Repte 2012_01

priadu1

Malgrat que la majoria de mestres tenen el costum de donar les notes sobre deu, ja sabeu que jo les acostumo a donar en forma de tant per cent. Per altra banda si sumeu els punts que val cadascuna de les preguntes dels exàmens de matemàtiques que hem fet fins ara, haureu vist que mai no sumen ni 10 ni 100, sinó 20, 25, 30…

Com podem passar d’aquests valors a tant per cent? Aquest és un tema que hem començat a veure a cinquè i que acabarem de tractar a sisè. Però si us avanço una cosa, aquesta transformació es pot fer mentalment i amb un sol càlcul la majoria de les vegades… I no, no és difícil i només la pot fer el profe, sinó que està a l’abast de qualsevol. Tots, pensant una mica, serieu capaços de fer-la i això és el que espero que em demostreu aquest més.

Com, si la nota és sobre 20, puc passar-la a tant per cent (sobre cent) amb una sola operació?
I si és sobre 25, com puc fer-ho?
I si és sobre 30?

2 pensaments sobre “Repte 2012_01

  1. Quan la nota es 20 poses un 40, quan es 25 poses un 50 i quan es 30 poses un 60. Fins que quan s’ arribesi a 50 es posaria un 100.
    Tot aixó perquè la nota es el numero de cincs multiplicat per 10.
    pero exeple un cinc estaria suspes perque sol hi ha un cinc i llavors seria 10 pero al 25 estaria aprovat perque hi han 5 cincs y multiplicat per deu donaria 50 punts. o sigui que la operacio que fas es suma o multiplicació

  2. Crec que si es sobre 20 es multiplica x5, si es sobre 25 es multiplica x 4 i si és sobre 30 es pot multiplicar per 3 aproximadament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *