És important el llatí?

Durant els últims anys s’ha especulat la importància del Llatí, ja que s’ha tornat una “llengua morta”, ja que ara gairebé no s’utilitza en l’àmbit oral i escrit, i molta gent s’ha qüestionat la utilitat de la pròpia. Des del meu punt de vista jo crec que aquesta (el Llatí) ha perdut importància durant aquests últims anys però ni molt menys s’ha tornat una llengua prescindible.

El meu principal raonament que em fa pensar això és que és l’origen de moltíssimes llengües i junt amb el Grec continua sent font de neologismes, per tant és lògica la seva importància. També s’ha de tenir en compte que es fa estudiar “obligatòriament” als instituts i per tant si és fa a classe no serà perquè no serveix de res sinó tot el contrari.

També és necessari per veure i entendre tota la cultura que ens han deixat els que van viure abans que nosaltres com escrits i altres coses que sense saber Llatí ara mateix serien indesxifrables i, per tant, ens mancaria informació que actualment tenim gràcies al Llatí.

També ha sigut molt important per la religió perquè ha sigut sempre la seva llengua (la religió Cristiana) tot i la gran decadència de la importància de l’església en aquests últims anys tot i que això ja és més un altre tema.

Com a últim argument dir que en el món laboral per als historiadors i feines similars com la de la Margalida són totalment imprescindibles sense el Llatí i ara mateix hi ha poca demanda però gran oferta de llocs de treball relacionats amb aquesta llengua i que la gent per falta d’interès o coneixements no es decanta.

Per tant el Llatí és molt important en molts àmbits que ja he esmentat; i per tant dubto molt que mai desapareguí. Així que ja sabeu a estudiar Llatí que així la Margalida té feina i vosaltres podreu ser professors historiadors o monjos com a mínim.

Kevin Ferran

2n Batxillerat Llatí