Valoració personal

Personalment crec que aquest treball de recerca ha estat el millor que m’ha passat mai. He après tant, fins i tot m’impressiono de mi mateixa, ja que ni tan sols creia que ho portaria a terme, he de dir que el principi tenia una mica de por, ja que l’any passat vaig fer un altre treball de Recerca (no el vaig superar ni al desembre, ni al març, ni al juny), però no em va produir la satisfacció que m’ha produït aquest. Aquest curs, he gaudit fent-lo, no pensava que un treball t’ensenyés tantes coses. He après el que és una recerca i això m’emociona! També perquè gràcies a aquest treball el meu nivell de llatí i grec ha crescut moltíssim. Una de les coses més important per a mi és que he après a ser endreçada i la meva ortografiai expressió en català  ha millorat molt. És increïble tot el que he après!

M’encanta la música i crec que això ha estat un guany per fer aquest treball de recerca. Com a cantant de música Gòspel he après molt, ja que moltes de les cançons que canto d’aquest estil tenen llatinismes i jo ho desconeixia. He comprovat que la música és un bon mètode d’aprenentatge, a partir de la qual podem aprendre tantes coses, com per exemple, mitologia, llatinismes, referents clàssics, etc. Puc dir que treball de recerca em servirà per al futur.

La música és poesia i, a més, no pot prescindir de la tradició grecollatina; per tant, la música és poesia amb referents clàssics. Cantants com Bob Dylan, recent premi Nobel de Literatura, són exemples d’això i ens ho ensenyen a partir de cada cançó. Per a alguns artistes els referents clàssics són font d’inspiració, per fer que les seves lletres tinguin un significat més rellevant i despertin emocions en les persones que les escolten.

També he de dir que no tot ha estat un camí de roses, que m’he equivocat moltíssim, i que de vegades volia abandonar, he comès errors, però el més important és que he après de cadascun d’ells. He après a no rendir-me i que de tot se n’aprèn. He aconseguit finalitzar la meva recerca i aquest treball quedarà per sempre.

Haig de dir que aquest treball ha estat tot un repte, ja que el fet de treballar amb tantes eines digitals i d’actualitzar un bloc no és gens fàcil, sobretot si no estàs acostumat a fer servir tantes eines digitals, a part a mi no se’m dóna gens bé… he d’admetre que de vegades em posava nerviosa, perquè no sabia el seu funcionament, la veritat no em veia fent un treball en format bloc, ja que implica un gran treball, i al principi em va costar bastant adaptar-me. Tot i això al final, de mica en mica, amb gran esforç i dedicació, vaig acabar adaptant-me, ja que el format bloc t’obliga a treballar d’una manera ordenada, penso que és el millor mètode, ens hem d’acostumar a utilitzar aquests mètodes digitals, ja que vivim en un món on cada vegada són més importants. També crec que he fet una bona recerca i he aconseguit trobar bastants cançons amb referents clàssics que encara no teniem a L’emprempta d’Orfeu.

La música amb referents clàssics és un tema que sempre estarà obert, això vol dir que la recerca sempre continuarà i seguirà creixent, cada cop més, ja que els referents clàssics no s’acaben i s’estan actualitzant contínuament. Tinc el goig d’haver estat una baula a aquesta recerca començada el 2010 i que continuarà. Els referents clàssics en la música no s’acabaran mai!

 

 

REFERENTS CLÀSSICS EN LA MÚSICA ACTUAL