Estudiar grec

Per tal de celebrar el Dia Europeu de les Llengües, els alumnes de Grec 2 han reflexionat amb total llibertat sobre la seva opinió d’estudiar grec i el pes del grec en l’aprenentatge de llengües. Es va posar en comú a classe i tothom  va dir la seva opinió. Aquí els alumnes que ho desitgin, com els alumnes de llatí amb el seu text assagístic, la compartiran.

Valoració del primer trimestre de Grec a 1a de Batxillerat:

We want to teach Greek. We want to learn Greek #SOSGriego

Per què volem estudiar grec?

14 thoughts on “Estudiar grec

 1. Pingback: Multilingüisme en el Dia Europeu de les Llengües | El Fil de les Clàssiques

 2. Pingback: La pervivència i la infravaloració del Grec a l’INS Premià de Mar | Aracne fila i fila

 3. Marina

  Perquè estudiar grec?
  Moltes vegades se’ns ha plantejat que les matemàtiques o la biologia son molt importants per el nostre dia a dia i el nostre saber en general, i no intento plantejar el contrari, però crec que les llengües són molt importants en molts àmbits. Tant el grec com altres llengües formen part del nostre dia a dia en tot tipus de circumstàncies.

  La nostre societat va adquirir part de la cultura grega i això s’ha reflectit en el nostre pensar i saber. Han estat molt importants en quan a invencions, ciències, educació i política entre molts d’altres aspectes. Hem heretat moltes celebracions i formes de veure la vida, les olimpiades amb l’esport, la representació de l’art i la bellesa en les pintures i les escultures… A la semana de la ciència vam veure com els inicis de la ciència, la tecnologia, la química o les matemàtiques tenen els seus orígens en la Grècia antiga, tant en els noms com en l’aplicació d’aquests conceptes.

  Podem veure com malgrat dels anys de decadència que van tenir lloc gràcies a algunes cultures i a l’església i el seu compromís amb imposar les seves idees i ideals per sobre de la societat que hi havia abans, per això podem veure com estem tornant a adquirir alguns conceptes de l’antiga Grècia. Els conceptes que estan traspassant les barreres del món amb algun mites grecs son la sexualitat, la política i la llibertat.

  En la meva opinió el grec s’hauria d’estudiar a l’institut ja que es una base fonamental per totes les assignatures i molta gent no té aquesta visió del grec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *