ha d’induir a una profunda reflexió.

Wolfram afirma que les matemàtiques a l’escola es centren molt en el càlcul escrit, una tasca que considera tediosa i totalment irrellevant pel que fa a les matemàtiques i al món real. Mestres i adults en general podem estar d’acord o no amb aquesta idea, però no podem negar que, si més no en la segona part, és totalment certa. Penseu sinó quan va ser l’ultima vegada que vau fer un càlcul escrit i per contra la quantitat de vegades al dia que fem càlcul mental exacte, estimacions o agafem la calculadora, el mòbil o l’ordinador quan els números tenen una certa entitat.
Cal dir que tant l’avaluació diagnòstica com les competències bàsiques s’allunyen força de l’empatx calculador d’altre èpoques, però si revisem currículum i llibres de text veiem que el càlcul escrit continua sent l’amo i senyor de les matemàtiques. Veure el vídeo de la xerrada ens pot ajudar a veure la necessitat de reduir aquesta importància que encara li atorguem.
Si voleu veure la conferència a la pàgina original aneu a Conrad Wolfram: Teaching kids real math with computers. Per conèixer millor les seves idees podeu visitar el seu bloc o anar a computerbasedmath.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *