D`Ítaca a El horizonte de Serrat

Reprenent el fil d’aquest apunt, ara li toca a Joan Manuel Serrat amb El horizonte. Quins referents clàssics hi trobeu? Quin paral·lelisme s’hi pot establir? Què és més important el destí o el viatge?

 

El horizonte

Puse rumbo al horizonte
y por nada me detuve,
ansioso por llegar
donde las olas salpican las nubes,
y brindar en primera fila
con el sol resucitado,
sentarme en la barandilla
y ver qué hay del otro lado.

Y cuanto más voy pa’ allá
más lejos queda,
cuanto más deprisa voy
más lejos se va.

Allí nacen las leyendas
y se ocultan los secretos
y se alcanza a dibujar
con las estrellas en el firmamento.
Sueño con encaramarme
a sus amplios miradores
para anunciar, si es que vienen,
tiempos mejores.

8 pensaments a “D`Ítaca a El horizonte de Serrat”

 1. Salve!!!.

  Crec que aquesta cançó de Joan Manel Serrat es refereix a les aventures que porta a terme l’heroi Ulisses. Des de que parteix de la seva pàtria d’Ítaca fins que despres de 20 anys pot tornar.

  Valeee.

 2. Serrat parla del viatge d’ulisses, jo crec que es més important el destí , ja que sense destí no hi ha viatge.

 3. Salve!

  Aquesta cançó de Joan Manel Serrat es refereix a les aventures que porta a terme Ulisses. Des de que parteix de la seva pàtria d’Ítaca fins que després de 20 anys pot tornar.

  Vale!

 4. Serrat en aquesta cançó es refereix als viatges d’Ulisses. Des de que parteix de la seva pàtria d’Ítaca fins que després de 20 anys pot tornar. M’ha agradat la cançó, jo crec que és més important el destí, tot i que el viatge també és important.

 5. Bonum diem!

  La cançó de Joan Manuel Serrat parla del viatge d\’Ulisses durant 20 anys. Lo important és el destí i per Ulisses lo important era tornar a Ítaca, però arribar o no al teu destí depèn de lo que succeeixi durant el viatge. Així que són importants les dues coses.

  VALE

 6. Salve!
  Els viatges d’Ulises. A aixó es refereix en Joan Manel Serrat, quan canta aquesta cançó. Durant 20 anys pateix la pàtria d’Ítaca, pero al final pot tornar (al cap de 20 anys).
  M’ha agradat molt la cançó, no la coneixia i crec que el seu significat també és molt important.
  Vale!

 7. Salve! Penso que el viatje d’ulises el porta a un destí diferent, sens dubte el destí és més important que el viatje. No conec aquesta cançó del Serrat pero té molts referents clàssics.

 8. La canço de Joan Manel Serrat parla de les aventures que fá Ulisses desde Ítaca fins després de 20 anys que pot tornar.

  vale:D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *