Dia mundial de la filosofia 2012 amb música i referents clàssics

Un any més,  celebrem el Dia mundial de la filosofia, que des del 2002  se celebra a tot el món el tercer dijous de novembre, tot festejant el naixement de Sòcrates. Enguany coincideix curiosament amb la Pipiatio Classica, proposada per Chiron en defensa dels estudis clàssics.

pipiatio classica

Des de L’empremta d’Orfeu, no ho podem passar per alt, i si no ho enteneu escolteu el Rap de la filosofia de Deka, l’artifex de L’empremta d’Orfeu:

En L’empremta d’Orfeu i també en El fil de les clàssiques, en Aracne fila i fila i en La cinta de Νίκη tenim apunts filosòfics; per tant, avui per celebrar el dia mundial de la filosofia, a més a més de piular frases filosòfiques en grec i en llatí,  farem un recopilatori de referents de la filosofia grega en la música actual i, entre tots i totes podrem ampliar amb nous apunts aquesta teranyina filosòfica musical a partir de l’article  Els filòsofs grecs i la música actual:

Per molts anys, filosofia (de φίλος “el que estima” i σοφία “saviesa”)! Per molts anys, pensaments! Per molts anys llegat clàssic en les futures generacions!

Margalida Capellà

4 pensaments a “Dia mundial de la filosofia 2012 amb música i referents clàssics”

 1. Salve! M’ha agradat molt aquest rap ja que així pots aprendre molt bé que és la filosofia. La filosofia neix a Grècia el segle III a.c. Havera si entre tots i totes conseguim reivindicar-nos contra el ministre que vol prohibir les clàssiques.

 2. Salvete! M’ha agradat molt aquest rap, iguals que tots els altres que ha fet Dekka ja que t’ajuda molt alhora d’aprendre. El rap de l’alfabet grec em va ajudar molt a aprendre’l. La filosofia són totes les inquietuts que tenim i que estan lluny de la utilitat. Els principals filosofs grecs són Plató i Aristotil.

 3. Salve!!

  Crec que està molt bé aquest rap ja que ens explica molt bé importants coses de la filosofia.
  Està molt bé realitzar cançons per explicar referents classics o bé la gramàtica ja que així es més fàcil d’estudiar-ho jajaja.

  La filosofia va ser molt important a Grècia on majoritàriament es van desenvolupar molts dels filosofs grecs dels quals actualment tenim bastanta informació. Els pensadors més destacats van ser Sòcrates, Plató… entre d’altres.

  Vale!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *