El grec, una llengua molt important

El grec és una llengua molt important i d’una història que va començar molts anys enrere. Els grecs van aportar moltes novetats que perduren fins avui en dia i una d’elles és la llengua.

Quan vaig arribar a l’institut, desconeixia que és el grec i el llatí. Sincerament vaig decidir estudiar grec i llatí per no haver de fer mates i també per la curiositat de fer quelcom nou que desconeixia; però després amb el temps vaig poder trobar raons per estudiar el grec i el llatí, ja que fent un batxiller humanístic, en la literatura, en poemes… sempre hi ha referències mitològiques que sense fer grec i llatí no podria entendre del tot el significat. En moltes llengües hi ha una gran influència del grec, ja que és la llengua germana del llatí i tieta de moltes altres llengües indoeuropees.

El grec s’estudia fins als nostres dies (això confirma que no s’ha mort), ja que per conèixer la cultura i la llengua d’un país has de conèixer l’arrel d’aquestes. Hem d’estudiar grec perquè els filòsofs més importants eren de Grècia i van escriure en aquesta llengua mare, per saber com hem arribat a ser el que som, hem de saber com eren els nostres orígens a partir de textos escrits en grec. Per totes aquestes raons, he de dir que el grec no pot ser una llengua morta, ja que els grecs actuals parlen un grec evolucionat i modern.

El grec em va ajudar a conèixer la cultura i la llengua d’un país en el qual jo era nova. Perquè moltes vegades arribem a saber coses que ens semblen absurdes fins que coneixem el seu origen i tot té més sentit.

Pot ser que em costi bastant estudiar grec però m’agrada més del que em costa, ja que no tot és gramàtica (és el que més em costa) també hi ha una part de cultura molt important que m’agrada moltíssim. També el grec té una gran pervivència en català.

Una altra cosa que m’agrada molt és la mitologia i els mites, és increïble com a partir d’un mite pots explicar l’origen o perquè succeïxen certs esdeveniments i que aquests mites puguin estar present fins al nostre temps en moltes poesies i novel·les. Per tant no hi ha tradició occidental, religió o llengua sense una arrel important que és el grec.

Chaymae Zaouaghi

2n Batx. Grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *