Fa 15 dies, mentre redactava l’article Origen, no parava de venir-me al cap una altra obra, en aquest cas literària, amb la qual compartia un tret, atorgar un paper gens menyspreable a les matemàtiques i ser per tant molt útil en la nostra feina. És tracta, com haureu endevinat en llegir el títol, de l’obra de Paolo Giordano.
Una de les dèries dels matemàtics i que mai no trobem en altres ciències, és justificar contínuament la utilitat d’aquesta àrea i les relacions que té amb la vida i el que ens envolta. Si cometem aquest pecat l’obra de Giordano és un autentic caramel, ja que la relació entre proximitat, solitud, dificultats en les relacions humanes, barreres insuperables i números primers bessons que ha fet l’autor, es perfecta per tal d’introduir conceptes numèrics mentre parlem dels problemes dels adolescents.
Si, malgrat tenir clara la utilitat de l’obra, sou dels que penseu que els vostres alumnes no tenen gaire tirada per la galàxia Gutemberg, podeu esperar a que s’estreni comercialment la pel·licula de Saverio Constanzo que, tot just avui a 2/4 de 8 del vespre, es presenta a la Biennale di Venezia.