Can Ferrerons resorgeix de les ombres

El jaciment de Can Ferrerons, que conté les restes d’una vil·la romana de planta octogonal, veurà finalment la llum el diumenge 15 de març. Durant aquest dia els romans envaïran els voltants del jaciment, i Barcino Oriens i el grup de Reconstrucció històrica de Badalona ens transportaran de nou al món de fa 2000 anys.

Can Ferrerons, Premià de Mar

Com podeu veure aquí, la reconstrucció històrica servirà per fer reviure les restes arqueològiques d’aquesta sumptuosa construcció dels segles III/IV, de la qual tan sols coneixem la funcionalitat en el sector oest, on es localitza un petit balneum.  Mentre els visitants s’esperin per visitar el jaciment podran veure com era un campament romà del segle II dC i gaudir d’alguns oficis que ens portaran a la vida quotidiana dels habitants de la vil·la.

Us convido a venir i a gaudir d’aquest jaciment, que forma part del patrimoni cultural de Premià de Mar i que, a més, és excepcional en tota la Mediterrània.

image009

Quina millor manera hi ha de visitar un jaciment romà que entre un ambient romà?

Arnau Lario Devesa

2n Batxillerat C

5 thoughts on “Can Ferrerons resorgeix de les ombres

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Jo tampoc me la perdré, Margalida. Com a Premianenca de naixement, Badalonina d’adopció, i clàssica cent per cent, allà m’hi tindran…

 2. Xènia Serra

  Molt bon apunt Arnau!
  Ja sabia que estaven preparant els jaciments de Can Ferrerons per ser exposats al públic però no savia quin dia ho inauguraven. A mi m’agrada bastant veure jaciments romans ja que així puc imaginarme millor com vivien en el passat.

 3. Hamza Zaanouni

  Salve!

  Gran treball! Per fi algú ens ilustra sobre aquest jaciment, que cada cop que passava pel costat, em preguntava qan ho obririen per fi, i gràcies al teu treball ja ho sé. Em sembla un fet que hauria d’importar a la gent, ja que no es veu tots els dies la obertura d’un jaciment a Premià de Mar. Molt bona feina.

  Vale!

 4. Pingback: La planta octagonal de Can Ferrerons s’obre al públic: Museu Romà de Premià | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *