Relació del llatí i les actuals llengües europees

El tema sobre el que parlaré en aquest assaig serà de la importància del llatí actualment, i de la relació entre les llengües europees i del mateix llatí.

Avui en dia molta gent considera que el llatí i el grec són llengües mortes, però en realitat no ho són, ja que el llatí és la llengua indoeuropea de la qual sorgeixen moltes de les llengües romàniques actuals com: l’italià, l’espanyol, el portuguès, el francès i moltes altres, i com que aquestes provenen del llatí, no podem dir que s’ha deixat de parlar del tot ni que són mortes, ja que el llatí i el grec segueixen d’alguna manera vius encara en la nostra llengua, de manera que conèixer-los és conèixer millor i més profundament la nostra pròpia llengua.

Sobretot l’estudi del llatí i el grec és important per la seva capacitat per facilitar l’aprenentatge d’altres llengües. No només ajuda en l’aprenentatge i en la parla, sinó que també en la sintaxi, la gramàtica, en saber d’on provenen les paraules etimològicament, és a dir, saber d’on provenen i el seu significat… No només per tal d’enriquir el nostre llenguatge sinó que també culturitzar-nos en l’àmbit de l’art, literatura, mitologia… sobre les antigues civilitzacions gregues i llatines, els costums que tenien i com vivien antigament, i així conèixer una mica d’on provenim i com era la societat d’aquella època. Personalment, jo estudio llatí, ja que especialment em crida l’atenció la mitologia i la societat de l’època.

També són importants, ja que aquestes dues llengües han estat fundadores d’algunes matèries com la filosofia, la literatura, l’art, les ciències…

Per finalitzar insisteixo dient que ni el llatí ni el grec són llengües mortes. Si la gent que ho pensa, les estudies, canviaria d’idea. Ja que com he dit abans, sense elles ara mateix no disposaríem ni de cultura ni de llengua.

Iria Rael

2n Batxillerat Llatí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *