La nostra teranyina de clàssiques!

Fila que filaràs una gran xarxa digital de clàssiques entre tots i totes hem teixit! Coneixeu els nostres blocs de Clàssiques? Us he fet aquest muntatge ad hoc per tal de promocionar-los!

Jo vaig arribar a l’Institut de Premià de Mar i vaig poder conèixer els blocs més utilitzats per poder buscar informació de tot tipus relacionada amb les clàssiques. Es pot trobar informació de autors llatins, referents clàssics, literatura clàssica, llatinismes, mites, notícies i molta més informació de diversos àmbits.

Vaig triar de fer l’assignatura de llatí i quan vaig començar vaig conèixer aquests blocs. El primer de tots va ser El Fil de les Clàssiques per comentar tots els apunts i articles que es pengen i que a partir d’aquests es poden conèixer moltes coses.
Després el Moodle, que és una eina per realitzar les activitats que la professora penja per tal de que els alumnes les fagin i les notes queden registrades allà. Després vaig conèixer un altre bloc que era molt semblant al del Fil que és el bloc d’Aracne fila i fila, on també es pot trobar informació sobre clàssiques. Aquests blocs són a l’abast de tothom.

No només eren aquests, més tard, la professora ens va ensenyar dos blocs diferents. Un dels blocs està relacionat amb la música, L’empremta d’Orfeu, que en aquest es penen apunts sobre cançons actuals amb algun referent clàssic. L’altre bloc, La cinta de NIKH, ens ensenya referents clàssics en el cinema.

En passar de curs a 2n de Batxillerat, la nostra companya Laura Luna Surinyach, va crear un blog per tal de fer el seu Treball de Recerca: Òpera amb referents, apareixen cançons d’òpera i tots els seus referents, és a dir, la cultura clàssica en la música. També les nostres companyes Laia Muñoz i Núria Yela amb la col·laboració de Laura Luna Surinyach, van crear un bloc anomenat Literatura grega a escena on apareixen tots els clàssics grecs que hem de conèixer. I, per últim, les alumnes Irina i Andrea Balart Casanovas de 1r de Batxillerat han creat el blog El cel dels mites, un treball sobre els estels i constel·lacions amb referents clàssics.

Per més informació també es pot contactar amb la tutora al Facebook (Fildelesclassiques Aracne) i Twitter (@AracneFil).

Per mi era molt novedós treballar amb ordinador i sobretot amb blocs ja que mai anteriorment ho havia fet. Amb el pas del temps et vas acostumant i quan realment aprens és quan llegeixes amb atenció els apunts i articles i després deixes un comentari responent totes les preguntes que normalment apareixen al final de l’apunt, allà és quan veus si has aprés o no. En els comentaris apareixen les reflexions, pensaments, opinions del que creus sobre l’apunt que has llegit.

Uxue Avilés
2n Batxillerat Llatí

8 thoughts on “La nostra teranyina de clàssiques!

 1. Margalida Capellà Soler

  Moltes gràcies, Uxue! Crec que el teu vídeo promocional serà d’un gran ajut als aràcnides del proper curs! Serà un autèntic fil d’Ariadna als nous alumnes quan s’incorporin a aquest laberint digital i de ben segur els ajudarà a fer seu el vostre llegat. Molta sort en la selectivitat i en els teus estudis de turisme! No t’oblidis de nosaltres si trobes més referents clàssics! Amb aquest regal i amb tots els teus apunts i comentaris sempre et tindrem ben present!

 2. irina

  Felicitats per l’article!
  Quan vaig fer llatí per primera vegada vaig pensar quants blocs! Em va agradar que hi hagués un bloc per els alumnes, per fer els nostres articles. No sabia que hi hagués un bloc com l’emprenta d’Orfeu amb caçons amb referents clàssics o la cinta de nike, on hi ha pel·lícules amb referents clàssics. A més les alumnes que han guanyat el concurs Es de libro, ens han deixat un bloc amb literatura grega. El fil de les clàssiques és conegut arreu!

 3. Andrea Balart

  Salve!

  Jo quan feia quart d’Eso, va ser el primer any que feia llatí i al principi em va costar una mica habituar-me al moodle i al mètode amb internet. Però passat un temps i comparant amb altres matèries veig que el llatí és una assignatura que està molt bé que es faci així ja que és més dinàmic i més interactiu. Al bloc els alumnes poden fer els seus articles i posar-hi videos i així s’aprenen coses de mitologia, de llengua o de la pervivència dels clàssics arreu.

  Vale!

 4. Zícora

  Salve.

  Molt bon article Uxue. Em sembla una molt bona idea això de promocionar els blocs. Jo anterioment ja vaig fer servir el moodle en una altre ocasió, així no em va costar força habituar-me ha treballar amb ell. També trobo que gràcies a aquest apunt ajudarà a els altres alumnes ha fer-se una idea sobre quin mètode de treball s’utilitza per les classes de Llatí i Grec. Per altre banda, també se’ls ofereix la oportunitat de crear els seus propis apunts, que podran compartir amb altres aràcnids per intercanviar les seves idees i opinar. Al cap i a la fi, el format digital pot ser igualment didàctic i enriquidor per aprendre sobre llengua, mitologia i altres aspectes.

  Vale.

 5. josep

  El video t’ajuda molt a saber com tens que entrar i saber que es el fill de les Clàssiques. Jo el primer dia classe quan la Lida va dir que tindriem ke entrar al fill de les classiques en pensava que era de broma però a manera que anava passant el curs en vaig donar conta de que el fill de les classiques esta triomfant, i que es un del blocs amb mes informacio de l´actualitat amb referents clàssics.

 6. Maryam Alaoui

  Salve!

  És un molt bon article, a mi em va costar molt adaptarme a entrar al fil i després al moodle, no estava acostumada aquest tipus de classes. Però és un altre manera de fer classes i encara que no sembli s’apren molt mes aixì com en la manera tradicional.

  Vale :)!

 7. Marta Verde i Elisa Moya

  Salve!

  Em sembla un bon article, ja que jo també he vaig arribar nova i no sabia res d’aquest blog, però va ser arribar i començar a agafar cultura gràcies a “El fil de les clàssiques” i “Aracne fila i fila”.
  Estem molt orgulloses de poder comentar i poder dir que som unes aràcnides, que pengem els nostres apunts als blocs de la Margalida, que per uns moments, ens semblen també nostres…

 8. Margalida Capellà Soler

  Marta, Elisa, no és que us semblin vostres és que són vostres i ben vostres, aràcnides!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *