S’acaba el primer mòdul i arriba l’hora de comprovar els fruits d’un trimestre d’optativa de Cultura clàssica destinada a la revalorització del passat romà dels badalonins. Sempre he pensat que era una llàstima que els nois i noies que teniu la sort de viure en una ciutat amb un llegat arqueològic tan important no sigueu conscients de la riquesa del que us envolta.
He de dir que aquests dies de tasca clàssica han estat força gratificants per l’interès i les ganes que hi ha posat l’alumnat i per la profitosa visita guiada que van fer pels punts d’interès arqueològic de la ciutat. Com una turista més, amb el tríptic de l’Elisabet i la Naiara en mà, vaig deixar-me guiar per les explicacions de cada grup.
A part de l’activitat pràctica abans esmentada, els nostres experts en el llegat de Baetulo han confeccionat un llibret informatiu de cadascun dels aspectes treballats. Tal com podeu observar, és fruit d’una tasca col·laborativa en què la feina de cada grup s’ha posat en comú.
Per donar fe del resultat final de la sortida, aquí teniu la foto de família que ens va fer el Marc.
Naiara, Brenda, Elisabet, Adrián M., Adrián L., Jordi, Míriam, Joan, Karo, Artur, Israel, Paula, Sara, Marc i Carlos, heu deixat el llistó molt alt de cara als alumnes del segon mòdul. M’agradaria que, a partir de la vostra experiència, els deixéssiu un comentari amb consells i indicacions per superar l’optativa amb els millors resultats possibles.
Valete discipuli discipulaeque!!!
TERESA
Aquest article Vine a “Baetulo” està molt bé confeccionat i complet. El tríptic és molt intuïtiu, la informació està molt bé estructurada, el text de cada apartat posa la informació necessària i precisa per una persona que no coneix el tema del cual es tracta, les fotos acompanyen a la informació del text. El llibret informatiu consta de 5 apartat: Història de “Baetulo”, El museu, l’urbanisme,”Thermae”, i “Domus”. Molt bé estructurats el temas amb acompanyament d’imatges, amb les lletres resaltades amb colors o amb negreta. En general em sembla molt bon article.
Crec que es un article molt interessant i que n’he après de coses que no sabia. El tríptic es una bona eina que t’ajuda a agafar informació més resumida amb paraules més clau.
Ens ha agradat molt la part explicació de la “Domus “, ha estat prou entretingut i interessant saber-ne com eren les cases d’abans. L’ imatge que han posat de la “Domus “, està bé explicada i ajuda a imaginar-nos i entendre millor quina estructura i parts tenia.
A l’explicació de “Baetulo “ hi han detalls minúsculs però importants com per exemple que es van allotjar ciutadans romans de classe alta
El tríptic és molt intuïtiu, la informació està molt bé estructurada, el text de cada apartat posa la informació necessària i precisa per una persona que no coneix el tema del qual es tracta, les fotos acompanyen a la informació del text.
M’ha semblat un article molt interessant , m’agrada molt l’explicació de Baetulo. Abans no sabia quasi res i ara sí que ho gairebé bastant.Explica moltes coses pel curt que es el text.La informació del museu és molt bona, m’agrada que expliquen i es centrin en les peces del museu, ja que en certa part ajuda a saber com és el museu i que hi trobaré si vaig de visita, a més que explican que són, com es diuen, per a que servían, de quin any era…M’ha agradat molt la part de l’urbanisme, que estigui dividit en apartats i que mostri plànols.
M’ha semblat un tríptic molt interessant. La primera part parla de la història de Baetulo i com es va fundar. També m’agrada el punt en el que parla del museu, em sembla molt bé i correcte que parli peça a peça del museu, em sembla que aporta més informació de cada objecte, també t’ajuda a saber com es el museu i la seva estructura. Crec que la part de l’urbanisme està ben estructurada perquè la separa en diversos punts lo qual ajuda a comprendre lo que explica i facilita la seva lectura. També em sembla molt bé que s’ha expliqui la part de rodalies que hi havia a Baetulo, també està molt bé que parli sobre les necròpolis ja que em sembla que a dia d’avui també es troben allunyades de les ciutats perquè no son llocs agradables (es on enterraven els morts) . Em sembla molt curiós la part en que parla sobre el Thermae, parla sobre els diferents llocs que hi havia dins i les diferents activitats que es poden fer. La part del Domus és interessant ja que separa en moltes parts la estructura de la casa.
M’ha semblat un article molt ben estructurat i correcte, interessant i a la vegada important pels ciutadans actuals de Badalona. Crec que és important perquè explica moltes coses que almenys jo no sabia com per exemple l’ “Opus Musivum” o l’urbanisme de “Baetulo”, etc.
El tríptic també m’ha agradat molt ja que conté la mateixa informació resumida i acompanyada d’imatges que faciliten la seva comprensió; s’entén molt bé.
La història de “Baetulo” és interessant i els objectes que es van trobar ho són encara més, em sembla bé que posin fotografies, perquè pots veure com són les parts com per exemple: El conducte d’aigües. A l’apartat de l’urbanisme m’ha agradat com han posat els punts perquè està bé distribuït, i la fotografia que hi ha del carrer de “Baetulo” m’ha agradat.
El contingut del tríptic m’ha semblat molt interessant, ben resumit i estructurat. He après moltes dades interessants sobre l’antiga Badalona. Amb les imatges del tríptic m’he pogut imaginar com era ‘Baetulo’. Mai n’havia sentit les paraules ‘opus musivum’. Quan vaig anar al museu de badalona em vaig fixar molt en les termes, em van agradar molt. També em va semblar molt artístic i bonic els mosaics que feien els romans, que en llatí es diuen (els ‘opus mosivum’). Estic desitjant tornar-hi.
Aquest tríptic està ben estructurat ja que no te manca de text ni de imatges, té la informació justa i detallada per comprendre el tríptic,el llibret informatiu consta de 5 apartats que estan ben ordenats perquè té una introducció del tema i després va parlant de temes importants i fa que amb una explicació breu aprenguis bastant de els temes que tracta.
Aquest tríptic està ben estructurat ja que no te manca de text ni de imatges, té la informació justa i detallada per comprendre el tríptic,el llibret informatiu consta de 5 apartats que estan ben ordenats perquè té una introducció del tema i després va parlant de temes importants i fa que amb una explicació breu aprenguis bastant de els temes que tracta.
Penso que està molt ben complet i el tríptic sobretot, m’ha ensenyat coses que no en sabia de l’antiga Badalona/Baetulo i que explica coses bastant interessants i ben resumides que la majoria de persones que viuen a Badalona ho haurien de saber. M’agrada que hagin posat fotos perquè així podem saber com eren les coses que expliquen realment i no només ho imaginem. En la meva opinió és un molt bon article que s’entén a la perfecció
Aquest treball està molt interessant ja que amb aquesta informació es pot saber moltes coses sobre la ciutat de “Baetulo”, per exemple sobre les “domus”.
La part que ens ha semblat més interessant, són les “domus” ja que desconeixíem les seves parts, no sabíem que tenia tantes parts.
El tríptic té una estructura molt correcte, i està molt bé explicat. Pensem que té la informació suficient per aprendre una mica sobre els orígens de la nostra ciutat.
Penso que aquest bloc és interessant i està molt bé estructurat, ja que explica moltes coses sobre “Baetulo” i molt detalladament, i hi posen coses que potser no sabies.
A mi personalment, m’ha agradat molt la part de les termes romanes, les seves parts estan molt bé explicades, els tipus que hi ha em semblen molt interessants, no sabia que hi havien tants, pensava que tots eren gairebé el mateix, i m’ha sorprès tot el personal que hi ha.
M’ha agradat molt saber coses de com era la meva ciutat abans en aquella època, la veritat, m’agradaria anar a unes termes com las de abans. Es nota que s’han esforçat en fer això. Molts detalls i tots importants. Ara sé moltes més coses de “Baetulo”
No en sabia que una casa o “Domus” tenia tantes parts. Molt interessant!
m’agradad saber coses de la meva ciutat, tu explican molt be i es interesant.
M’ha semblat un article molt interessant i complet.
Conté molta informació de cada tema, tota la informació està ben resumida i ordenada pel que no es fa difícil trobar la informació o apartat que busques. M’agrada que s’afegeixin fotos, ja que ajuda a entendre l’article i no el fa avorrit ni simple.
Conté informació sobre el que pots trobar al museu de Badalona si fas una visita i t’explica l’història de cada escultura o resta romana. Al estar tan ben estructurat t’ajuda a aprendre ràpid sobre el que necessitis saber sobre l’antiga Badalona.
Personalment, m’agrada molt la presentació de l’article, el que fa que sigui fàcil de llegir.
M’agrada saber coses de la meva ciutat, u explicant molt bé i és interessant, les imatges ajuden per entendre millor.
He après moltes coses noves que no sabia abans.
M’ha semblat un aricle interesant y molt ben estructurat.
He aprés moltes coses sobre l’antiga Badalona que no sabia. M’ha agradat molt el que he llegit però el que mes m’ha cridat l’atenció ha sigut les “domus” ja que no tenia ni idea de que tenia tres parts.
Està tot molt ben explicat, es nota l’esforç.
Després d’haver llegit aquest bloc, penso que tota la informació està molt ben organitzada per temes i això fa que no sigui molt pesat llegir-ho.
La part que més m’ha interessat, ha sigut la del museu, perquè si no vols anar-hi a veure’l, gràcies a la informació pots saber detalladament com és i què temes pots trobar.
Molt bon bloc. Gràcies!
Aquest article es súper interesant, si vols aprendre la historia de Badalona, entres a aquesta pagina i et resol tots els dubtes.
Per mi lo mes interesant és saber a quin any es va crear Badalona i tambè com van fer els romans per fundar Badalona.
Personalment em sembla un article molt útil.
No sabia que en l’urbanisme es delimitaven les ciutats en forma rectangular i que lesz muralles tenien quatre portes, pensava que només tenien 1 porta. Em sembla molt interesant que en aquesta època també hi habia plaça i mercat, i tot el que hi ha ara i que coses importants estaven situades als carrers de la nostra ciutat actual.
He apres bastantes coses sobre la igene d’aquesta epoca , aquest pdf m’ha fet veure les formes de neteja.
M’agradaria anar-hi alguna terma
Sincerament m’ha semblat un document molt interessant i complet, amb informació de tots els aspectes de la Badalona romana i molt fàcil d’entendre. Jo per exemple no coneixia quins eren els limits de Baetulo ni tampoc sabia el segle quan es va fundar. Gràcies a la informació he pogut aprofundir en el passat de la ciutat i saber molts detalls i curiositats.
Aquest bloc està molt ben estructurat i, per tant, la informació es capta molt bé, a més a més les imatges ajuden molt a percebre la informació correctament.
Al ser de Badalona ens ha agradat molt poder llegir un bloc on s’expliqui tota aquesta informació tan interessant i tan bé esquematitzada de la nostra ciutat. Per continuar ens agradaria dir que ens ha agradat la part on s’expliquen les diferents parts del museu, i que després de llegir-ho ens han agafat ganes d’anar-hi i descobrir més coses.
Sens dubte, és un molt bon bloc.