Qui som

Benvinguts al meu Treball de Recerca en format bloc! Sóc Abigail Quiñonez Lajones alumna de segon de batxillerat i tutoranda de clàssiques. Aquest any faig el treball de Recerca amb  Margalida Capellà Soler, professora de clàssiques de l’Institut Premià de Mar. El meu treball de Recerca es diu  “La música,  poesia amb referents clàssics”,  i ho faré seguint el treball de Deka, tutorand de la Margalida, primer en fer el 2010 un treball de recerca en format digital i unes conclusions a ritme de rap. El seu treball ha tingut continuïtat, tal com ell volia, i és  L’empremta d’Orfeu. Després de sis anys en mans d’alumnes de clàssiques i obert a la col·laboració d’altres centres,  el curs  2015/2016  el va  confiar també a les meves mans, per tal que continuï la recerca de referents clàssics en la música.  El meu deure i el que jo pretenc és actualitzar-lo i ampliar-lo fins que pugui, ja que la música és un art que sempre s’està renovant amb múltiples i noves cançons i sempre curiosament hi ha referències clàssiques que podem buscar en cada cançó i que, tot sovint, trobem, algunes ben explícites i d’altres implícites .

abigail
Alumna Abigail Quiñonez

La música m’apassiona, ja que  des de petita les meves grans aficions són cantar, tocar el piano  i escriure cançons.  Actualment canto cançons d’estil  Gòspel a l’església, és un estil que m’encanta i que porta molts referents clàssics, els quals també introduiré en el meu treball de recerca. No obstant, també canto i  m’agraden altres estils musicals com per exemple, el jazz , el blues, el soul , el pop etc. Penso que cada cançó té una història, i és un descobriment. És per asquest motiu que faig aquest Treball de Recerca.

Mariona Cava s’ha unit a la recerca, tal com jo em vaig unir a la del Deka! Tres ja som una multitud! T’hi apuntes?

4 pensaments a “Qui som”

 1. Hola Abigali. Sòc l’Oriol, el famós “Deka” que va fer el TR fa molts anys amb l’ajuda de la Margalida “L’emprempta d’orfeu”.

  Estic molt orgullós que la feina que vaig fer en el seu dia encara pugui ajudar a tanta gent i que hi hagi persones com tu que s’atreveixin a ampliar el treball fet fins ara.

  Com tu dius, el tema de la música es una cosa que està en constant canvi ja que continuament surten coses noves, amb el que serà molt interessant poder actualitzar-ho tot i veure els referents clàssics a la música actual al 2017.

  Espero que segueixis treballant molt i que sàpigues que tot el treball te la seva recompensa. De nou, em sento orgullós de que el treball que vaig fer fa anys pugui ajudar-te i animarte a seguir endevant amb el teu projecte.

  Salutacions a tots i enhorabona!

 2. Quina alegria, Uri! Moltíssimes gràcies per seguir comentant aquest bloc que fa més de set anys vares començar! Com veus, l’Abigail i molts altres alumnes mantenen ben viu l’espai i, tal com et vaig dir a tu, no l’acabaran mai perquè música i referències clàssiques continuen i continuaran anant de la mà.
  Molta sort, Uri! Fins ben aviat!

 3. Hola Oriol! Quin honor que hagis vist el meu Treball de Recerca, no m’ho esperava!

  He de dir que vas fer un gran treball, molt creatiu, que segueix vigent.El teu rap em va fascinar! Molts alumnes hem après coses noves, i a veure la música d’una altra manera, gràcies a aquest treball. La música és un camí per l’aprenentatge de referents clàssics i tu ho vas plasmar molt bé en aquest treball.

  Moltes gràcies Deka,per fer aquest treball, per mi ha sigut un plaer i un regal poder- lo continuar, ja que la música m’encanta i a partir de l’Empremta d’Orfeu he après moltíssimes coses, que m’han ajudat ha actualitzar-lo i ampliar-lo el màxim possible, amb molt de treball. Espero poder-lo continuar amb nous referents.

  També moltes gràcies Margalida, perquè ha sigut una gran tutora!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 

REFERENTS CLÀSSICS EN LA MÚSICA ACTUAL