Repassem fraccions tot jugant

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

monkeyPresentem avui, quan ja estem acabant el tema a classe, la segona tanda de jocs amb fraccions i ho farem triant un o dos jocs per a cadascun dels continguts treballats. El primer que us comento pertany a l’Educational Broadcasting Corporation i s’anomena Melvin’s make a match. El joc consisteix a relacionar les fraccions i la seva representació gràfica. Ja hem vist jocs que tracten aquest punt en un article anterior però en aquest cas ens trobarem amb una dificultat superior ja que les associacions no són tant clares com les que vam fer llavors.

Si passem de la representació gràfica tradicional a la representació en una recta ens trobem amb Fraction Monkeys, on haurem de penjar tot un seguit de micos al lloc de la recta que els hi correspon en funció de la fracció que porten a les mans.

El següent aspecte a revisar és el càlcul de la fracció d’un número o d’una quantitat i això ho podrem fer a dues adreces. La corresponent a Whiteboard activity, on comptareu amb suport gràfic i a Falling Numbers, una de les moltes activitats de Count On

A la web de la BBC podem trobar un parell de jocs de comparació i ordenació de fraccions. Al primer, Dolphin Racing, hem de triar la més gran entre totes les que se’ns presenten si volem que el dofí que hem escollit com a nostre guanyi la cursa. Al segon, Ordering game, com el seu nom indica haurem d’ordenar un seguit de fraccions. Pareu compte a si ho heu de fer de forma ascendent o descendent.

La Web de Fun Brain ens permet encarar-nos amb les fraccions equivalents gràcies a Fresh Baked Fractions on haurem d’eliminar la fracció del conjunt presentat que no sigui equivalent a la resta.

Si finalment passem a l’apartat que fa venir més mals de caps, les operacions amb fraccions, podem triar entre tres de jocs on haurem de sumar fraccions. A Fruit Shoot Fraction Addition, tal com feiem a Multiple Frenzy, haurem de disparar a la fruita, que aquest cop no contindran múltiples sinó la suma de les fraccions presentades. A Action Fraction haurem de triar la suma correcta si volem que el nostre F1 guanyi la cursa.
El tercer joc i el que requereix més bon calcul mental és Math Splat, on eixams de mosquits i cuques diverses s’estamparan contra el vidre del nostre cotxe si no fem la suma correctament. La seva especial dificultat ve determinada perquè presenten els resultats de les sumes en forma de números mixts.

2 pensaments sobre “Repassem fraccions tot jugant

  1. gracies per possar aquests jocs m’han ajudat molt a estudiar l’examen que hi ha aquesta tarda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *