“Blowin’ In The Wind” del mestre Bob Dylan

Aquí tenim una de les cançons més famoses de tots els temps, realitzada per en Bob Dylan, considerat un dels músics més influents i prolífics del segle XX i proposat diverses vegades pel Premi Nobel de Literatura. Va néixer el 24 de maig del 1941 a la ciutat de Duluth, població situada a l’estat nord-americà de Minnesota. Fill d’una família d’origen jueu, als sis anys aquesta es traslladà a la ciutat de Hibbing, on el seu pare tenia un negoci de material elèctric. La vida de comerciant no era la preferida per en Bob, i l’ambient de la població, l’economia de la qual depenia fortament de la mineria, no era prou atractiva per a un adolescent. El descobriment de la música comportà un canvi en la seva mentalitat, i ja als vuit anys aprengué per ell mateix a tocar el piano i per deu dòlars adquirí una guitarra per correu. Molts són els referents clàssics que trobem en les seves cançons, però ara ens centrem en els referents filosòfics.

Aquí deixem la lletra de la cançó (original):

How many roads most a man walk down
Before you call him a man ?
How many seas must a white dove sail
Before she sleeps in the sand ?
Yes, how many times must the cannon balls fly
Before they’re forever banned ?
The answer my friend is blowin’ in the wind
The answer is blowin’ in the wind.

Yes, how many years can a mountain exist
Before it’s washed to the sea ?
Yes, how many years can some people exist
Before they’re allowed to be free ?
Yes, how many times can a man turn his head
Pretending he just doesn’t see ?
The answer my friend is blowin’ in the wind
The answer is blowin’ in the wind.

Yes, how many times must a man look up
Before he can see the sky ?
Yes, how many ears must one man have
Before he can hear people cry ?
Yes, how many deaths will it take till he knows
That too many people have died ?
The answer my friend is blowin’ in the wind
The answer is blowin’ in the wind.

Aquí teniu un vídeo d’aquesta cançó:

[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=3l4nVByCL44[/youtube]

Aquí amb subtítols en llatí:

I aquí la traducció en català i una versió en català interpretada per en Gerard Quintana

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RVDbafgNRwo[/youtube]

Quants camins ha de recórrer un home ,
abans que li diguis ” home “
Quants mars ha  de solcar una blanca coloma,
abans de dormir a la sorra .
Quantes vegades han de volar les bales de canó ,
abans de ser prohibides per sempre .

La resposta , amic meu, està flotant ( xiulant ) al vent ,
la resposta està flotant en el vent .

Quants anys pot existir una muntanya ,
abans que sigui arrasada pel mar.
Quants anys poden viure alguns ,
abans que se’ls permeti ser lliures .
Quantes vegades pot un home girar el cap ,
i fer veure que simplement no ho ha vist .

La resposta , amic meu, està flotant en el vent .
La resposta està flotant en el vent .

Quantes vegades ha un home d’ aixecar la vista ,
abans de poder veure el cel .
Quantes orelles ha de tenir un home ,
abans de poder sentir la gent plorar .
Quantes morts seran necessàries ,
abans que ell s’adoni ,
que ha mort massa gent .

La resposta , amic meu, està flotant en el vent .
La resposta està flotant en el vent .

Aquesta cançó la podem relacionar amb filosofia quan parla de quants camins ha de recórrer un home (abans de civilitzar-se), quants mars ha de solcar una coloma blanca (abans d’assolir la pau), la resposta està en el vent (s’ha de raonar abans d’actuar, una resposta necessita temps). Quantes vegades un home ha d’ aixecar la vista abans de poder veure el cel (abans de conèixer).

Desitgem que us hagi satisfet el nostre apunt i la relació amb filosofia, aquesta és una cançó que dóna molt a pensar. Què en penseu?

F. Xavier Gras i Elisa Moya de 2n Batxillerat Grec

Responsum in vento est “la resposta és en el vent”

14 pensaments a ““Blowin’ In The Wind” del mestre Bob Dylan”

 1. Salve!

  M’agrada molt aquesta cançó i sobretot la versió d’en Gerard Quintana. Parla de la filosofia en general. Es refereix a que tot necessita temps, passa molt de temps abans que l’home es civilitzi i sobretot abans que arribem a conèixer alguna cosa. Avui en dia hi ha moltes preguntes que encara no tenen resposta i potser no en tindran fins d’aquí a molt perquè tal com deia Sòcrates, només podem afirmar que no sabem res.

  Vale!

 2. A mi m’agraden molt les caçons de Bob Dylan i aquesta no n’és una excepció.

  Pel que fa al tema de la cançó trobo que parla sobre la filosofia en general. Parla sobre els díficils camins que ha de fer l’home abans de arribar al seu destí, abans de trobar la veritat. Això ho deia Sòcrates, filòsof grec. A més diu que abans de tot s’ha de saber saonar per trobar la resposta, per trobar la veritat. (“la resposta està en el vent”).

 3. Quina cançó més tendre Xavi i Elisa!
  Podem veure com ens parla d’una filosofia generalitzada, parla sobre la vida el dificils camins que hem de seguir per arribar al nostre destí per acabar troban la veritat, al llarg de la nostre vida anem aprenen poc a poc i com deia Sòcrates: Només se que no se res.

 4. Salve!

  Aquesta cançó ja és un clàssic, tothom l’ha escoltat alguna vegada i tal i com dieu dóna molt a pensar.
  Tota la cançó està relacionada amb la filosofia en general, dels camins que hem de fer per arribar a la veritat, per arribar al final. Aquest pensament és semblant al de Sòcrates, que mitjançant el raonament arribes a la resposta, a la veritat.

 5. Salve!!

  Xavi, Elisa, molt ben trobada la cançó!!! Encara que haurieu de revisar si concorda la lletra (català) amb la cançó…

  Podriem relacionar aquesta cançó amb la filosofia de Sòcrates i Plató, que deien que el coneixement està dins de cadascú, que el podem extreure recordant, mitjançant el la refutació socràtica i la meièutica per tal d’arribar al coneixement màxim, que com està està dins nostre, és possible conèixer-ho tot.
  és a dir, podem relacionar el coneixement que està dins nostre amb el vent.

 6. Salve!
  Molt bona aquesta troballa, aquesta cançó és molt coneguda i mai m’havia fixat en que la podiem relacionar amb la filosofia en general, però sobretot ho podem relacionar amb Parmènides, Sòcrates i Plató els quas deien que hem de seguir un camí llarg i difícil per poder arribar a la veritat

 7. Xaipete!!!

  Molt bon treball, considero que heu fet molt bona feina. M’ha agradat les cançons però la que més la traducció al català. També l’he trobat molt interessant pel tema que relaciona la filosofia amb Sòcrates i Plató, ens diu que el camí que hem d’escollir és difícil però a través dels nostres coneixements aconseguirem la veritat.

 8. Xaipe!

  El meu ex company Xavi va fer una tasca increïble l’any passat! Bob Dylan és un clàssic, relaciona la filosofia amb Sòcrates i Plató, ens diu que el camí que hem d’escollir és difícil però a través dels nostres coneixements aconseguirem la veritat.

 9. M’agrada molt aquesta cançó, perquè a l’escola sempre ens la ficaven aquesta versió i la d’en Gerard Quintana. Crec que parla sobre la filosofia en general. I es refereix a que tot necessita el temps necessaris i que passa molt de temps abans que l’home es centri i sobretot abans que arribem a conèixer alguna cosa nova.
  Crec que avui en dia hi ha moltes preguntes que encara no tenen resposta i potser no en tindran o la tindran dintre de molt de temps perquè tal com deia Sòcrates, només podem afirmar que no sabem res.

 10. Bonum diem,
  M’encanta aquesta cançó i em porta molts records, ja que a l’escola sempre ens posaven la cançó original i, fins i tot, vam cantar la versió en català, la de Gerard Quintana.
  La veritat és que la lletra és molt bonica i expressa molt, i com diu la meva companya Mariona, hi han moltes preguntes que no tenen resposta.
  Salve!

 11. Hola Margalida! Aquí et deixo la cançó “Blowin in the wind” cantada per Katie Melua. És molt bonica !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *