Què en pensa la societat del grec?

Durant el primer curs de batxillerat en què vaig començar a estudiar grec, me’n vaig adonar que, gràcies al grec, aprenia una nova forma d’aprendre sintaxi. 

També crec que gràcies a aquest aprenentatge no tindrem gaires problemes en les anàlisis morfosintàctiques que farem al llarg del curs en les llengües de Català i Castellà. 

És a dir, que és com si a mesura que anem aprenent més grec, a la vegada estem aprenent altres idiomes, ja que també hi ha similituds entre mots. 

No només el grec ajuda en la sintaxi, a més a més també ajuda a aprendre vocabulari nou, ja que, com moltes paraules deriven del grec, és tan fàcil com relacionar una paraula grega amb una d’un altre idioma. 

També hem de tenir en compte que gràcies a com estudiaven els alumnes el grec ha influït en la manera d’estudiar altres llengües. 

No obstant, la població continuarà creient que no ens influeix el grec clàssic en les nostres vides i sobretot que no serveix per res estudiar aquesta llengua. Com per exemple el meu pare, que no només creu que estudiar aquestes llengües no serveix per res si no també em recrimina el fet que faig un batxillerat Humanístic, quan ell mateix va ser qui em va dir que el millor que podria fer seria fer aquest batxillerat. 

Personalment, crec que la societat trigarà molt en pensar com nosaltres pensem, com tots els alumnes de grec i de llatí, i no només els del nostre institut, si no totes les persones que estudien aquestes llengües tan maques, però a la vegada molt complicades. 

Mentre que els alumnes de grec i de llatí tenim un bon coixí pel que fa el vocabulari i la sintaxi, els altres alumnes s’hauran d’esforçar més aquest any per Català i Castellà. 

Espero de tot cor que algun dia quan un fill o filla  digui als seus familiars que volen estudiar aquestes llengües, no se’n riguin. 

Ariadna Ruiz

2n Batx. Grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *