Les troballes arqueològiques a la Pl. dels Països Catalans

El passat diumenge 26 de Maig, vam anar a la conferència de Ramon Coll al Museu de l’Estampació, anomenada “Les troballes arqueològiques de la Pl. dels Països Catalans” on ens van explicar tot el que van trobar de restes arqueològiques durant la construcció de la nova Plaça dels Països Catalans, a Premià de Mar, construïda ara fa 2 anys.

Cartell de la conferència

Aquesta conferència es basava en el que van trobar durant la construcció del pàrquing de 3 nivells de fondària que hi ha sota la plaça. Ens van explicar les diferents troballes de materials com ceràmica, estris, etc. La conferència va ressaltar també que la majoria d’aquests materials es van trobar principalment en una zona concreta de la plaça, cosa que va fer que formessin teories sobre si hi va haver gent establida en aquella zona i hi van trobar materials de diferents èpoques, tant abans com després de Crist.

La conferència va ser molt interessant i ens va agradar molt, ja que no sabíem que durant la construcció de la nova plaça es van fer aquest tipus de troballes arqueològiques. També, després de la xerrada, vam fer una entrevista a Ramon Coll, qui ens va donar molta informació i ens va atendre molt bé. Li estem molt agraïdes per la seva desinteressada col·laboració i aviat la publicarem.

Sheila Pena i Xènia Serra
1r Batxillerat Llatí

4 thoughts on “Les troballes arqueològiques a la Pl. dels Països Catalans

 1. Margalida Capellà Soler

  Sheila i Xènia, moltes gràcies per anar un diumenge matí a la conferència i aconseguir entrevistar el conferenciant; però m’agradaria que expliquéssiu quina mena de troballes arqueològiques s’hi van trobar, de quina època…

 2. josep

  Enhorabona a la Sheila i la Xenia que van anar, explica tot el que van trobar de restes arqueològiques durant la construcció de la nova Plaça dels Països Catalans, a Premià de Mar, construïda ara fa 2 anys.

 3. Marta Verde i Elisa Moya

  Salve!!

  Felicitats Sheila i Xènia, vivim a Premia i no ens haviem enterat d’aquesta notícia!
  La veritat és que on menys ens esperem trobem restes dels romans, potser fins i tot sota de casa nostre, qui sap! les diferents troballes de m. La majoria d’aquests materials com ceràmica, estris… es van trobar principalment en una zona concreta de la plaça, nosalters creiem que és perque guardaven bé les coses i eren organitzats.

 4. sheila

  Salve!
  La veritat es que jo tampoc em vaig assabentar d’aquesta notícia fins que vaig anar a la conferència. Va ser bastant interessant, perquè em vaig donar compte de que les restes romanes es poden trobar en qualsevol lloc, només fa falta buscar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *