“My way” de Frank Sinatra i Sòcrates

Frank Sinatra va ser un cantant i actor d’Estats Units. Va ser una de les figures més importants de la música del segle XX i encara ara és  molt conegut.

“My way” és una cançó molt famosa.

Imatge de previsualització de YouTube

And now, the end is near;
and so i face the final curtain.
my friend, i’ll say it clear,
i’ll state my case, of which i’m certain.
I’ve lived a life that’s full.
i’ve traveled each and ev’ry highway;
but more, much more than this,
i did it my way.
Regrets, i’ve had a few;
but then again, too few to mention.
i did what i had to do
and saw it through without exemption.
I planned each charted course;
each careful step along the byway,
but more, much more than this,
i did it my way.
Yes, there were times, i’m sure you knew
when i bit off more than i could chew.
but through it all, when there was doubt,
i ate it up and spit it out.
i faced it all and i stood tall;
and did it my way.
I’ve loved, i’ve laughed and cried.
i’ve had my fill; my share of losing.
and now, as tears subside,
i find it all so amusing.
To think i did all that;
and may i say – not in a shy way,
“no, oh no not me,
i did it my way”.
For what is a man, what has he got?
if not himself, then he has naught.
to say the things he truly feels;
and not the words of one who kneels.
the record shows i took the blows –
and did it my way!

Trobeu algun referent a la cançó “My way” que ens parli del filòsof grec Sòcrates? Quin? Per què? Jo li veig, ja que Sòcrates fa una filosofia que commou, que arriba a l’ànima, una filosofia de veritat. Es pregunta sobre què podem saber i què no podem saber. Sòcrates va ser condemnat a mort i va preferir beure la cicuta i morir, tot i que va tenir l’oportunitat d’escapar-se. Ell va preferir defensar fins a la mort les seves idees, la seva visió de la vida.  Se’l considera el primer filòsof de carn i ossos i el curiós del cas és que deia que “només sé que no sé res”; d’altres, en canvi, no són tan modestos i omplen la filosofia de llibres gruixuts, però Sòcrates, no va escriure ni una sola frase.

Marta Verde

2n batx C Grec

8 pensaments a ““My way” de Frank Sinatra i Sòcrates”

 1. Aquesta cançó és molt coneguda ialhora penso que per ser una cançó força antiga no està gens malament.

  Sens dubte parla de Sòcrates ja que ell va fer el camó correcte, el de la veriat. Però ell no es va arrepentir del que va fer, ja que segons ell ,fer qüestionar a la gent era una forma de trobar la veritat ja que les preguntes estimulen el coneixament. També diu que no tothom estava d’acord amb el seu mètode, però ell ho va fer a la seva manera i era feliç fent-ho així.

  Ell va assumir el seu càstig, en aquest cas la mort, tot i que s’havia que no s’ho mereixia perquè ell no havia fet res de dolent.

 2. Xaipete!

  quan diu my way, es refereix al seu mètode, al mètode socràtic, que no tothom i estava d’acord, però que ell n’estava orgullós.

 3. Salve!

  Doncs sens dubte aquesta és una cançó molt coneguda però que escoltant-la bé en aquest moment podem veure que és una cançó Socràtica. Primer de tot, perquè diu que s’acosta el seu final és a dir que està a punt de morir igual que Sòcrates que esperava la seva mort a la presó.

  No està preocupat perquè no ha fet res dolent sinó que simplement ha fet segons la cançó “el seu propi camí”, és a dir, el que havia de fer (fer que la gent es questionés les coses ja que una vida sense ser questionada, segons Sòcrates era una vida que no valia la pena de ser viscuda.)

  Vale!

 4. Com bé diu la Marta en el article té un gran referent com a Sòcrates ja que la cançó parla sobre la seva vivència, ell ha fet tot el que tenia que fer, com Sòcrates abans de ser jutjat insjustament Sòcrates feia el que ell realment creia bé i apropiat. També parla sobre que tot això ho ha fet a la seva manera ha viscut com realment a volgut que es pràcticament el mateix que lo que he dit anteriorment i per últim ens parla sobre la oportunitat que ha tingut de no morir, però al final decideix morir per què creu que com a ell l’han jutjat injustament qui ho ha fet pagarà per haver-ho fet aixi i a més a més ell té la consciencia molt tranquila ja que no s’arrepenteix de res del que ha fet.

  Molt bona feina Marta, desprès de tornar a escoltar la cançó m’he adonat de que parla amb una clara referència a Sòcrates!!!

 5. Aquesta cançó és preciosa, com bé dieu, molt emotiva. Gran actor i juntament amb Bob Dylan, dels millors cantants del s.XX
  I com bé diu la Irina, quan diu “my way”, es refereix a la seva manera d’actuar.

 6. Salve!

  Aquesta cançó m’agrada i cal dir que no m’havia fixat en els referents que tenia relacionats amb Sòcrates però ara que ha surtit aquest apunt m’he adonat que té més referents del que sembla. Estic d’acord amb el que diu la Marta al final del seu apunt. Bona relació Marta!

 7. Salve!
  Aquesta cançó realment es bastant coneguda i és molt maca, i ara que veig la lletra em dono compte de que li podem trobar la relació amb la vida de Sòcrates, abans de la seva mort, que ell diu que encara que hi ha gent que no hi ha estat d’acord amb el que ell deix, ell esta content ja que ha seguit el seu pròpi cami, fent el que ell volia i dient el que ell volia. I finalment dient que no es penedeix de res del que ha fet, com va dir en el judici que va tindre, que ell no va fer res dolent, i que no es penedeix del que ha fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *