GRUPS O SOLISTES AMB REFERENT MITOLÒGIC
En la mitologia grega Cronos era totalment el líder, i també en alguns mites, era el més jove de tota la primera generació de descendents de Gea (la deessa que personifica la terra), la terra i Urà (el déu del cel) i el cel. Ell va governar durant la mitològica edat moderna, després de treure el lloc al seu pare, fins que els seus propis fills Zeus, Hades i Posidó van derrotar al propi Cronos.
En l’actualitat, Cronos també és un grup format per artistes mexicans que porten un any tocant música junts. Van tocar a Sant Joan (Una ciutat de Mèxic) o també han tocat a l’antre Bariloche, on van tenir una contractació per mes i mig, però, ara que ja van aconseguir un representant, han buscat la manera que els hi vinguin les ofertes. Per ara proven al bar “Torres Deu”, que es troba al passeig Central d’allà, on es presenten cada cap de setmana davant un important públic de joves, que els encanta divertir sanament i amb música de qualitat. I és que cada un dels que integrants del grup Cronos, ja ha tingut experiència dins l’àmbit musical, ja que almenys la majoria d’ells tenen vuit anys cantant o tocant algun instrument. Cal esmentar que aquest grup està integrat per Jessi (vocalista), Rigo (vocalista), Agustín (guitarrista), Cristian (baixista), Saül (bateria), i Isaac (guitarrista), que són estudiants i que van iniciar en aquest mitjà per diferents raons. Finalment, la banda Cronos va comentar que tracten de ser una banda autosuficient, i que volen continuar molt temps més junts així com també el complir el seu gran somni que és el de algun dia veure a la portada d’un disc i tenir centenars de fans.
Dido:
En fonts gregues i romanes, el nom de Dido apareix com la primera reina de Cartago, avui en dia Tunísia. Era filla del rei Tiro, Belo, també conegut com Muto. Tenia dos germans; Pigmalió que va heretar el lloc del seu pare Tiro, i Ana. També hi va haver un amor intens entre Dido i Eneas, on Venus pacta amb Juno que Eneas i Dido es casin, i junts puguin ser reis de Cartago.
En l’actualitat, Dido és una artista que va néixer a Londres l’any 1971. En 1995 va començar a gravar els seus primers temes i una primera discografia va firmar amb ella. Així va arribar a una gran col·leció de cd’s que va vendre per a tot Londres, on va aprofitar en l’any 2000, per treure un nou àlbum anomenat No angel, que va ser el seu gran moment i principis de la seva gran trajectòria actualment. Els últims anys ha anat fent diferents coses, tant personals com col·laboracions amb altres artistes, però cal destacar la inconfundible cançó d’ella amb l’artista de rap Emiem, amb la cançó ‘’Stan’’, que aquí va ser un punt i a part que va servir molt i li va donar una petita ajuda per seguir en la música i originant música com aquesta última cançó del 2010, que surt a la pel·lícula ‘’Sex and the city’’ anomenada Everything yo Lose.
El sueño de MORFEO:
En la mitologia grega, Morfeu era el déu dels somnis. Està representat amb ales, que li permitien anar a qualsevol indret de la terra. Era l’encarregat d’entrar en els somnis del que somiava la gent. Morfeu jugava un paper molt important en la història de Ceice i Alcíone, concretament en l’obra d’Homer i Ovidi.
Com Morfeu era el déu dels somnis, d’aquí ve el grup anomenat ‘’El sueño de Morfeo’’. Aquest és un grup espanyol que va ser format l’any 2002. El seu primer disc va ser titular ‘’Del Interior’’, que no va donar molt d’èxit, on rebien el nom de Xemá. L’any 2003, amb la incorporació d’un altre membre, va arribar l’èxit al canviar de nom i posar-li ‘’El sueño de Morfeo’’, on van sortir en varies sèries de televisió. Amb el disc en 2005 ‘’Nunca volverá’’ van arribar a ser els més venuts d’aquell moment amb un gran èxit. Han tret vrios discos en aquest últims anys i han tingut moltes col·laboracions amb altres artistes, i ara estan com uns dels grups més rellevants del nostre país, també coneguts per Amèrica.
La caja de pandora és un mite de la mitologia grega que s’inicia quan Prometeu es va atrevir a robar el foc que portava el déu Sol en el seu carro. Zeus furiós va ordenar a diferents déus crear una dona que pogués seduir a qualsevol home. Hefest la va crear amb argila i li va brindar formes diverses. Atena la va vestir elegant i Hermes li va donar el do de seduir perquè finalment Zeus li doni la vida i la mani a la casa de Prometeu. Allà vivia amb el seu germà Epimeteu que tot i haver estat advertit de la venjança de Zeus va acceptar l’arribada de Pandora i es va enamorar fins que la va considerar esposa. Però Pandora portava amb ella una caixa amb tots els mals que puguin contaminar al món de desgràcies. Un d’aquests elements era l’esperança, consol del que patía. Pandora presa de la curiositat va obrir la caixa i així va deixar escapar sense voler-ho tots els mals. Els béns van pujar fins l’Olimp i amb els déus. La noia presa del pànic va tancar la caixa i va quedar dins l’Esperança, que era necessària per superar tots els mals. Pandora va córrer cap als homes per intentar consolar, parlant-los de l’esperança, explicant que sempre podrien anar-hi ja que estava ben guardada.
-En la musica actual, la Caja de Pandora és un grup de Pop-Rock espanyol que va aconseguir una forta revelació per a Espanya, supran el disc d’Or. Però amb el pas del temps i amb l’últim disc, no han tingut tanta repercussió ni tan bona acceptació per al públic, encara així, tenen tot el privilegi d’haver recorregut tota Espanya repleta de concerts i de gent que està totalment recolzant el grup.
Venus:
-Anomenem Venus al segon planeta del Sistema solar en ordre des de la distància del sol. Pero també rep el nom en honor a Venus, que es una deessa romana de l’amor, la bellesa i la fraternitat. Amb tota aquesta informació…
-En quin homenatge es van posar el nom de ‘’Venus’’ las tres noies del grup que es van presentar per a Eurovisión 2010? Doncs per la segona qüestió, per a la famosa Venus deesa romana de l’Amor, ja que aquest grup está format per: Diana (“Operación Triunfo 2009”), Mimi (“Operación Triunfo 2008”) y Marta (ex Bellepop), on van decidir anomenar-se ‘’Venus’’ en honor al fá la deesa romana que comporta la màxima bellesa i el màxim d’amor a tothom.
REFERENT DE PERSONATGE
REFERENT CULTURAL
vid. Omega
GRUPS AMB NOMS DE LLATINISMES
Ad libitum en llatí significa ‘’A plaer’’.
En la música, el grup musical Adlibitum neix l’any 1999 per la creació d’un grup de membres de la banda del poble on tots residien, la Unió Musical “La Aurora”, amb la intenció de passar totes les estones lliures, i sempre sense perjudicar l’esmentada banda, reunir-se per interpretar per tota la geografia espanyola un repertori exquisit per a qualsevol acte. L’any 2000 assumeix la presidència de l’associació Aitor Ballester Bernabeu, convertint el que era un grup d’amics i amb l’objectiu de passar només les estones lliures, a una societat legalitzada alhora que amplia el nombre de músics fixos de la societat de 13 a 23. El fort impuls d’aquest i sobretot la motivació i esforç, farien que en només un any Adlibitum estigués en la majoria de festes de la província d’Alacant i realitzant a l’any al voltant de les 120 actuacions. El Grup Musical Adlibitum es caracteritza per l’ampli repertori musical que tenen i l’elevat nivell en la interpretació de les peces que toquen. La majoria dels seus músics estudia o ha estudiat en els conservatoris de Múrcia, Elx, Oriola o Alacant cursant el 70% del grup fins a finalitzar el grau mitjà. Cal ressenyar la joventut dels seus components, que no supera la mitjana de 20 anys. Joventut, ampli repertori, vestuari variat per anar acordat i per fer una música excel·lent.
En llatí, Alter Ego vol dir: Un altre jo. Aquest llatinisme s’utilitza molt sobretot en psicologia, ja que estudia els comportaments i les accions que fan les persones i on gairabé tot és psicològic.
Avui en dia, Alter Ego és un grup de música que es va formar com a banda el setembre del 2002. Inicialment entre Albert, Hugo i KPI. Mesos abans tot va començar entre dos companys de treball, l’Albert i Hugo. Albert com a percussionista, Hugo amb la guitarra acústica i una altra companya de feina com a cantant (encara que l’Albert era qui realment s’acabava llançant a cantar). Posteriorment KPI, amic de l’Albert, es va acabar incorporant a aquestes cites amb una altra guitarra. Després de llargues històries i incorporacions al grup, el primer debut va ser als tres mesos en un concurs a la Sala Mephisto, el següent va canviar vindria amb la marxa de Javi a París per continuar els seus estudis de la universitat i la incorporació de Miquel. A principis del 2005 es va afegir un altre artista anomenat Pau com a segon guitarrista. Al juliol del 2005 el grup se separa arran de la decisió d’Hugo de no continuar. La separació semblava definitiva, però el contacte entre els 3 fundadors del grup no va deixar que el grup Alter Ego s’eliminés del tot i mesos després, a l’octubre del 2006 es decideix a tornar a posar en marxa el grup.
A Priori:
A priori, en llatí vol dir: Previ a…
També, ‘’A priori’’ és un grup de Granada, on la mitjana d’edat en el grup de 20 anys; ens presenten la seva primera maqueta “La fi d’un principi”, cinc temes que tindran molt a dir en el panorama del Pop-Rock actual. En aquesta maqueta ha participat activament, gent com, Harold Burgon, productor i principal peça d’aquesta petita joia. La maqueta aquesta gravada en l’estudi que té Harold al Albaicín de magrana, un barri als peus de l’Alhambra, que serveix de font d’inspiració magnífica, cosa que es reflecteix en la maqueta. Aquest home que ha treballat amb gent com “The Beatles o” David Bowie “, ha donat forma a les idees que el grup tenia, incloent altres personals. A priori, malgrat la seva joventut, ja està apareixent en molts escenaris i ha tocat amb grups com, Belén Arjona, Els germans Dalton o Siniestro Total, entre altres, aconseguint així un bon directe i un nom a la província de Granada. A la presentació de “La fi d’un principi”, en la sala Planta Baixa de magrana, van omplir i es van poder sentir a 300 persones cantant seus petits himnes. Ja porten venudes 450 còpies d’aquesta maqueta, i segueixen donant concerts per millorar encara més la seva interpretació en el directe.
Art d’estimar ‘’Art d’ amar’’ és el que significa en llatí Ars amandi, que també es pot dir Ars amatoria.En el món de la música, ‘’Ars Amandi’’ és un grup que está dintre de l’escena Espanyola del ‘’Folk rock’’. Es un grup que está centrat sobretot en l’anomenat “rock català”, que aquest és un gènere musical que barreja l’antic rock amb elements del folklore català. És un grup que sobretot es caracteritza per la paciència en els seus treballs i la implicació que tenen en el seu propòsit que tenen de fer música.
En l’any 2003 van treure el seu primer treball, on va tenir molta repercusió per la gran intenció que tenien els integrants amb la barreja d’aquests dos estils de música, on els hi va sortir bé i sobretot als mitjans experts en aquest tipus de música també van estar en primer lloc. L’any següent van estar de gira per molts indrets d’Espanya anomenada ‘’Autoctourno 2003”.
‘’En tierra firme’’ es va dir el següent treball que van treure l’any 2004 mentre feien la gira del treball anterior. Va tenir també molta repercussió i el grup va tenir la sort d’actuar en concerts on també hi estaven presents grups importants en l’escena d’aquesta música, com Mago de Oz.
Entre l’any 2005 i 2006 van treure dos treballs anomenats ‘’Camino al destino’’ i ‘’Desterrado entre sueños’’ on segueixen el mateix estil de sempre, però amb una forma una mica diferent ja que hi ha una mica de cambis en el grup; on entren i a la vegada surten artistes.
En aquest 2010 han tret el seu últim treball que s’anomena ‘’El rincon de los deseos’’, on hi ha un canvi d’artista en la guitarra i per aquest canvi i d’altres en la música, van tornar a tenir la mateixa o més repercussió i acceptació que van tenir els primers treballs que van treure.
At Versaris
Aquest és un grup de l’escena del Hip Hop, format per tres artistes; Pau Llonch, Rodrigo Laviña i Joan Riera o DJ Singular. És un grup que està molt ben vist a Catalunya, ja que van ser un dels primers en mostrar un exemple del rap en català, quan ningú esperava que algú fes alguna cosa com aquesta, ja que el hip hop prové d’Amèrica i a Espanya sempre s’ha cantat en castellà. En les seves lletres sempre mostren la seva repercussió que tenen en la escena per on es mouen, i també solen expresar tot el que pensen i el seu manifest de cada un d’ells. El 18 de juliol de 2009, van llençar el seu segon treball titulat: “A cada passa”, i que on aquí van obtenir el premi amb la votació popular del millor dics d’aquell mateix any 2009 de la modalitat de pop-rock per la Revista Enderrock. El nom del grup és curiós, perquè porta referents clàssics molt clars. Tal i com diu el nom del grup “Versaris ‘’, deriva de l’arrel llatina de ‘’la conversa’’ (con-Versari), i que també significa “viure amb”, “estar envoltat de…”, i “aturar-se en… “.
Aquesta es una frase que vol dir: Jo t’absolc ‘’Yo te absuelvo’’, frase que pronunciava el sacerdot un cop finalitzada la confessió per donar l’absolució en la litúrgia catòlica llatina. -En la música de Chile, existeix un grup també denominat com: Ego te absolvo. Neix quan dos amics influenciats pel corrent fosca de la cultura de masses, més coneguda com “Coses gòtiques”, decideixen armar una banda de música, que estigués en pro de desenvolupar un so nou al mateix temps que buscava resoldre la manca de recursos i músics. Aquesta agrupació està composta per Seelex en veu, i Síffilis (Bichi) en teclats. La formació de la banda ve treballant des de l’any 2007, quan tots dos subjectes es coneixen en un rodet de la faràndula dark copiapina, on Síffilis comenta a Seelex el projecte que havia iniciat amb un amic poeta, que es va retirar després de caure en una profunda depressió, moment en què el vallenarino Seelex ingressa amb la seva potent veu a donar un toc molt més concret i menys experimental, donant a la banda el sentit que actualment la mou, i que es pot emmarcar tant en l’ambiental com en el dark cabaret, no deixant d’existir la possibilitat de mutar i ficar-se en apartats musicals nous. Dels integrants podem dir diverses coses, Síffilis és un autodenominat artistoide, que es dedica tant a l’escriptura, al dibuix com a la producció audiovisual, i que té projectes musicals paral.lels a la banda, destacant la seva aventura personal lligada a l’experimentació de ritmes i recursos en l’electrònica, projecte denominat Siffilis, a més és baixista i vocalista de la banda de rock Truk Brut. Per la seva banda Seelex, es desenvolupa com a músic i Dj, a més de desenvolupar també en projectes paral.lels com Even Existeix, duo dedicat al Vocal Trance, i té a més un projecte propi que navega pels residus tòxics de l’Industrial EBM més dur denominat Divine Infection.
Habeas Corpus (vid. Aracne fila i fila)
El llatinisme ‘’Habeas corpus’’ es defineix com a “dret de tot ciutadà, detingut o pres, a comparèixer immediata i públicament davant d’un jutge o tribunal perquè, sentint-lo, resolgui si la seva arrest va ser o no legal, i si s’ha d’alçar o mantenir-se”.
En la música d’avui en dia, és un grup musical que des de la seva aparició com a tal el 1994, i fins ara, ha desenvolupat el seu treball tractant d’unir de forma més o menys equitativa les seves infinites inquietuds musicals, amb un clar compromís i posicionament ideològic a través de les seves lletres, pretenent amb això manifestar la nostra pròpia creativitat musical al mateix temps, de contribuir a generar certa consciència social, personal i col.lectiva.
Vuit són els treballs discogràfics editats per aquesta banda de Madird. Treballs que tots ells en els quals s’adverteix una clara evolució estilística d’un respecte a un altre, i sobretot una més que rotunda progressió ascendent quant a resultats qualitatius es refereix. El grup ha anat comptant amb cada vegada millors mitjans personals i tècnics, i per descomptat que humans, fins arribar al moment present. Diferents canvis de formació han acabat per atorgar al grup l’estabilitat necessària a partir de la qual demostrar la seva clara situació. Dotant a més d’una infraestructura i mostrant el seu talent en tots els sentits, a través de la cobertura que li ofereix l’Agència de Contractació de la qual formen part: ‘’GRUP Pinball’’, gestiona tot el referent a la tasca productiva del grup.
In extremo
El llatinisme In extremo’ vol dir: A l’extrem. També és una banda de Folk Metal alemana que esva fundrar l’any 1995 en la ciutat de Berlín (Alemània). El grup es va formar a causa de dos projectes que es es van fusionar oficialment el l’11 d’abril de 1998, on es va celebrar el primer concert al Castell Rabenstein, a Brandenburg, amb tots els seus membres. El segell de Berlín anomenar ‘’Independent Vielklang’’ va fer un apropament a la banda, amb aquest segell ‘’In Extrem’’ i que signaria el seu primer contracte discogràfic. A la primavera de 1999 van signar amb Mercury / Universal per a la producció del seu següent àlbum. Durant el concert en celebració dels dos anys de vida de In Extrem, el seu líder Michael Robert Rhein pateix un accident mentre realitzava un acte de tragafuego. El seu següent àlbum va ser “Verehrt und angespien” que va arribar a assolir el nombre 11 en les llistes alemanyes, Va ser acompanyat per un CD promocional, “This Corrosion” original de Sisters of Mercy. Després de la publicació de l’àlbum ‘’In extrem’’ i la seba gira per Alemanya i l’estranger, es durant aquesta gira que el seu guitarrista Thomas Mund pateix una severa depressió i és internat en una clínica. Des de l’any 2008 que no treuen el seu últim àlbum i ara estan tornant a treballar per a un altre projecte nou.
In Memoriam:
És una banda de Metal que es forma a Còrdova (Espanya) el 1997. Durant més de 10 anys el grup ha estat entre concerts, assajos, composicions i enregistraments, han tocat en importants concerts i gravat diversos cd’s autoproduïts, també han estat guardonats en diversos concursos a nivell local i nacional, com el Granit Rock 2006 en el qual van tenir l’oportunitat d’obrir per a les llegendes britàniques SAXON. A més han tocat al costat de grups del seu país com són Avalanch, SARATOGA o estirp. En aquests anys han gravat diverses maquetes i cd’s autoproduïts com “Darrere del vidre” (2000), “Teatre de aflicció” (2004) i “Temps d’acusar” (2005), aquest últim registrat al costat de Manuel A. Mart (ESTIRPE) amb el qual el grup ha treballat en diverses ocasions. L’estil de In memoriam té moltes i diverses influències, des de les més primigènies fins a les més actuals potser donant prioritat a aquestes últimes. Sons més moderns i contundents es barregen amb el millor del Rock i el Metal de tots els temps, el resultat és un so personal i classificable per l’oient. El 2009 la banda posa en circulació la seva nova demo promocional, “Deus Ex Machina”, que inclou 5 nous gravats en els estudis de Còrdova.
Per últim, el nom d’aquest grup “in memoriam” vol dir fer alguna cosa en honor a una altre, per exemple: ”Fer un concert in memoriam de…” (per algú que s’ha mort o en el seu consol).
Junior Senior: grup danès que pren el nom d’aquests adjectius comparatius llatins: iunior i senior.
Sui Generis:
Principalment, ‘’Sui generis’’ és una locució adverbial que prové del llatí que significa ‘’propi del seu gènere o espècie’’.
En la música de l’actualitat, hi ha un grup anomenat així mateix; Sui Generis, que va ser un duo argentí de música rock. Van gaudir molt d’una gran fama i popularitat sobretot durant la primera meitat de la dècada dels anys 70. Sui Generis es va separar el 5 setembre l’any 1975 i malgrat els concerts que es van donar entre els anys 1980 i 2001 es descarta la reunió del duo per tornar. Encara i així, Nito Mestre, que és un dels components, assegura en l’actualitat per mitjà de pàgines d’internet i fonts seves, que aquest any en setembre, el grup tornarà a donar una sèrie de concerts per tota Europa.
Placebo (vid. Diari de Mallorca)
Placebo és una paraula llatina que té el significat de: Vaig a favor…
A la música, Placebo és un grup musical de rock que es va formar l’any 1994 a Londres, Anglaterra. Està compost per els artistes: Brian Molko i Stefan Olsdal, i després de l’abandonament del bateria Steve Hewitt en octubre de l’any 2007, per un altre batería encara mes potent anomenat Steve Forrest. La banda va aconseguir un gran èxit i una gran repercusió des del seu debut discogràfic en l’any 1996, venent més d’un milió de còpies dels seus discos a Anglaterra i també vuit milions a tota la resta del món. Actualment, la banda torna a l’estudi de nou a l’estiu de 2008 repetint el productor de sempre (James Brown) i comptant amb el bateria substitut de Steve Hewitt (1996-2007), Steve Forrest, component de Evaline, banda telonera de Placebo a la gira pels Estats Units l’octubre de 2006. El 8 juny 2009 va llançar la seva nova producció, un àlbum que porta per nom Battle for the Sun. Els senzills van portar el nom de “For What It’s Worth”, “The Never-Ending Why”, exclusiu per al Regne Unit i Noruega, “Ashtray Heart” i “Bright Lights “, exclusiu per als seus fans a través de la seva pàgina web, disponible a nivell mundial per al 2010.
Ultimatum, grup de Bogotá
Més grups amb nom clàssic.
Qué curiós!
La veritat és que l’únic grup que conec és “La caja de pandora”, però els altres també tenen bona pinta.
Felicitats per la teva troballa!
Com bé dius, Uri, Sui Generis és un grup argentí amb referents clàssics ben explícits al nom. Si mirem dintre de la seva discografia trobem altres llatinismes, més implícits:
*A “Canción para mi muerte”, del disc titulat “Vida”, només començar la cançó podem deduir un llatinisme: “Ubi sunt”, llegiu la primera estrofa:
“Hubo un tiempo que fue hermoso
y fui libre de verdad,
guardaba todos mis sueños
en castillos de cristal.
Poco a poco fui creciendo,
y mis fábulas de amor
se fueron desvaneciendo
como pompas de jabón. ”
*En la cançó “Necesito”, del mateix disc, ens trobem totes les característiques que aquests dos cantants busquen en la seva parella. Quan ens diuen:
“Que ponga tachuelas en mis zapatos
para que me acuerde que voy caminando”
ens fa recordar a l’actitud del filòsof Tales de Milet, que per no recordar que caminava mentre mirava les estrelles va caure en un pou.
*En un altre àlbum ja, anomenat “Pequeñas anécdotas sobre las instituciones” i a la cançó “El tuerto y los ciegos” trobem aquestes estrofes:
“Bienvenida Casandra!
Bienvenido el sol y mi niñez,
sigue y sigue bailando alrededor,
aunque siempre seamos pocos los que
aún te podemos ver.
Les contaste un cuento
sabiéndolo contar
y creyeron que tu alma estaba mal.”
En aquest cas, Cassandra era el nom d’una sacerdotissa d’Apol·lo a l’Antiga Grècia que, per menysprear l’amor del déu, aquest li va llençar una maledicció escupint la seva boca, així mai ningú li creuria res. Així va ser que quan va advertir als troians la caiguda de la seva ciutat, ningú va fer-li cas. En aquesta cançó, contràriament, la gent si que la creu, perquè diu que va saber explicar tant bé una mentida, que els altres van creure-la.
Aviam si puc trobar un altre dia més referents 🙂
Wow! N’hi han moltissims grups que tenen referents clàssics al seu nom! Per exemple, porto tota la vida sentint a parlar sobre Dido i escoltant la seva música, i de sobte ara descobreixo que és la primera reina de Cartago!
A més, molts altres tenen com a nom llatinismes tan comuns com “Alter Ego” i “A priori”.
Genial aquest article! Realment és interessant 🙂
Hola!
Avui fent la recerca d’una cançó amb referents de l'”Odissea”, he trobat dos grups de música que tenen un nom especial, un d’ells “Ópera Magna” i l’altre “Odisea”
Aquí us deixo un enllaç de la pàgina oficial del grup “Ópera Magna”: http://www.operamagna.net/web/frames.htm, i un altre perquè pogueu veure un vídeo de “Odisea”: http://www.youtube.com/watch?v=FjVF5jOQJWw
Molt bé, Laura! Cap dels dos els tenia el Deka. Ara els haurà d’afegir.
Hola! Aneu introduint tots aquells noms de grups que jo en algun moment o altre no he trobat o no he afegit! Animeu-vos-hi.
Aquí també hi podríeu posar Ars Nova, una banda de rock del Japó: http://www.youtube.com/watch?v=iRRYkpOL16E
Salve!
No tenia ni idea de que exisiten tans noms de grups en llatí, si trobo algun,el possare
vvale
Salve!!
Es sorprenent com el llatí pot apareixer a tans grups i cançons! Mai ho havia imaginat. El grup que coneixo es “El sueño de morfeo, els altres no havia escoltat parlar d’ells!
Un gran article, felicitats!
Vale!!
Salve!!
Mai m’havia sapigut que existien tants grups i tantes cançons apareixia el llatí.
He sentit a parlar i algunes cançons del grup de El sueño de Morfeo, però dels altres no.
Penso que està molt bé crear grups i cançons a partir de referents clàssics ja que així podem veure com tot el passat si que ha deixat marca en el present.
Vale!!
Salve!
És curiós adonar-se’n de que hi ha tants grups de música en la quals trobem el llatí en elles.
L’únic grup que coneixo és el de: El sueño de MORFEO.
Vale!
Salve!
Per posar en pràctica la colla de llatinismes que trobem en aquest apunt a l’Empremta d’Orfeu i assegurar-me de que els entenc, escriuré una frase amb cadascun:
Ad libitum: A la sabateria hi ha una gran varietat de calçat, allà podràs triar ad libitum el més adequat per tu.
Alter ego: És molt diferent quan parla amb mi a soles de quan estan tots els seus amics, quan surt el seu alter ego, quan estic jo o quan venen els seus amics?
A priori: A priori semblava que plouria, però sembla que al final s’han dispersat els núvols i fa bon dia.
Ars amandi: Li podries demanar al Marc que t’ajudi a conquistar l’Anna, és tot un expert en l’ars amandi.
Ego te absolvo:
– Laia perdona’m, que no portat els apunts que em vas deixar…
– Ego te absolvo in nomine pa…
– No te’n riguis!! Em pensava que els necessitaves amb urgència per l’examen.
– Tranquil•la que no és fins la setmana que ve.
Habeas Corus:
– M’han detingut sense haver fet res dolent…
– Si és així l’habeas corpus obrarà en favor teu, no et preocupis.
In extremo: No és bo que dugui les situacions in extremo, algun dia li sortirà malament la jugada.
In memoriam: Abans de jugar el partit, es va fer un minut de silenci in memoriam de…
Sui generis: L’altre dia vaig veure una pel•lícula de Quentin Tarantino, el film no era lineal, tenia diàlegs memorables i una important dosi de violència i sang sublimades estèticament i atenuades per un toc humorístic, sui generis vaja…
Placebo:
– Ha vingut la noia hipocondríaca de sempre, ara diu que te la grip, però no te cap dels símptomes, que faig?
– Dóna-li un caramel, a veure si li fa efecte placebo i s’està una temporada sense venir per aquí.
Ultimatum: Li he donat un ultimatum a la Sílvia; o em torna el meu iPod o les conseqüències seran terribles…
Espero que les frases siguin correctes. Vale!
Salvete!!
La veritat és que ja m’havia adonat dels “llatinismes” en molts grups de música del moment, però em sembla curiós que una cosa que evoluciona dia a dia agafi per a la seva representació coses del món clàssic. Ara mateix l’únic nom que em ve al cap seria el de “El sueño de Morfeo”, però sé que hi ha altres grups de música que tenen el seu nom ambreferents clàssics.
E descobert un grup de música que no està per aquí Vestusta morla, tot a estat perquè avui a una classe de literatura hem parlat sobre LA REGENTA i sortía el pseudónim que feia servir “Clarín” per fer referéncia al poble d’ Oviedo.
χαιρε!
El baix del grup anglès, de Heavy Metal, Venom va elegir com a pseudonim Cronos per ser reconegut entre els seus fans. Evidentment aquest nom va ser elegit de la mitologia grega (doncs Cronos era el pare de Zeus, Hades i Posidó entre d’altres.)
L’any 1989 va iniciar la seva carrera en solitari però va retornar al grup l’any 1995 on encara hi actua.
Salve!
Mai m’havia fixat en que hi ha molts grups de musica amb nom i cançons en llatí
Bon article!
Salve!!
Mai m’havia fixat en que hi ha molts grups de musica amb noms i cançons en llatí.
Bon article!
Bonnum Diem!
No sabia que hi ha tants grups de música en la quals trobem llatí en ells.
L’únic grup que em sembla que he escoltat en algún lloc és el d”El sueño de morfeo”.
Vale!