Videojocs amb referències clàssiques

Com a treball de classe de cultura clàssica, hem fet una recerca d’alguns jocs en què es poden trobar una sèrie de referències clàssiques molt interessants.

God of War
God of War és un videojoc relacionat amb la mitologia grega. El protagonista és un semidéu inventat que es diu Kratos i la seva missió és acabar amb tots els déus. Per a arribar a matar-los haurà de lluitar contra herois, com Hèracles i Perseu, titans, com Cronos i Gaia, i criatures mitològiques com gorgones i minotaures.

Kratos vol desfer-se de tots els déus com a venjança per la mort de la seva esposa i la seva filla, provocada per la bogeria que Ares li va provocar. Durant la seva aventura, troba alguna ajuda per part de divinitats com Atena, entre altres.

god-of-war-4-is-kratos-taking-nathan-drake-s-place-on-ps4-god-of-war-4-305510

Web i font de la imatge

Smite

Smite és un joc d’ordinador que tracta de batalles entre déus, semidéus… No té cap història mitològica ni res semblant, només són batalles entre divinitats de diferents cultures com Egipte, Xina, Grècia, Maia, etc.

The Elder Scrolls V: Skyrim

En aquest joc, l’única referència clàssica que hem trobat ha sigut la similitud dels déus de la mitologia grega amb els del joc, on podem observar que hi ha una ubicació que fa honor al mont Olimp (lloc on viuen els déus).  A més, la majoria dels déus del joc són còpies dels déus grecs com per exemple Afrodita, que al joc té per nom Maara. L’heroi Talos fa referència als semidéus de l’antiga Grècia.

Harry Potter

Els jocs de Harry Potter estan inspirats en els llibres de l‘autora J.K. Rowling. Al primer llibre apareixen moltes criatures, algunes de les quals estan inspirades en bèsties referides al món clàssic. Per exemple, un gos amb tres caps que protegeix el lloc on esta amagada la pedra filosofal, que et dóna la vida eterna. Això fa referència al gos Cèrber de la mitologia grega, que protegeix la entrada a l’infern.

Al quart llibre, és a dir al quart joc, podem trobar moltes referències clàssiques.

En aquest llibre l’escola de màgia Hogwarts organitza un torneig on s’han de fer un seguit de proves molt complicades. En l’última prova els concursants hauran de creuar un laberint ple de perills i trampes per aconseguir el trofeu del campionat. Això recorda a la història de Teseu amb el Minotaure, en què l’heroi haurà de completar el laberint per enfrontar-se a la bèstia.

Dintre del món de Harry Potter trobem un escut referent a les quatre cases de màgia de l’institut Hogwarts. Aquest escut té un lema inscrit en llatí, que és aquest: Draco dormiens nunquam titillandus i significa “Un drac que dorm mai ha de ser pessigollejat”.

Font: Blog Howards

Amb aquest treball hem vist que els creadors d’aquests videojocs han tingut en compte el món grec per fer el joc més divertit i entretingut. Amb aquests jocs ens adonem que el món clàssic encara té molta influència sobre el món actual. A més, també podem trobar altres referències clàssiques per tot el món, com als llibres, art, logotips, equips de futbol, televisió, etc.

 • Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques?
 • Has probat algun d’aquests jocs? Sabries dir alguna altra referència clàssica sobre aquests jocs que ens haguem deixat?
 • Quin dels jocs esmentats t’ha agradat més? Què és el que més t’ha sorprès?

Víctor García i Adrià Morales del 4C1

44 thoughts on “Videojocs amb referències clàssiques

 1. Sebastián L, 4rt C1

  -Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques?
  Sí, el videojoc de 1986 per a la consola Nintendo Entertainment System, Kid Icarus. El joc està ambientat a la Grècia Clàssica i surten la majoria dels déus de aquesta mitologia.
  -Has probat algun d’aquests jocs? Sabries dir alguna altra referència clàssica sobre aquests jocs que ens haguem deixat?
  No, no he jugat mai.
  -Quin dels jocs esmentats t’ha agradat més? Què és el que més t’ha sorprès?
  No he jugat ningú d’aquests jocs mai. No sabia que havien referències a la cultura grega a la franquícia Harry Potter.

  Reply
 2. Marta Calvo

  Jo no he jugat en cap d’aquests jocs, realment sóc més de llibres, però si que m’he llegit els llibres de Harry Potter i he vist totes les pel·lícules, n’hi han altres criatures mitològiques com per exemple el centaure, és un home que de cap fins el principi de les cames és la part humana però la part de baix es de cavall, va haver un centaure molt famós greg anomenat Quirón.
  Desprès també està el basilisc, és una serp carregada amb un veneno letal que et pot matar amb una mirada, era propi de la mitologia grega.
  La veritat es que he trobat interessant aquest article perque de tantes vegades que havia vist les pel·licules i llegit els llibres mai m’havia adonat de que J.K.Rowling havia fet referencia a criatures mitologiques del mon clàssic.

  Reply
 3. Clara Campos Rovira

  Hola!
  Molt bon treball.
  M’ha agradat molt tota la informació donada, ja que no acostumo a videojocs i sempre està bé saber-ho. El que si que he jugat és el de Uncharted, però en aquell moment no m’hi vaig fixar molt perque tampoc en sabia com puc saber-ne ara, també perque era petita.
  El joc esmentat que més m’ha sorprès ha sigut el de Smite, no m’esperava que apareguessin divinitats de cultures diferents, ja que segurament no tenen a veure una amb l’altra.
  🙂

  Reply
 4. Jhon Campaña

  Salve!!
  És molt interessant com companyies amb un gran pes en els videojocs s’inspiren per treure idees o enfocar un videojoc al món clàssic. Coneixia un par de videojocs perquè els he jugat però d’altres jocs que els he jugat no tenia ni idea que tenien referències clàssiques.
  Conec una saga de jocs que es diu “Call of Duty” que en algun dels seus jocs ha utilitzat paraules llatines per posar-li noms a ratxa de baixes. Com per exemple en el Call of Duty Ghost hi ha una ratxa que es diu Oracle que et permet per un temps determinat veure a els jugadors enemics per les parets i això et permet tenir un avantatge contra els enemics.
  Molt bon treball! 🙂

  Reply
 5. Biel Cussó García

  Salve!
  Si vaig jugar al Ryse que és un joc de gladiadors i Caesar que és un joc per l’ordinador bastant antic però que se n’han arribat a fer 4 jocs , també dir que he jugat a tots menys al de Harry Potter, i no m’havia adonat mai que Skyrim tingues referències clàssiques. L’Uncharted si que em vaig adonar, perquè a part del que han esmentat els companys, s’hi troben diferents pergamins i inscripcions en diferents missions.
  Dels jocs esmentats el que m’ha agradat més ha sigut el de God of War, ja que quan vaig jugar em vaig adonar de la quantitat de referències a la cultura grega. I el que més m’ha sorprès ha sigut Skyrim ja que no m’he n’havia adonat. On tampoc m’havia fixat mai ha sigut en l’escut de Hogwarts.

  Reply
 6. Marco Moreira

  Un altre joc amb referències clàssiques es un anomenat ”Kid Icarus”, que està ambientat en la mitologia de la Grècia clàssica, en aquest joc hi ha un àngel salvat per la deessa Palutena per lluitar contra la malvada Medusa, que amenaça amb conquistar tot amb les seves hordes de monstres.

  God of War: Un altre referència clàssica d’aquest joc es que a l’antiga Grècia es maltractaven als nens alts i forts i aixo va passar a la infància de Kratos el protagonista.

  Reply
 7. Martina camps

  Salve!
  Em sembla un molt bon treball i està ben treballat, mai he provat cap d’aquests videojocs per està molt be perquè tots fan referència a clàssiques. El que m’ha agradat més a sigut Uncharted es un joc que tracta de trobar un tresor i pel camí vas trobant antiguitats com pergamins grecs, mapes de la mitologia grega…
  També es intressant el videojoc de god of war que es un joc relacionat amb la mitologia grega el protagonista és un semidéu inventat que es diu Kratos i la seva missió és acabar amb tots els déus.

  Reply
 8. Guillem Méndez Aura

  Salve
  M’ha semblat un article molt entretingut i amb tema més que interessant.
  Jo conec un altre joc amb referències clàssiques, el Age of Mythology, un joc d’estratègia en el qual has d’escollir al inici de la partida un déu que serà el teu líder. Hi ha per escollir entre diferents déus grecs, egipcis, nòrdics… i depenent del déu triat et donaran un tipus de guerrers, criatures mitològiques, recursos i poders diferents.
  D’aquests jocs anomenats a l’article només he jugat el Uncharted i realment crec que no hi ha més referències clàssiques de les que es citen en aquest article perquè, tot i que el protagonista trobi relíquies gregues, el tema principal del joc està basat en la recerca i exploració de temples més aviat maies i asteques i no tant de la cultura grega.
  El joc que més m’ha agradat dels esmentats anteriorment ha estat el Uncharted ja que vaig jugar-hi moltes hores i té un argument força elaborat i enrevessat que inclou jocs d’agilitat mental.
  El que més m’ha encuriossit ha estat la frase llatina de l’escut de l’institut de Harry Potter ja que no ho sabia i es força curiosa.
  Felicitats pel primer article del bloc Víctor i Adrià!

  Reply
 9. Albert Nuñez

  Salve !
  Aquest bloc esta molt bé i té molta imformació important. Sobre les preguntes esmentades, altres videojocs relacionats amb la mitología grega són:

  -Age of Empires: Mythologies, és un joc per torns d’estratègia en temps real on controles diferents cilivitzacions on escreixes com imperi i tens diferents Deus com Zeus que t’ajuden en el teu viatge.

  Tomb Raider: Underworld: en una escena del joc, Lara (la protagonista es trova amb la deessa Natla (reina de la Antártida). una altre escena es quan Lara necesita el Martell de Thor per entrar a un vaixell ple de riqueses… Com aquest moltes més referencies hi han sobre la mitología en aquest lloc.

  -Spartan: Total Warrior: el lloc trata de la vida de Leonidas i la lluita entre els espartans i els grecs. En aquest lloc surten gairebé tots els Deus Grecs com Ares, Déu de la Guerra.

  Aquest han sigut alguns del llocs relacionats amb la mitología que he trobat.
  Jo, dels jocs proposats en aquest bloc, he jugat al Smite, Al God of War i al Skyrim. Especialment l’Skyrim ha sigut el lloc que més m’ha agradat de tots tres anomenats ja que són moltes hores de lloc i diversió i té una historia molt bona.
  Aquest ha sigut el meu comentari.

  Reply
 10. David Álvarez

  Referent a la primera pregunta diria que sí, hi han uns quants més com:
  ·Warriors Legends of Troy: És un videojoc antic per la play3 o xbox360 que utilitza un mètode
  “hack-and-slash” per jugar. Bàsicament significa que és un joc basat en els combats.
  Jugues en 3a persona i has de matar als adversaris convertinte en un soldat Grec.

  ·Spartan total war: Ets fill de Ares i no ho saps comences en una batalla en la qual Roma vol envair sparta una de les ultimes ciutats gregues en peu però tu amb ajuda del teu exèrcit hi lluites. La història va avançant fins que els déus et van atorgant poders i ha de derrotar criatures mitològiques.

  ·Age of Mythology: És un joc de estratègia a temps real on el jugador ha d’escollir entre 15 deus en funció de la civilització que s’escull.
  · Grecs: adoren a Zeus, Hades o Posidó.
  · Egipcis: adoren a Ra, Set o Isis.
  · Nòrdics: adoren a Thor, Odin o Loki.
  · Atlantes: adoren a Cronos, Urà o Gea
  · Xinesos: adoren Shennong, Fuxi o Nüwa
  El joc dóna vida a personatges i criatures de la mitologia grega, mitologia egípcia i mitologia nòrdica, encara que també presenta altres personatges totalment ficticis.

  He jugat a tres dels jocs esmentats: God of War, The Elder Scrolls V: Skyrim i Uncharted.
  Tots tres són molt divertits i tenen més d’una saga per jugar.

  Però el joc que més m’ha agradat és el de Skrym, és un joc tipus RPG, aquest tipus de joc t’has de pasar moltísimes hores jugant, a més és un món d’escenari lliure on ets pots guiar gràcies al mapa i lluitar amb criatures poderoses com dracs.

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   Marta, evidentment em sembla perfecte que aprofitis la teva experiència lectora per parlar sobre Harry Potter. Et recomano aquest excel·lent Treball de recerca sobre el tema.
   Clara, totes les mitologies estàs relacionades unes amb les altres perquè neixen igualment de les inquietuds i dubtes de l’ésser humà.
   David, a tu potser t’interessarà aquest article on apareixen jocs dels que parles. Al primer paràgraf hi ha enllaçades més entrades que ajuden a completar el tema.

   Reply
   1. Arnau Luque

    Salve!
    Com altres jocs que he trobat hi destacaria:
    Imperium: És un joc que tracta de crear la teva propia ciutat, atacar i comerciar amb altres polis.
    Aquesta franquicia consta de 9 jocs ambientats en l’antiga Roma, en la França Gal·la, la civilització Cartagenesa, la civilització Íbera, l’antic Egipte i el regnes germanics.
    Kid Icarus: És un joc de plataforma ambientat en l’antiga Grècia. Aquest és un joc de plataformes on el protagonista, l’angel Pit, lluita amb monstres mitologics com Medusa i Cerber.
    Battle of Olympus: És un joc de plataformes que es basa 100% en l’antiga Grècia. El joc tracta d’anar explorant illes gregues com Arcadia, Frigia o Ática on el protagonista haurà de lluitar contra hidres, faunos, cancerbers i al final conseguir derrotar al dolent Hades.
    El joc que més m’ha sorprés ha sigut el de God of War, em sembla que l’historia està molt elaborada i pel que vist en trailers el joc té molt bona pinta i et venen ganes de jugar de seguida.
    Finalment felicitar al companys pel gran treball que han fet.
    Vale!

    Reply
 11. Maria Argudo

  Salve!
  A mi especialment els videojocs m agraden , de petita jugava amb el meu germà pero ara ja no hi jugo tant. Aquest treball m ha semblat molt interessant i molt currat.
  God of war es un videojoc que el protagonista es diu Kratos i la seva missió és acabar amb tots els déus i haura de lluitar amb molt herois.
  El joc que mes m ha inspirat ha sigut el de Smite, ja que hi ha moltes divinitats de cultures diverses.

  Reply
 12. Rafael Cantarero

  -Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques?
  Si, el videojoc The Battle of Olympus es un videojoc d’acció/RPG per la Nintendo Entertainment System de Nintendo. Durant el joc, nosaltres controlarem a Orfeu per diferents llocs de l’Antiga Grècia Mitològica, on haurem de guanyar-nos el favor de diferents déus per poder trobar a Helena. Aquests déus ens proporcionaran ajuda en forma de pistes o objectes.
  -Has provat algun d’aquests jocs? Sabries dir alguna altra referència clàssica sobre aquests jocs que ens haguem deixat?
  Si, he provat el Uncharted. no sabria dir cap referència clàssica sobre aquests jocs.
  Quin dels jocs esmentats t’ha agradat més? Què és el que més t’ha sorprès?
  – dels jocs esmentats el que més m’ha agradat és el de God of War i el que més m’ha sorprès ha sigut el de Harry Potter perquè mai he jugat a un joc de Harry Potter i tampoc he llegit cap dels i llibres i m’ha sorprès que tingues referència clàssica.

  Reply
 13. Claudia Castro

  Salve!
  La veritat és que no acostumo a jugar a videojocs, però a llibres i a pel·lícules és fàcil trobar-ne bastants, especialment les d’aventures. A Harry Potter, per exemple, molts dels encanteris provenen de paraules llatines (“lumos”, “nox” o “arresto momentum”, per exemple). Com ha dit una altra persona que ha comentat, hi ha altres criatures mitològiques que provenen o han aparegut també en mites clàssics. L’home llop (o licantrop) és una de les criatures fantàstiques que ha aparegut en moltes històries de cultures diferents.
  No he provat cap dels jocs, però sí que havia sentit parlar de Uncharted moltes vegades, i no m’esperava per res que hi hagués referències clàssiques en aquest joc. En un món en el que la cultura americana està tan imposada i tan estesa per tot el món, moltes vegades se’ns fa estrany trobar cultures que són properes a la nostra. Trobo molt bé que a l’entreteniment adreçat als joves (i a l’entreteniment en general) incloguin referències a la cultura clàssica, ajuda a generar interès en la matèria.
  Molt bon article, per cert!

  Reply
 14. Francesc Becerra Cabrera

  Salve!
  Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques?
  Si, per exemple l’Imperium, que és un joc d’ordinador inspirat en els romans, cartaginesos… que lluiten entre ells, i has de crear la teva pròpia ciutat, en aquest joc els personatges diuen frases amb llati com per exemple veni, vidi, vinci que vol dir vaig arribar, vaig veure, vaig vèncer.
  Has probat algun d’aquests jocs? Sabries dir alguna altra referència clàssica sobre aquests jocs que ens haguem deixat?
  Dels jocs esmentats en el article he jugat al Uncharted i no sabria dir res més del que heu dit.
  Quin dels jocs esmentats t’ha agradat més? Què és el que més t’ha sorprès?
  El joc que més m’agrada és el Uncharted, encara que és a l’únic que he jugat. El que més m’ha sorprès ha sigut que és veritat que el llati es segueix utilitzant molt sobretot en aquest ambit dels videojocs.

  Reply
 15. Ainhoa Fernández

  He pogut trobar dos jocs que adopten un marc a la mitologia grega: Kid Icarus i Battle of Olympus.
  El primer d’ells és una adaptació totalment lliure de diversos mites grecs, barrejant a Ícar, el de Perseu i Medusa i ficant pel mig a una tal deessa Palutena (tot indica que Palas Atenea, la deessa guerrera de la saviesa i les arts) .Completament inventat, aquest joc recreava a moltes criatures dels mites clàssics, com Cèrber, el gos tres caps que guardava el regne d’Hades, i la pròpia Medusa, un dels personatges que més vegades s’ha usat en els videojocs, apareixent en innombrables títols com a enemic d’alguna classe.
  El segon,en canvi, era un joc amb més rerefons i amb una història més semblant a les tragèdies gregues. El protagonista, Orfeu, ha de rescatar a la seva estimada del Tàrtar, on Hades la manté presonera. Tot i la similituds amb el mite clàssic, de nou hi ha llicències creatives per tot arreu. La noia es diu Helena, no Eurídice, encara que sí “mor” mossegada per una serp, i Hades vol casar-se amb ella i no simplement complir el seu deure diví (a Hades, amb l’etiqueta de dirigir el inframón, li carreguen sempre el mussol de ser el malvat de totes les històries).

  Responent a la segona pregunta he de dir que no, que mai he jugat a cap d’aquests jocs però pel que he pogut llegir he de dir que realment m’agradaria provar de jugar-los.
  Dels jocs que heu esmentat he de dir que el que més m’ha agradat crec que ha sigut God of War, he escoltat molt parlar d’aquest joc i m’ha cridat l’atenció la trama del joc. Em sembla força interessant i entretingut. Tot i així, penso que tots estan força bé.

  Molt bon article!

  Reply
 16. Nayara

  Salve!
  Molt bona feina.Aquesta pàgina conte molta informació necessària, però e el meu cas no m’agraden els videojocs, sóc mès de llibres.
  La primera vegada que vaig llegir la saga de Harry Potter no vaig adonar-me gens de la quantitat de referències al mon clàssic que hi havia. Està ple de criatures fantàstiques així com d’un gran nombre de personatges dels quals presenten una personalitat molt ben elaborada.
  El joc esmentat que més m’ha sorprès ha sigut el de Smite, no m’esperava que apareguessin tantes divinitats de diferents cultures com Egipte, Xina, Grècia, Maia, etc.

  Reply
 17. Saül Elvira Morales

  Salve!
  Aquest article em sembla molt interessant i entretingut, ja que a mi m’encanta pràcticament tot relacionat amb videojocs. Recordo que he jugat també al Tomb Raider, que és un joc relacionat amb la serie que també és com protagonista Lara Croft, que és una jove arqueòloga en busca de tresors perduts, i que es va trobant referències clàssiques pel camí.
  Jocs anomenats en aquest article, he jugat al Smite, i al Uncharted ja quan era més petit.

  Reply
 18. Joan Amat

  Salve!
  Jo no coneixia cap d’aquests jocs i realment m’han sorprès ja que no coneixia que la temàtica d’aquests videojocs. Jo em pensava que la temàtica era inventada però crec que està molt ben pensat.

  M’ha sorprès molt l’Smite ja que al ser un joc exclusivament d’ordinador no tenen tant ressò internacional. També penso que la idea està molt bé ja que la barreja diverses cultures i les pots conèixer millor.

  Trobo que han fet un gran treball ja que ens han donat un tastet de diverses cultures.

  Reply
 19. Joan Navarro

  Salve!
  -Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques? Si, el Kid Icarus aquest joc està ambientat a la mitologia de la Grècia antiga.
  -Has probat algun d’aquests jocs? Sabries dir alguna altra referència clàssica sobre aquests jocs que ens haguem deixat? Si, he jugat al Skyrim i al Uncharted però tambè havia escoltat molt sobre el Gof of War. I de Harry Potter m’he vist totes les pel·licules.
  -Quin dels jocs esmentats t’ha agradat més? Què és el que més t’ha sorprès? El Uncharted es per mí el que aporta més part de mitologia i moltes coses sobre el passat, la historia,etc. – Que el God of War estigues associat al món mitologic, si que havia escoltat parlar sobre aquest joc però no sabia que n’hi havia tantes referencies mitologiques.

  Reply
 20. Saúl Hervás

  -Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques? Si, el Kid Ikarus, que es un joc relacionat amb l’antiga Grècia.

  -Has probat algun d’aquests jocs? Sabries dir alguna altra referència clàssica sobre aquests jocs que ens haguem deixat? Si, que probat algun com l’uncharted i alguna coseta al God of War. A l’Skyrim no he jugat , i al Harry Potter he vist alguna peli.

  -Quin dels jocs esmentats t’ha agradat més? Què és el que més t’ha sorprès? Personalment el joc que m’ha agradat més a sigut l’Uncharted, ja que és el que està més ambientat al món mitològic.
  En general no m’ha sosprés gairebé res perquè ja sabia alguna cosa sobre aquests jocs.

  Reply
 21. Pol Fernández

  Salve!
  No sé de l’existència de ningun joc amb referències clàssiques tant directes com els de l’article però sí que en molts jocs que he jugat es nota que molts personatges o històries es basen en la mitologia clàssica.
  No, no he provat ningún d’aquests jocs, però sí que els coneixia tots.
  El que més m’ha sorprès d’aquest article, ha sigut els déus de “Skyrim”, ja que encara que conec el joc, no sabia que tingues tantes influències clàssiques.

  Reply
 22. Aitor

  Buscant una mica per internet he trobat un joc que es diu Rise of the Argonauts i de rol, en ells apareixen els deus i deeses: Atenea,Hermes, Ares i Apolo.
  No he probat cap joc d’aquesta pagina pero si que he vist algun video i hem sembla molt interessant com poden adaptar a jocs com SMITE, que son actuals, amb referencies del mon clàssic.

  Reply
 23. Eloy Martinez Orozco

  De tots els videojocs que heu posat he jugat al Uncharted, jo mai hauria pensat que un joc com aquest tenia tant a veure amb el mon clàssic. Realment si dic la veritat no sabia que un videojoc tingués tanta relació amb el mon clàssic.
  Buscant per internet algun videojoc he trobat un que es diu The Battle of Olympus que es un videojoc que trata de anar visitant illes gregues com Arcadia, Frigia o Ática per enfrentar-se contra els enemics i si guanyaves aconseguies la confiança dels deus per poder derrotar a Hades

  Reply
 24. Noemí Rodríguez

  -Battle of Olympus: És un joc de plataformes que es de l’antiga Grècia. El joc tracta d’anar explorant illes gregues on el protagonista haurà de lluitar contra hidres, faunos, cancerbers i al final conseguir derrotar a Hades.
  -Uncharted és el joc que més m’ha sorprés, perque había sentit parlar d’aquet joc, però no sabía que estaba relacionat amb la mitología. No e jugat mai a ningún d’aquets jocs, per aixó no puc dir molta cosa més.

  Reply
 25. Nerea Pérez

  A mi no m’agraden gaire els videojocs però si que havía sentit parlar alguna vegada de per expemle Uncharted,que segons he sentit parlar està molt relacionat amb la mitología. Altres jocs que podrien ser sobre algún clàssic podría ser God of war o Dante’s Inferno

  Reply
 26. Carla Escolar Lopez

  Salve!
  Personalment no m’agraden ni jugo a vídeojocs però l’article m’ha cridat l’atenció perquè no sabia que tenien tanta influència i varietat els jocs relacionats amb la mitología. Del que he sentit parlar molt es del Uncharted perquè la meva cosina juga.
  Cercant a la red he trobat uns quants que m’han cridat l’atenció:
  – Golden Axe II (els minotaure) que consta de 7 nivells i tracta de salvar el regne de Yuria d’un nou clan del mal, liderat per Dark Guld i poder recuperar el Golden Axe, que està en la seva posesió.
  – God of War, basat en les aventures d’un semideu espartà, Kratos, qui s’ enfronta a diversos personatges de la mitología grega.
  – Kid Icarus, ambientat en la Grècia clàssica.

  Reply
 27. Javier torres

  A mi m agraden el videojocs però no sabia que tenien tanta relació amb la cultura clàssica , jo e jugat una mica al uncharter sabia que havia alguna cosa relacionada amb el mon clàssic però no sabia que hi hagues tanta.
  Buscant una mica per internet e trobat aquets jocs el God of war i al battle of olympus dos jocs que tracten del mon grec.

  Reply
 28. Noa Alonso

  -Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques? Conec una saga de jocs que es diu “Call of Duty” que en algun dels seus jocs ha utilitzat paraules llatines per posar-li noms a ratxa de baixes. Com per exemple en el Call of Duty Ghost hi ha una ratxa que es diu Oracle que et permet per un temps determinat veure a els jugadors enemics per les parets i això et permet tenir un avantatge contra els enemics.
  -Has probat algun d’aquests jocs? Sabries dir alguna altra referència clàssica sobre aquests jocs que ens haguem deixat?
  No, però semblen interessants i ja els coneixia.
  -Quin dels jocs esmentats t’ha agradat més? Què és el que més t’ha sorprès?
  El que mes m’agrada es el de uncharted i harry potter, per lo que se dels jocs son molt entretinguts.
  El que més m’ha sorprès d’aquest article, ha sigut els déus de “Skyrim”, ja que encara que conec el joc, no sabia que tingues tantes influències clàssiques.
  És molt interessant com companyies tan grans en el mon dels videojocs s’inspiren per treure idees o enfocar un videojoc al món clàssic. Hi coneixia un par de videojocs però no tenia ni idea que tenien tantes referències clàssiques.

  Reply
 29. Brenda

  Salve!
  La veritat es que jo no sabia que aquest tipus de videojocs estaven relacionats amb coses clàssiques, em sembla molt interessant això de buscar coses clàssiques dintre de videojocs i la veritat es que ja em fixaré n els que tinc jo a casa. Encara que l’únic que sabia que tenia relació amb les coses clàssiques era el del videojoc “God of War”.

  Reply
 30. Laia Garcia Callariza

  Jo sempre he sigut molt de jugar a videojocs i veure pelis de ciència ficció. En aquest cas, com és el de Harry Potter, ja sabia algunes de les referències clàssiques, però gràcies a aquest article m’he adonat compte de que hi han moltes més que desconeixia.
  Una que era molt òbvia com és la frase de l’escut de les quatre cases de màgia, no m’havia parat mai a pensar el significat que aquesta té.
  Jo trobo que és molt curiós com encara, a principis de segle xxl, tenim presents a l’hora de crear un videojoc, un llibre, etc. Encara tenim tant present el món antic en el nostre dia a dia.
  Jo opino que ens hauríem de fixar més en les coses que ens envolten diàriament ja que és coneixement i cultura.

  Reply
 31. Claudia Anselmo Campos

  Salve!
  Conec un videojoc que tambè crec que té referncies clàssiques i mai m’ho havia plantejat es diu “Call of duty”, a utilitzat paraules llatines, hi ha una ratxa que l’anomenen Oracle i significa que pots veure una estona als teus enemics per les parets.
  La veritat es que jo mai m’hauria imaginat que els videojocs tinguessin tanta referència amb la cultura clàssica.
  Amb altres videojocs que tinc a casa avui quan arribi els mirarè a veure si has hi han refèrencies clàssiques.
  He buscat per internet i he trobat que el god of war tracta sobre el món greg i està basat en un semidèu esparta.
  M’ha deixat molt sorpesa la veritatjeje
  Vale!

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   Claudia, Laia i Brenda, les referències clàssiques són molt atractives per al món dels videojocs, tal com dieu. I si féssiu una recerca acurada en trobaríeu molt més com els que comenteu algunes de vosaltres.

   Reply
 32. Paula

  ¡salve!

  ¿Podrías encontrar algún otro juego con referencias clásicas?
  No, no podría hacerlo porque no soy de jugar videojuegos, si que veía a mi hermano y estas cosas pero no podría dar una referencia clásica.

  ¿Has probado alguno de estos juegos?¿ Sabrías decir alguna otra referencia clásica sobre estos juegos que nos hayamos dejado?

  No, no he probado estos juegos.

  ¿Cuál de los juegos mencionados te ha gustado más?¿ Qué es lo que más te ha sorprendido?

  Me ha gustado más god of war porque se nota que tiene una gran historia detrás y está bien construido

  Reply
 33. Hèctor Fernàndez

  Salve!
  No he jugat a cap de aquests jocs encara que a vegades jugo. però he jugat a un joc que tracta sobre la era de Egipte i el protagonista té que matar als faraons i un dels pobles del joc més conegut és Alexandria. També va haver-hi un esdeveniment que el personatge tenia un somni i tenia que matar al déu Anubis i a dos déus més que ara del noms d’ells no me’n recordo i quan terminavas de matar a aquests déus et donaven un abillament que era Anubis i això en va sorpendre molt perquè s’asembla bastant i era molt real. Aquest joc es diu Assassin’s Creed Origins.

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   Hèctor, em sembla molt interessant això que expliques. Què et sembla si ens fas un article sobre tots els episodis amb referents clàssics s’Assassin’s Creed. T’asseguro que n’hi ha d’altres a part del que esmentes, per exemple, n’hi ha un d’Alexandria que està molt bé, crec.

   Reply
 34. Sergi Peña Burgos

  Podries trobar algun altre joc amb referències clàssiques?
  Jo he jugat a diferents videojocs que ara he descobert que tenen relació amb el món grec i aquests jocs son Call of duty o uncharted que mai havia vist la relació tambè hi ha d’altres com god of war o harry potter que són els que he trobat

  Reply
 35. Dayanna Guarnizo

  Salve!!
  M’ha semblat molt interessant veure uns que uns quants videojocs estiguin inspirats en un món clàssic. No coneixia ningun videojoc amb referències clàssiques, ja que jo els que jugo no tenen res a veure, encara que hi en el joc “Call of Duty” utilitza paraules llatines i hi ha una ratxa que es diu Oracle que et deixa veure els jugadors enemics per les parets.
  M’ha semblat molt bon treball!

  Reply
 36. Pau Espeso

  Sí que n’hi han jocs amb referències clàssiques un d’ell es el League of Legends on os poden trobar personatges amb noms de déus i herois o personatges amb aspectes amb referències a la mitologia.

  D’aquests jocs anomenats a l’article només he jugat el Smite i al God of War. Crec que no hi ha més referències clàssiques en els jocs que es citen en aquest article.
  El joc que més m’ha agradat dels esmentats anteriorment ha estat el God of War, ja que he jugat moltes hores i és un joc que en lo personal m’agrada molt.

  Reply
 37. ruben

  GOD OF WAR:

  REFERENT: Fa referència a un semidéu de la mitologia grega que vol acabar amb la resta de deus, perquè pensa que són responsables de la mort de la seva dona.
  REFERÈNCIA: Un videojoc
  RELACIÓ: L’espai i temps en el qual es troben, es a dir, el fet de ser una manera de divertir-se mitjançant la mitologia grega

  SMITE:

  REFERENT: Lluita de diverses divinitats de diferents cultures
  REFERÈNCIA: Un videojoc
  RELACIÓ: Un videojoc de lluita que esta relacionat amb els déus i semidéus de diferents culturas.

  The Elder Scrolls V: Skyrim:

  REFERENT: La similitud de déus mitològics amb personatges del joc.
  REFERÈNCIA: Un videojoc
  RELACIÓ: Lloc de lluita per divertir-se relacionat amb la mitologia grega.

  HARRY POTTER:

  REFERENT: Algunes criatures que es poden relacionar amb mites mitologics, per exemple: el gos amb tres caps i el minotaure i lo hastòria del laberint.
  REFERÈNCIA: Un videojoc hambientat en les pel·licules
  RELACIÓ: Detalls de mitologia grega en moments puntuals de les pel·lícules

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *