Quant a

Em dic Oriol García Penche, anomenat Deka, i sóc alumne de segon de batxillerat humanístic de l’institut Cristòfol Ferrer de Premià de Mar (Barcelona). L’empremta d’Orfeu és el meu treball de recerca sobre els referents clàssics en la música actual i ha estat tutoritzat per la professora de llatí i de grec, Margalida Capellà i Soler. Aquest treball de recerca l’he lliurat el 13 d’octubre de 2010 al cap d’estudis de l’institut Cristòfol Ferrer, Josep Caballeria, i l’he defensat davant del tribunal de recerca, format per Carles Juvé, Joaquín Pérez i Margalida Capellà el dia 19 d’octubre de 2010.

A partir d’aquest moment (2011) espero, amb l’ajut de la Margalida Capellà, la vostra participació i col·laboració en forma de comentaris i, si voleu, també com a editors per tal d’anar actualitzant entre tots els referents clàssics en la música actual.

Els alumnes de llatí de 4t de l’ESO els de llatí i i de grec de l’institut Premià de Mar (fusió de l’institut Cristòfol Ferrer i Serra de Marina) agafen el relleu i continuen encara editant aquest bloc de Referents Clàssics en la música actual i no paren de trobar-hi referents. El que va néixer com un Treball de Recerca individual és ara tot un bloc col·laboratiu obert també a alumnes d’altres centres (Institut Isaac Albéniz de Badalona, Ins. Miquel Martí i Pol de Roda de Ter…) i amants de la recerca dels referents clàssics en la música actual.

Durant el curs 2015/2016 l’alumna de segon de batxillerat Abigail Quiñones comença a fer-se càrrec de l’actualització i manteniment de L’empremta d’Orfeu. Els alumnes de Clàssiques de l’IPM continuen fent les seves aportacions. Avant!

6 pensaments a “Quant a”

  1. Magnífic, el teu bloc/treball, Oriol/Deka! I moltíssimes gràcies per compartir-lo… El comentaré amb els meus alumnes, segur que els agradarà molt: els de quart, a més, estaven buscant una cançó en llatí que fos actual.
    Si hi estàs d’acord, l’enllaço al nostre, de lloc web.
    De nou, gratias tibi maximas!!

  2. Retroenllaç: Òpera amb referents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 

REFERENTS CLÀSSICS EN LA MÚSICA ACTUAL