7 Coses que devem als grecs

Com tots sabem Grècia està passant per un moment molt complicat, tot el país es troba afectat per greus problemes polítics, econòmics i socials. Però hem de recordar que Grècia és molt més què un país, és el nostre bressol, és l’espurna que va encendre la flama de la nostra civilització. Per això, hem de demostrar agraïment i respecte a aquest país, un país que ens ha ensenyat tantes coses i que tant li devem.

Entre les milers de coses que devem als grecs, hem recopilat unes quantes, concretament 7, coses que tothom coneix i que ja formen part de les nostres vides:

Entre aquestes diapositives trobem diversos llegats del món grec, entre elles hi ha el cànon de bellesa grec, o el principi matemàtic del gran Arquímedes.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PRPpiDEDc6E&hd=1[/youtube] 

 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JxrwpyywpOs&hd=1[/youtube]

Com ja heu vist és ben evident que el món grec ens envolta dia a dia i que sense ell no seríem res. Per tant, volem agrair-los l’herència que ens han deixat, o com ells dirien ευχαριστίες.

Naim Bensaed i Jordi Rodríguez

2n de Batx. Humanístic

11 thoughts on “7 Coses que devem als grecs

 1. Ana Mª Falcón Durán

  Xaipete!

  Felicitats pel treball, heu fet una bona recerca sobre les coses que hem heretat de Grècia.
  Recordo que a principi de curs vam veure un documental en el qual ens explicava que tot el que tenim avui dia prové d’allà. És sorprenent el fet que tot prové d’aquest país i que, sense ell, avui no seríem el que som ni tindríem res del que tenim.

  Observant la presentació, he trobat curiós que hàgim heretat de Grècia el cinema comercial, eufemismes sobre l’homosexualitat, el principi d’Arquimedes, etc… ja que no ho sabia.

  A més, pel que he vist els canons de bellesa també provenen de Grècia, com ja havia sentit a parlar.

 2. Pingback: 7 Coses que devem als grecs | Aracne fila i fil...

 3. Maria Mayor

  Xaipe!

  Moltes felicitats per aquest treball tant interessant! Em sembla increible totes les coses que em heretat dels grecs, ja que moltes són les bases de la nostra societat, com les matemàtiques. Crec que molts de nosaltres no som consients de tot el l’hi em d’agraïr a l’Antiga Grècia per tot el que tenim.

  Valete!

 4. Andrea i Irina

  Salve!

  Enhorabona pel vostre apunt Naim i Jordi! Els grecs ens han deixat moltes coses, moltes de les quals no sabiem que provenien dels grecs. Podem afegir més coses que ens han deixat per exemple la poesia, els mites del cel (és a dir els noms de les constel·lacions, planetes, etc.), la geometria, el teatre (les seves parts i l’estructura, També debem la democràcia, els balnearis, l’alfabet i fins i tot avui en dia ha sortit una tendència de moda: el peple grec.

  Per tant els grecs ens han donat un gran llegat que no tenim que deixar perdre, i que tenim que ser conscients que provenen dels grecs.

  Vale!

 5. Pingback: 7 Coses que devem als grecs | OPVS CHIRONIS | S...

 6. Camila Arigón

  Felicitats per l’apunt, molt complet. Sabia que les matemàtiques, la filosofia o les olimpíades provenien de Grècia però d’altres fets no en tenia ni idea com, per exemple, els eufemismes de l’homosexualitat o el cinema comercial. Haurien d’adonar-nos de la situació de Grècia actualment, ja que és el bressol de la nostra civilització i ens ha aportat moltes coses que avui dia perduren.

 7. marisol.marro

  Χαίρετε!
  Sóc una gran amant de les altres cultures i molt més de la grega ja que com diu aquest artícle és el nostre “bressol”.
  De totes les coses que hem vist aquí el canon de bellessa era l’únic punt que desconeixia la seva procedència i la veritat crec que és un tema molt obert a l’hora d’opinar. De la resta la que sempre m’ha cridat l’atenció és el tema de l’homosexualitat. És molt vergunyòs que avuí dia, en el temps que estem, es miri com una cosa antinatural, encara que part de la culpa d’això la te la religió, ja que el catolicisme es el que va impossar el que això es vegi com una cosa en contra de la idea de Déu i el pensament religiòs dels grecs s’allunyava bastant d’això. En conlusió la cultura grega per a mi tenia una ment més oberta i una idea diferent i positiva de la homosexualitat no posantla com un tabú o una cosa antinatural.

 8. Pingback: Agricultura i ramaderia a l’antiga Grècia | Aracne fila i fila

 9. Pingback: Els alumnes de grec, quina imatge tenim de Grècia? | Aracne fila i fila

 10. Pingback: Empúries, la porta d’Hispània | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *