Suma i resta de fraccions

 Alumnes primària  Alumnes secundària  Adults: Pares / Mestres

Les fraccions acostumen a a anar força bé fins que ens topem amb la suma de fraccions de diferent denominador, sembla que haver de combinar tot el que hem aprés sobre múltiples i fraccions equivalents per tal de realitzar aquesta operació suposa una acumulació excessiva d’entrebancs. Els mateixos amb que topem per trobar a la xarxa activitats fàcils, atraients i engrescadors. Us posem alguns exemples que no despertaran massa passions.

El primer, Entenguem la suma de fraccions, és extremadament simple i es limita a explicar la suma de fraccions d’igual denominador. però l’animació és prou clara i entenedora com per fer-la servir com a introducció.

Ja en anglès trobem Math Playground, que malgrat una bona estètica no ens evitarà haver de complementar l’ordinador amb llapis i paper, si no és que gaudim d’una molt bona capacitat de càlcul mental.

Molt semblant pel que fa al sistema de treball és Basic Math Fractions. La novetat, que aquí podem introduir nosaltres les fraccions a sumar.

Per revisar totes les passes que acostumem a fer en una suma (buscar fraccions equivalents, sumar, simplificar) pot ser interessant fer un cop d’ull a aquesta petita animació que trobem a la web de Math is Fun. La trobareu passada la meitat de la pàgina (imatge del costat).

I acabem amb un enllaç ben curiós, la calculadora científica de Fractions Addition Calculator que, en fer-nos els càlculs no ens ensenyarà res, però pot ser interessant per comprovar els exercicis que hem fet a la llibreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *