Per a què serveix estudiar llatí?

Realment té sentit estudiar una llengua que és completament morta? Seria absurd, qui voldria passar-se anys de la seva vida aprenent per després no fer servir aquests coneixements en cap moment. Però aquell que va dir que el Llatí era una llengua morta estava molt equivocat.

Per a què serveix estudiar llatí? La maleïda pregunta que tothom et fa en el moment que decideixes escollir aquesta assignatura. És una llengua morta, estudiar-la és una pèrdua de temps, acostumen a dir els companys. Doncs, perdoneu que us ho digui, però esteu molt equivocats. El llatí no és cap llengua morta, gràcies al llatí, ara existeixen les llengües romàniques, és a dir, actualment al món podem trobar aproximadament més de mil milions de parlants d’aquest “Llatí evolucionat”.

El llatí és el llenguatge de la ciència i de la justícia, gràcies a l’exactitud i les poques interpretacions possibles el llatí ha perdurat com la llengua ideal per redactar lleis. A més se li ha d’afegir la facilitat que t’ofereix el llatí per comprendre la gramàtica de la nostra llengua i l’habilitat de traduir i l’agilitat mental que causa l’aprenentatge de llengües. A l’igual que per entendre l’actualitat hem d’estudiar història, per entendre la nostra llengua hem de conèixer els seus orígens.

Està clar que el llatí no em servirà per a la vida quotidiana, no aniré a comprar parlant llatí, al igual que un matemàtic no necessita equacions per conduir. Però tampoc es cap pèrdua de temps, sempre que estiguis adquirint nous coneixements aquell temps que has necessitat ha estat productiu i enriquidor.

Belén Cansino

2n Batxillerat Llatí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *