Pràctica compartida

L’alumnat de clàssiques de l’institut Cristòfol Ferrer de Premià de Mar i els alumnes de primer de batxillerat de llatí i de grec de l’institut Albéniz de Badalona, juntament amb d’altres alumnes  i col·laboradors de diversa procedència i edats,  ens interrelacionem en xarxa a través del bloc Aracne Fila i Fila al voltant de l’eix temàtic de la cultura i llengües clàssiques i la seva pervivència en el món actual. Aquest intercanvi de coneixements i produccions en tots els formats a través del bloc l’hem complementa tamb diferents activitats presencials (trobada al Parc del Laberint amb activitats preparades per l’alumnat…) i participació directa en l’entorn de les dues ciutats (Badalona – Premià de Mar) com la implicació en el desenvolupament de celebracions ciutadanes, per exemple, la Magna celebratio de Badalona.

A Aracne Fila i Fila sempre sereu molt ben rebuts i rebudes! Us hi esperem! A què espereu per participar-hi?

N.B.: El Departament d’Educació ha reconegut aquest nostre projecte com a BONA PRÀCTICA! Esteu, aràcnids i aràcnides, d’enhorabona!

[scribd id=37913450 key=key-1o8b6g3obpgn3orrvigz mode=scroll]
Jornada plurilingüe al Cristòfol Ferrer amb 87 alumnes de llatí del Collège-Lycée Diois de Grenoble, acompanyats de Mr. Robert Delord i set professors més, 15 de gener del 2010:

[youtube]https://youtu.be/uK2vbn_EDiA[/youtube]

Aracne fila i fila, un projecte col·laboratiu en xarxa (Competència social i ciutadana). Pràctida compartida amb l’institut Albèniz i amb l’escola Vedruna-Gràcia de Barcelona a la Magna Celebratio de Badalona des de 2010:

[youtube]https://youtu.be/r660akOmC4U[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/X6-RdlfM2iQ[/youtube]

Aracne fila i fila, part de El Fil de les Clàssiques, un teixit clàssic a la xarxa. VII Fòrum Auriga, Andorra, 5 de novembre de 2011.

Pràctica compartida amb alumnes de segon i de tercer de primària de l’escola Mar Nova de Premià de Mar:

[youtube]https://youtu.be/408HEteceu0[/youtube]

Aracne fila i fila, Baetulonis scholae a Jornada Badalona, educació i entorn, juny de 2012. fins arribar a la Magna Celebratio MMXVI i ser reconegut pel CRP de Badalona com Activitat d’Aprenentatge i Servei.

20 thoughts on “Pràctica compartida

  1. Jordi Rincón

    Crec sincerament que la interrelació tant en xarxa com en trobades compartint experiències i activitats forma part del futur de l´educació en qualsevol àmbit del coneixement. La mobilitat, l´intercanvi, l´escoltar i verbalitzar idees i opinions, el donar a conèixer maneres de veure i viure la realitat tant per part d´educadors (m´agrada la paraula, sí) com d´alumnes (cal “alimentar-se” bé per afrontar el futur amb garanties) seran al meu modest entendre factors determinants en la construcció d´una societat futura més assenyada i intel·ligent que la que tenim actualment. De manera que m´encoratjo i us encoratjo a continuar per aquest camí. Alguna idea anirem destriant quan començi setembre. Promès!

  2. Teresa Devesa i Monclús

    Gràcies, Jordi, estic completament d’acord amb la descripció que fas de les bondats del treball col·laboratiu en xarxa. Aquest curs la trobada presencial ha estat només entre el Critòfol i l’Albéniz, però en el bloc heu interactuat també des d’altres centres. És el nostre desig que al 10-11 puguem veure’ns les cares tots els col·laboradors, els tripulants del teu vaixell inclosos, és clar! Així, de pas, ens reveuríem també tu i jo després de tant de temps, ja que la xarxa ens ha permès comprovar que seguim posant en pràctica tot el que vam aprendre a la facultat i transmetent-ho als nostres alumnes.
    La Margalida i jo ja estem pensant propostes, però qualsevol suggerència vostra serà també molt benvinguda!
    Στο καλό!

  3. Jordi Rincón

    Doncs si em feu arribar les propostes que esteu rumiant potser podríem ampliar la teranyina i posar-hi el nostre granet de sorra. Ja sabem -i ens ho creiem- que de mica en mica s´omple la pica. Una abraçada, Teresa. Tant de bo ens tornem a retrobar. Di hoc faciant!

  4. Margalida Capellà Soler Post author

    Jordi, ja parlarem! de fet, podem estar molt contents que els alumnes ja han començat a treballar conjuntament: els teus a Aracne i els meus a El vaixell d’Odisseu. No és fàcil mobilitzar els alumnes a comentar els treballs fets en altres centres. Crec que és un molt bon primer pas i de cara al proper curs tenim en projecte amb els alumnes de la Teresa i els del Francesc Franquet d’Amposta fer una trobada presencial a Tarragona en el marc del festival de teatre, a més de la col·laboració virtual a Aracne. Comptem també amb tu i amb els teus tripulants, de fet ja formes part des del principi de la teranyina: un bon exemple són les vostres recreacions de les Narracions de mites clàssics, Statuae, la carta a Jules etc. Junts ho aconseguirem!

  5. Carlos Cuevas Agraz

    Ave!!
    Jo crec que el treball que s’ha fet al bloc durant tot aquest curs, ha estat molt interessant i jo em sento molt afortunat d’haver pogut compartir amb tots els “bloggers” aquest meravellós any.
    Jo és el primer any que hi participo però l’any que ve tornarem tots a ser aqui a peu de canó.

    Però, el més interessant és que, gràcies al bloc, els alumnes de l’Isaac Albeniz i del Cristòfol Ferrer ens hem pogut coneixer en la sortida al Parc del Laberint, que per cert va ser una gran experiència!!

    Esperem que el any que ve siguem més gent que aquest any comentant al bloc. Hem de fer aquest bloc encara més gran!!

    Vale i bon estiu a tots!!!

  6. Margalida Capellà Soler Post author

    Moltes gràcies, Carlos! I tant que continuarem fent la teranyina més grossa i amb més trobades presencials. Que tinguis un molt bon estiu!

  7. Teresa Devesa i Monclús

    Realment, Carlos, els teus comentaris al bloc han aportat sempre alguna cosa nova i des del principi t’has enganxat a la dinàmica del treball en xarxa. Crec sincerament que el canvi d’un quart tecnològic a un batxillerat humanístic, tal com expliques al text de llatinismes de l’examen, en el teu cas no ha estat pas una decisió desencertada.
    Bon estiu, gaudeix i descansa, però no t’oblidis del bloc, que encara queden articles interessants per sortir…

  8. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Aracne fila i fila premiat a La Mostra 2010

  9. Margalida Capellà Soler Post author

    Cristóbal Macías: ‎”En fin,Aracne fila i fila es un blog de los alumnos de latín y griego del IES Cristòfol Ferrer de Premià de Mar, que cuenta con la colaboración de profesores y estudiantes de otros centros. Su temática es muy variada, desde temas de arqueología y juegos didácticos hasta etimología de origen clásico relacionada con el …fútbol! http://www.scribd.com/doc/34628596/Actividades-trabajo-grupo

  10. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » La col·laboració en xarxa: quin invent!

  11. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » El Fil al VI Fòrum Auriga amb Eureka Baetulo!

  12. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Aracne fila i fila: TURBO AUREA en el V Premio Espiral de Edublogs

  13. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Magna Celebratio 2012: Schola et Ludi Romani

  14. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Fila que filaràs i Aracne fa quatre anys!

  15. Blanca Pérez

    Salve!

    Felicitats per aquest blog! M’he estat llegint alguns relats i algunes publicacions i encara que no he comentat en totes les que he llegit, totes m’han agradat molt.
    L’any passat vaig estar treballant el projecte de la Martinica, en el qual també teníem un blog on comentaven alumnes caribenys i alumnes del Ies Isaac Albèniz, i em va agradar molt. Quan em van dir que a llatí també ho faríem em vaig il·lusionar molt ja que crec que és una gran idea per a intercanviar opinions.

    Fins un altre!

    Blanca Pérez.

  16. Rubén Mallenco

    Salve! Ha sigut el primer any que he participat en aquest bloc, i realment m’ha agradat bastant per què es pot interactuar, compartir opinions, etc. La meva conclusió es que s’aprèn molt més passant-ho bé que no pas estant tot el dia amb el llibre a davant, s’han de combinar les dues coses i jo aquesta la veig una bona manera de fer,passar-ho bé i aprendre.

    Vale!

  17. Pingback: Ja han passat quatre anys! FELICITER! | El Fil de les Clàssiques

  18. Pingback: Pluja de centaures aràcnids | Aracne fila i fila

  19. Pingback: El projecte El fil de les clàssiques: Moodle, blocs i xarxes socials, nominat al VII Premi Impuls! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *