Per què estudiar Grec?

PER QUÈ ESTUDIAR GREC?
“ Són llengües mortes, diuen…”
Per Clàudia Pérez

“ Són llengües mortes, diuen” “Per què estudiar grec, si no serveix per a res?”, etc.
Són moltes les crítiques i comentaris que he rebut. Em sobta, em sorprèn i em fa gràcia, per què critiquen i critiquen sense conèixer realment el que estan dient sense abans haver-se informat.

L’altre dia, una persona es va justificar dient-me que jo estudiava llatí i grec per ser més culte, per saber parlar en un altre idioma i en part té raó, però a part d’això, ens trobem amb una amplia cultura, vocabulari, mitologia…però sense deixar-me que estudiar grec ha fet possible que jo ara sigui capaç d’expandir la meva capacitat de raonar, pensar, de saber expressar-me, de conèixer termes i paraules noves sense anar al nostre amic Google per buscar una resposta. Amb tot això vull dir, que el llatí i el grec són un món nou. I no us equivoqueu pensant que és fàcil el grec, no ho és ja us ho confirmo jo, totes aquestes declinacions, termes, funcions, els verbs, pronoms….

No cal estudiar una llengüa per només parlar-la, he rebut comentaris com “deixa el Grec i posa’t a les matemàtiques, que cap persona parla amb llatí avui en dia!” I de veritat, que em treuen de pollaguera i contesto amb tota la sinceritat “ I amb números? Qui és el matat que parla amb números a nivell urbà? “
Estudiar les “Llengües mortes” és estudiar una cosa superespecial a la qual no m’arrepenteixo.

És una situació díficil, no cal estudiar Grec perquè el dia de demà no em serveixi de res respecte les opinions d’alguns, sinó, tot el contrari, per enriquir-se a un mateix ple de cultura, ens ajuda a conèixer dates de l’història de l’art, del món greco-llatí, augmenta el nostre marge de vocabulari, en conclusió, ens obre la ment. Cada cop vols saber més sobre tota aquella època, desperta aquesta curiositat que ens fa preguntar-nos sobre els nostres avantpassats, que també van parlar llatí o grec, aquest món antic al que moltes vegades ens oblidem perquè aquest espai l’ocupi el món actual, el món contemporani .I per entendre el present, cal abans entendre el passat.

No t’ho pensis més. Oblida els comentaris sense sentit i estudia Grec!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *