Aracne fila i fila és un regal de El fil de les clàssiques perquè els alumnes escriviu els posts que vulgueu relacionats amb el que es fa a les classes de llatí, de grec i de cultura clàssica. M’agradaria que plantegéssiu enigmes i que interactuéssiu amb altres alumnes d’altres centres. Ara que ja fileu bé, fileu el vostre bloc i no és cap càstig (mite d’Aracne) sinó tot un plaer per part meva. Bona sort!
Margalida Capellà
Setembre de 2008
Pepita Castellví ens ha fet aquest poema (18-IV-09):
ARACNE
Una teranyina d’argent
ha teixit l’aranya
està filant raigs de lluna
i espurnes de brillants estels.
Volta la roda del sol
i fila fila l’aranya,
ara ho fa amb fils vermells
agafats a trenc d’alba.
Enxarxa amb amples filats
la boira del temps que s’escapa
i fila segles i segles
que guarda en un cabdell.
Aracne, fila que fila.
estira el fil del saber.
No us perdeu El rap d’Aracne fila i fila com a comiat de l’alumne Oriol García-Penche, Deka, el juny de 2011. Vid. també Raps i balades, la rumba i els dibuixos dels alumnes de l’Albéniz, Paula Cortés, Irene Palau i Laia Violan.
Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Aracne (fila i fila)
No us perdeu el mite d’Aracne en anglès!
Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » “De una dama que, quitándose una sortija, se picó con un alfiler”
Bones, em dic Roser i sóc mestra de P3, aquest any el tema general de l’escola són els romans, i amb els meus nens de P3 m’agradaria ensenyar-los-hi jocs en que jugaven els infants a l’epoca romana i despres aixi que ells en poguessin jugar a l’escola, en coneixeu?? me’ls podrieu dir??
moltes gracies!! el vostre blog es molt interessant!!
Gràcies, Roser, per visitar-nos. Ens fa molta il·lusió de tan petits els nens i nenes comencin a posar-se en contacte amb el món romà. Nosaltres tenim alumnes que volen dedicar-se a l’educació infantil en un futur i el teu exemple els serà molt profitós. De moment, aquí tens alguns enllaços del bloc que et poden servir per tenir una idea dels jocs. Podríes partir d’aquest article que mostra els alumnes de l’Institut Cristòfol Ferrer practicant jocs romans, on trobaràs també enllaços interessants que et poden ajudar. També pots consultar els articles que descriuen la nostra participació com a projecte compartit en la Magna celebratio 2010 de Badalona al capdavant del taller de Ludi romani: en aquest muntatge fotogràfic i aquest vídeo pot veure’ns en acció vestits de romans. En darrer post, a més, la Margalida Capellà ha inclòs un completíssím conjunt d’enllaços que et poden ser molt útils. A part d’això, pots consultar-nos, qualsevol altra cosa que necessitis.
On es troba la teva escola? Si no està molt lluny, podríeu venir a visitar-nos el 30 d’abril i 1 de maig a l’edició d’enguany de la “Magna celebratio”.
Hola em dic jesus i sóc alumne de llatí espero que li agradi el meu comentari i que bé salutacions!
Jesús Miquel, celebro que finalment hagis aconseguit comentar.
Aracne fila i fila; una teranyina clàssica a la xarxa
http://ciberespiral.org/bits/20-ca/aracne-fila-i-fila-c/?lang=ca
Aracne fila i fila forma part de l’experiència TAC El Fil de les Clàssiques a l’aula: http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2012/06/23/experiencia-tac-a-laula-de-classiques/
http://www.xtec.cat/web/recursos/culturaclas
Pingback: Aracne estrena aparença en el seu cinquè aniversari | Aracne fila i fila
Personalment, crec que és una història molt interessant, ja que a mi m’agrada molt la mitologia i aquest mite l’he trobat molt entretingut.
M’ha agradat, especialment per el coratge que va tenir l’Aracne a l’hora d’enfrontar-se amb la deessa Minerva, però també he de dir que la imatge final hem possa els cabells de punta.
Salve! 🙂
He estat llegint aquest article i m’ha semblat molt interessant. M’en recordo que l’any passat a la classe de llatí vam llegir el mite d’Aracne del llibre “Narracions de mites clàssics”, i he refrescat la memòria. En especial, aquest mite em posa els pèls de punta, ja que tinc fòbia a les aranyes, jaja!
Valete!
Salve!
Acabo de llegir aquest apunt i m’ha semblat molt interessant! No n’havia sentit a parlar mai d’aquest d’aquest mite, pero m’ha cridat molt l’atenció ja que igual que la meva companya Ana, tinc fobia a les aranyes! jajaja
Salve!
Aquest mite també hi era al llibre que vam haver de llegir l’any passat, Narracions de mites clàssics, i sí que el recordava. I, a mi tampoc em fan gaire gràcia les aranyes!
Vale!
Pingback: Aracne fila in aeternum | El fil del mite grec
Bonum diem,
He estat llegint aquest article i m’ha agradat bastant. És una historuia bastant interesant ja que a classe hem estat llegint aquest mite sobre Aracne i la seva història de com es va convertir en aranya.
VALE!!:)
Pingback: Aracne de Lídia, feta cançó | El fil del mite grec
Bonum diem!!
He esttat llegint l’article i em sembla molt interessant no l’havia sentit parlar mai d’aquest mite, pero m’ha cridat l’atenció.
Vale!
Pingback: ἀράχνη (aráchne), “aranya” | L'univers clàssic dels nostres mots
Bonum diem!
Molt interesant l’ apunt, és la primera vegada que sento aquest mite.
Molt bon apunt, felicitats!!
Ave!
He llegit aquest article i m’ha agradt molt, encara que mai havia escoltat parlar d’ell però és molt interessant.
Salve!