Col·laboracions

En aquesta pàgina podreu veure totes aquelles col·laboracions que hem realitzat en altres blocs educatius o la web de l’Escola Bergantí. També aquells projectes que s’han dut a terme en col·laboració amb altres escoles, instituts o entitats amb l’objectiu del foment de la cultura i l’educació. Tot i que algunes actuacions ja estan explicades en les seves pàgines respectives (coral, flabiolaires) considerem important fer-ne esment aquí, com a resum i per posar de relleu l’esforç que fem per tal que la nostra feina no quedi només tancada a l’aula sinó que sigui una eina social en benefici de tots.

CURS 2017-2018

Xavi. Enguany hem tornat a col·laborar amb el bloc “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011) de l’INS de Premià i hi hem penjat un article referent a la cantània “Partícules”, que torna a tenir referents clàssics. Podeu llegir-lo clicant aquí.

CURS 2016-2017

Nens i nenes de 5è i Xavi. Un any més tornem a col·laborar amb el bloc educatiu “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011) en motiu de la trobada de referents clàssics en la Cantània “La nit dels malsons”. Us animem a llegir-lo clicant aquí i a participar els comentaris escrivint quines són les vostres pors.

CURS 2015-2016

Nens i nenes de 5è i Xavi. Enguany hem repetit la tradicional col·laboració amb el bloc educatiu “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011) en motiu de la trobada de referents clàssics en la Cantània “Babaua. Les desventures de Mimí” Podeu veure el primer article i l’excel·lent rebuda de la nostra proposta, per part dels alumnes de l’INS Premià de Mar, clicant aquí.

Després de la visita dels alumnes de l’INS Premià de Mar a la nostra escola durant la setmana temàtica dedicada al treball interdisciplinari de la Cantània (del 7 a l’11 de març) i de l’elaboració dels nostres materials, hem publicat un segon article ben interessant amb la feina feta i que testimonia aquesta intercanvi que hem dut a terme. Podeu veure’l i llegir-lo clicant aquí.

CURS 2014-2015

Xavi. Un any més col·laborarem amb el bloc educatiu “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011) pel fet que la cantània d’enguany “Al bell mig de la terra” torna a tenir referents clàssics. Podeu consultar l’article publicat clicant aquí, i a més, us animem a participar en les qüestions que es plantegen.

CURS 2013-2014

Flabiolaires voluntaris de 3r i 5è. Actuem en solidaritat i suport en el Festival “DISMA” l’1 de juny de 2014. Per més informació visiteu la pàgina dels flabiols.

Xavi. S’està preparant una presentació conjunta amb estudiants de l’Institut de Premià per a la 3a sessió de formació de mestres de la Cantània. En aquesta darrera formació que se celebrarà a l’Auditori de Barcelona el proper 4 de febrer hi haurà un espai perquè els mestres que vulguin puguin presentar experiències relacionades amb la Cantània que duen a terme a la seva escola o per la seva iniciativa. Juntament amb la Mar i l’Abril, dues estudiants de 4t d’ESO de l’Institut de Premià que cursen l’assignatura de llatí, intentarem explicar les diferents col·laboracions entre blocs que hem tingut aquests darrers anys i la manera com ells han anat treballant aquests conceptes clàssics i el profit que n’han tret.

Ja hem realitzat la conferència i aquest és el document que hem presentat a l’Auditori:

En aquesta foto ens podeu veure en plena conferència.

DSC_0131

Per a més informació podeu visitar la notícia publicada al bloc “El fil de les clàssiques” de la Margalida Capellà.

Xavi. Hem publicat de nou un article referent a la cantània en el bloc educatiu “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011). L’article posa en evidència un cop més les referències clàssiques que apareixen en aquesta nova edició de la Cantània “Rambla llibertat” i vol provocar una reflexió sobre aquests referents en les obres d’art. El podeu veure clicant aquí.

CURS 2012-2013

Flabiolaires 4t. Un grupet de noies de 4t de primària es van animar a participar en el bateig de la colla bastonera infantil del Masnou, anomenada “Ple de cops”. Van tocar el “Virolet Sant Pere” Per a més informació visitar la pàgina dels flabiols.

Coral “Els vents del Bergantí”. Actuem en solidaritat i suport en el Festival “DISMA”. També fent un concert per la fira de Santa Llúcia al pati del Casino del Masnou i un altre a la Residència d’Avis pels volts de Nadal. Per més informació visiteu la pàgina de la coral.

5è de primària. La Flauta de Pan. Durant el primer trimestre 2012-2013 la classe de 5è vam tenir l’oportunitat de col·laborar amb el bloc educatiu de referència “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011) i hi vam publicar aquest article.

1r d’ESO. Aquest primer trimestre la Laura de l’Institut Cristòfol Ferrer de Premià ha vingut a fer la part pràctica del seu treball de recerca de Batxillerat relacionat amb la òpera. Aquí podeu veure la seva proposta.

Xavi. En motiu de la troballa de referents clàssics en la cantània “Ha passat un àngel” s’ha realitzat una reflexió al voltant d’aquest referents en l’art a la part final d’aquest article sobre la Flauta de Pan al bloc educatiu “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011).

CURS 2011-2012

Xavi. Es va realitzar una juguesca en el bloc educatiu “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011) sobre els referents clàssics de la cantània “50 milions de segons”. Ho podeu veure en aquest i aquest article.

CURS 2009-2010

La coral. Actuem en solidaritat i suport en el Festival “DISMA”. Per més informació visiteu la pàgina de la coral.

Nens i nenes de 5è i Xavi. Col·laborem per primera vegada amb el bloc educatiu “Aracne fila i fila” (guanyador del premi Blocs Catalunya 2012 i Edublocs -a nivell estatal- 2011) en motiu de la trobada de referents clàssics en la Cantània “Beceroles”.

CURS 2008-2009

La coral. Actuem en solidaritat i suport en el Festival “DISMA”. Per més informació visiteu la pàgina de la coral.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *