One Piece, un anime ple de mitologia

One Piece és un manga adaptat a l’anime creat per Eiichiro Oda, que tracta sobre un noi que es fa pirata, i el seu objectiu és fer-se el rei dels pirates. El protagonista, Monkey D. Luffy, és un noi que es va menjar una “fruita del diable” (Akuma no Mi) que li va donar el poder de convertir-se en un noi de goma i ell, juntament amb els seus companys, segueixen una aventura per arribar a l’illa on es troba el gran tresor que va deixar l’antic rei dels pirates (Gol D. Roger), el One Piece.

En aquest anime podem trobar una gran varietat d’éssers i persones que estan relacionats amb personatges mitològics del món grec. Aquesta sèrie està dividida en dues parts i cada una conté un seguit de sagues (dividides en diferents Arcs) on en casi cada saga podem trobar algún ésser mitològic.

Mar de la Supervivència: Saga dels Supernoves

Saga del East Blue: al principi d’aquesta saga podem veure un ésser anomenat Leviatan, una serp marina creada per Déu. La primera aparició d’aquest ésser és en el primer capítol de la sèrie, quan aquest intenta menjar-se  Luffy. El Leviatan també apareix en el capítol 4, en el 504 i en el Opening 1 (la primera cançó de totes). En el següent vídeo podeu trobar aquest monstre en el minut 1:23.

Imatge de previsualització de YouTube

Saga de Baroque Works: en aquesta saga, apareixen per primera vegada uns gegants anomenats Dorry i Brogy, uns gegants que provenen de l’illa d’Elbaf (illa habitada per gegants) i que porten 100 anys lluitant en la illa Little Garden. Durant el llarg de l’anime, podem trobar vàries aparicions de diferents gegants (tant pirates com marines).

Gegants

Saga de l’Illa del Cel: en aquesta saga apareix un Déu que és el Déu Enel. Encara que aquest personatge no és un déu real, tant ell com els habitants de l’illa del cel (Skypiea) creuen que és un déu. Enel va menjar la fruita llamp llamp, cosa que li otorga el poder controlar els llamps, com el Déu grec Zeus

En aquesta mateixa saga també trobem dos animals mitològics, el pegàs i la serp gegantina, Pitó. El pegàs que trobem és un ocell anomenat Pierre que va menjar una fruita del diable, “la fruita del cavall cavall” que li permet convertir-se en un cavall i en un pegàs. També trobem dues serps gegants, que les podem relacionar amb la serp Pitó de la mitologia grega, que es diuen Nola i Kashigami.

NolaPierre

                      

Saga de Water 7: en aquesta saga ens apareix per primera vegada una sirena, però és una sirena bastant peculiar ja que te cames i no cua, una Nereida. En One Piece, la Nereida que ens apareix és l’àvia Kokoro, una sirena que al ser ja una senyora gran, al sortir de l’aigua la cua es converteix en unes cames, donant-li la capacitat de caminar tranquil·lament per terra.

Kokoro sirena 

Saga de Thriller Bark: en aquesta saga ens apareixen de monstres mitològics dins del vaixell Thriller Bark. El primer ésser que trobem és Cèrber, encara que en aquest anime apareix com el zombie Cerberus format per dos caps de llop i un de guineu que vigila l’entrada a l’illa, i que en Luffy acaba domesticant.

Cerberus

Seguidament, els primers “barrets de palla” que arriben a l’illa (Nami, Usopp i Chopper), els recull un carruatge tirat per dos Centaures que també són zombies, “els cotxers“. Durant el transcurs del viatge que fan amb el carruatge, es van trobant una sèrie de zombies bastant peculiars i un d’ells és un animal mitològic, la Mantícora. La Nami veu la Mantícora mentre van cap al castell de l’illa, i immediatament intenta convèncer els seus companys que ha vist un animal molt estrany a fora, cosa que els seus companys no la creuen.

Mantícora

Mentre el grup del Luffy busca els seus tres companys, es troben amb una escena bastant peculiar on un dels personatges que apareix és un ésser mitològic, l’unicorn. En aquesta escena ens trobem amb Unigaro, un unicorn zombie que està bevent sake amb un arbre, també zombie, anomenat Moc Donald.

Unigaro i Moc Donald

Imatge de previsualització de YouTube

Saga de la Guerra contra Barbablanca: aquesta saga, con totes les altres, es divideix en diferents arcs, i en tres dels arcs que la composen apareixen diferents éssers mitològics:

El primer arc on apareixen éssers mitològics és l’arc d’Amazon Lily, que passa en una illa només habitada per dones, on en Luffy va a parar després de separar-se dels seus companys. Allà, hi ha una emperatriu, la Shichibukai Boa Hancock, que juntament amb les seves dues germanes, són les germanes Gòrgones. Aquestes van rebre aquest nom a partir d’un suposat acte heroíc, en que van matar a un monstre anomenat “Gorgona“. Com a càstig, aquest monstre va posar una maledicció a les tres germanes amb un parell d’ulls a l’esquena de cada una, que petrifica qualsevol persona que les miri. També, a causa de la maledicció, la germana gran, Boa Hancock té la capacitat de petrificar tothom que tingui un acte de luxúria cap a ella, mentre que les dues germanes Sandersonia i Marigold tenen la capacitat de convertir-se en serps.

Marca de gorgona

En realitat, aquest mite és fals ja que les germanes el que amagen en veritat és una marca d’esclavitud, i el poder que tenen és a causa de les fruites del diable que es van menjar.

 Hebi Hebi no Mi

El següent arc que ens trobem és l’arc d’Impel Down, on el Luffy entra gràcies a Boa Hancock a la presó d’Impel Down per rescatar el seu germà Ace. En aquesta presó trobem un seguit de guardians que són animals mitològics:
Un dels animals que trobem és l’Esfinx, que és el cap guardià del segon nivell de la presó, juntament amb el Basilisc. Tant l’Esfinx com el Basilisc són derrotats per en Luffy, que seguidament passa al nivell 3 de la presó.

 En el nivell 2 d’aquesta presó, també podem trobar les Mantícores. Aquestes Mantícores són animals deboradors d’homes i capaços d’imitar als humans, encara que només imiten paraules que diuen els presos.

Un altre ésser mitològic que trobem és el minotaure, i l’anomenen Minotaurus, un dels Guardians Demoníacs de Impel Down. Aquest monstre va apareixent al llarg de la saga, golpejant diferents presos, fins que en Luffy s’el troba al tercer nivell i el derrota.

Imatge de previsualització de YouTube

L’últim ésser mitològic que apareix en aquest arc és la Hidra, un atac del cap de tota la presó Impel Down, Magellan, que té el poder de la Fruita Verí Verí. Aquest atac és el més fort que té i consisteix a crear una Hidra de verí.

hidra

L’últim arc d’aquesta saga on ens trobem un ésser mitològic és l’Arc de Marineford, on el Luffy va a la principal seu de la Marina, Marineford, per rescatar al seu germà. En aquesta saga ens trobem al capità de la primera divisió de la tripulació d’en Barbablanca, en Marco, que es va menjar una fruita del diable que el converteix en un Fènix, donant-li el poder de volar i regenerar-se de les ferides amb foc, cosa molt similar a l’au Fènix que diuen que s’aixeca de les seves pròpies cendres.

Fènix

El mar final: Saga del Nou Món

Saga de l’Illa de les Sirenes: aquesta saga és dona a terme després de passats dos anys en la sèrie. Quan els pirates del “Barret de palla” es tornen a reunir, es dirigeixen a l’Illa de les Sirenes, on apareixen un seguit d’èssers mitològics. El primer que trobem és el Kraken, a qui en Luffy domèstica per a que els porti a l’illa. En Luffy li posa el nom de Surume i aquest èsser apareix alguna vegada al llarg de la saga.

Imatge de previsualització de YouTube

A continuació, ja dins de l’Illa de les Sirenes trobem els habitants d’aquesta illa que són sirenes i tritons. Podem trobar una gran varietat de Tritons (on també s’inclouen les sirenes): hi podem trobar els que ja tots coneixem, que són els que tenen meitat superior d’humà i meitat inferior de peix, altres que tenen forma humana però tot el seu cos és de tritó i altres que semblen totalment animals però que tenen cares i característiques humanes.

                Pirates Arlong

També, en aquesta illa hi podem trobar el famós rei Neptú, el rei del Regne Ryugu. La seva meitat superior és d’un home i la seva meitat inferior és de la cua d’un Celacant i igual que el déu grec Neptú, porta un trident i pot manipular l’aigua que esta al seu voltant per mitjà del Karate Gyojin.

Neptune

En aquest ànime podem trobar unes famoses armes encestrals que són unes armes de destrucció massiva i les més perilloses que hi ha. Aquestes armes van ser construides durant el “Segle Buit” i s’hi pot trobar informació sobre elles en els Poneglyph exparcits arreu del món. Hi ha un total de tres armes: Posidó, Plutó i Urà, relacionant-les amb els déus que trobem en la mitologia. Una d’aquestes armes encestrals (Posidó)es troba en l’Illa de les Sirenes i és la filla del rei Neptú, Shirahoshi, una sirena que pot convocar i manejar a la seva voluntat els Reis Marins.

Saga de l’Aliança Pirata: en aquesta saga, la tripulació del “barret de palla” arriba a una illa anomenada Punk Hazard, que és meitat foc i meitat neu i gel. En aquesta illa, primer es troben amb una part on tot s’està cremant i fins i tot hi ha volcans en erupció. En aquesta part de l’illa, hi baixen una part de la tripulació (Luffy, Zoro, Usopp i Nico Robin), per anar a investigar-la, mentre que l’altra part es troba en el vaixell.

Durant la recerca que fan, topen amb dos animals mitològics: el primer és el drac, en aquest cas, el drac que es troben té les capacitats de volar, escupir foc i té molta resistència i força, però al final, aquest drac acaba mort i se’l mengen. Al llarg de la saga, en l’altra meitat de l’illa, apareix un altre drac que té capacitats semblants a l’anterior, encara que és més petit i més ràpid.

Drac Punk HazardDrac petit

Imatge de previsualització de YouTube

A continuació, després de matar el primer drac, es troben a un animal mitològic molt conegut: el centaure. En aquest cas, en l’altre meitat de l’illa també es troben diferents centaures, que eren antics presoners que la marina utilitzava per fer proves, i molts d’ells no tenen la meitat inferior del seu cos com un cavall, sinó que també trobem personatges que tenen la meitat inferior del cos d’una zebra, vaca, cocodril, cérvol, etc.

Centaures

Quan la tripulació arriba a la segona meitat de l’illa de Punk Hazard (part de neu i gel), es troben a altres dos personatges mitològics. Els primers són uns sàtirs, que com els centaures, aquests èssers eren antics presoners humans de la marina, però en aquest cas, tenen la meitat del cos d’una cabra.

Sàtir

L’últim èsser mitològic que ens trobem en aquesta saga és una Harpia anomenada Monet. Ella és una dona amb ales com a braços i mans i amb cames d’ocell. Té la capacitat de volar gràcies a les seves ales i es va menjar la “fruita de la neu neu“, donant-li la capacitat de controlar la neu i convertir-se en una dona de neu.

Quina és la relació que trobeu de tots aquests personatges que es troben a One Piece amb els diferents éssers de la mitologia?

Xènia Serra
2n Batxillerat C
Llatí i Grec

34 thoughts on “One Piece, un anime ple de mitologia

 1. Pingback: One Piece, un anime ple de mitologia | Aracne f...

 2. John Tuset

  Feliciter!! Només dir que jo també sóc un gran fan d’aquesta sèrie i bueno, no sé ben bé cóm, Facebook m’ha portar fins aquí hahah

  Ja era hora de que algú en fes una recerca sobre els trets mitològics d’aquesta fabulosa sèrie. Sincerament opino que la gent no valora gaire aquesta animació i éx comprensible, doncs al cap i a la fi, está “principalment” destinat als nens i al jovent en si. No obstant, no n’estic del tot d’acord, ja que no tots els valors i les escenes que es presenten són totalment pensades pels nens. Eiichiro Oda juga amb la sèrie; la fa evolucionar. No és la típica sèrie de dibuixos animats en el que s’agafen uns personatges que se sap que mai perdran; Oda no busca que quan el protagonista es proposi fer alguna cosa, sempre el pugui aconseguir. Una de les coses que més m’agrada és la seva manera de desenvolupar l’història, reciclant fets passats i aplicant-los en el present, d’uba manera intelligent i precís, de manera que la trama no es perdi per cap forat.

  Un altre punt que m’agradaria afegir seria la referència a personatges reals. Apart de la mitologia (molt ben explicada per cert), el món pirata en el que es troba Luffy i els seus companys està plena de referències a pirates i corsaris que una vegada foren famosos, llegendes urbanes, històries basades en novel·les, etc. Exemples clars com el famós Barbanegra (present en un munt de pel·lícules, llibres i videojocs (entre altres)) i el gran Moby Dick (inspirat en la novel·a).

  Suposo que m’estic anant de la llengua (o dits, en tot cas) hahah Suposo que amb aquest article has tocat la meva vena sensible i no podia evitar comentar.

  Gran treball!

  PS: Margalida, ja pots posar-li bona nota, que s’ho mereix!

  Jaire 🙂

 3. Margalida Capellà Soler

  John, m’encanta retrobar-te per aquí i t’haig de confessar que trobo a faltar les teves intervencions a l’aula. Desitjo que hagis trobat el teu camí, però Aracne sempre t’espera amb els braços oberts i les teves paraules sempre seran ben rebudes. No et preocupis que tindré en compte la teva valoració, ja que jo he conegut la sèrie gràcies a la meravellosa recerca de la Xènia. Fins ben aviat!

 4. Xènia Serra

  Moltes gràcies John per la teva intervenció i com dius tu, en aquesta sèrie hi pots trobar molts tipus de personatges que els pots relacionar tant amb la vida real com amb diferents mites, novel·les, etc. Jo crec que si féssim una recerca molt més profunda de aquest anime, trobariem encara més referències, com per exemple, en l’arc que es troba actualment, tant el manga com l’anime, l’arc de l’Illa de Dresrossa, podem veure que la ciutat de Dresrossa està ambientada en Espanya, i sobretot, l’arquitectura d’aquesta ciutat hi trobem elements del famós Gaudí. M’alegro molt haver tocat la teva vena sensible ja que a jo també sóc una gran fan d’aquest anime.

 5. Sergio Fernández

  Moltes felicitats, abans de res voldria dir que aquest treball està molt currat i que jo també soc un fan d’aquesta serie ja que estic viciat, i personalment no sabia que l’autor Ichido Oda havia repressentat tants personatges mitològics, m’ha sorprès molt aquest apunt de veritat. Recomano que el qui volgui veura aquesta serie es miri una mica per sobre aquest apunt perquè pot ser molt “spoiler” informar-se molt.

  Vale!

 6. Judith Martínez

  Primerament, moltes felicitats per l’apunt realitzat. Em sembla que ha fet un molt bon treball. Jo personalment no miro manga però la meva parella si, i està molt enganxat per això si sé algo d’aquesta sèria és per ell, personalment igual que el meu company sergio no sabia que en aquella sèrie podria tenir tants referents clàssics.

  vale!

 7. irina i Andrea

  Xaipe!!

  Nosaltres veíem aquesta sèrie i ens agradava molt! Felicitats Xènia per l’article!

  Com hem pogut comprovar One piece és un anime relacionat amb la mitologia. Per exemple, trobem les sierenes, tot i que en la mitologia no tenen cua de peix, sinó d’ocell. Un altre exemple que ens ha sobtat és les Gorgònes, no ens enrecordavem que a l’illa Amazon les germanes de la Boa es diguèssin Gorgònes. Podem trobar la relació amb el mite, en que la Gorgòna, igual que aquestes dues germanes, com a càstig per un acte van patir una maledicció, convertint-se en monstres. Fins i tot trobem un personatge relacionat amb el déu Zeus, el déu Enel, que té el poder del llamp.

  Molts animes, sèries o pel·lícules estan relacionades amb la mitologia, i és que el món grec, amb la seva vestimenta, mites, etc, encara perviu d’una manera o altre en l’actualitat.

 8. *Señor X*

  Esta molt be aquesta pagina, es nota que t’agrada la serie, les meves felicitacions! 😉

 9. Noelia

  Ha estat molt bona idea el relacionar el manga amb la mitologia, molt interessant. Jo no en sé gaire sobre manga però gràcies a aquest treball n’he aprés alguna cosa!

  Enhorabona per aquest manífic treball!!

 10. Pingback: One Piece | La cinta de Νίκη

 11. Teresa Devesa i Monclús

  Sènia felicitats per aquesta feinada.
  Antonio, això és un bloc d’aula, per tant cal posar el propi nom per tal que el professorat pugui corregir la teva feina. Et demano, doncs, que no facis servir sobrenoms. Fixa’t en els companys.

 12. Inés

  Salvete!
  Jo de petita veia aquesta sèrie i ara gràcies a les classes de cultura clàssica puc veure com relacionen la mitologia amb el manga. És un article molt ben redactat que aporta molta informació, felicitats!
  He pogut reconeixer a Neptú, que a clase l’hem estat treballant junt amb tots els altres déus.

 13. Iria Rael

  Xaipe!
  Felicitats per l’article, es molt original i sobretot quan l’he vist m’ha cridat molt l’atenció, jo mai he vist aquesta serie però he sentit a parlar i molt. Es una molt bona idea per no perdre el fil relacionar les series, siguin manga o qualsevol amb la mitologia grega. Es veu que la mitologia encara perviu d’una manera o altre en l’actualitat.

 14. Jordi Martín

  Jo de petit veia molt aquesta serie, amb aquest article m’han vingut les ganes de veure-la de nou.
  També està molt bé que en aquesta serie surtin molts déus ja que així aprens de mitologia una mica més.

 15. Ainhoa Fernández

  M’ha encantat aquest treball!
  He de dir que ami m’agrada molt aquesta serie, sobretot em porta molts records a la meva infància, ja que sempre la veia i mai m’he perdut cap capítol.
  També vull dir que mai m’havia donat compte de que tots els animals fantàstics d’aquest anime estaven relacionats amb la mitologia i he aprés moltes coses interessants que abans no sabia i ara puc entendre-les.
  Crec que has fet un gran treball d’una gran serie, m’ha agradat molt!

 16. Adrià Morales

  Sóc nou en aquesta pàgina web i per el que he vist no crec que hem costi molt integrar-me. És un molt bon article, jo no he vist aquesta sèrie però al veure que n’hi han molt déus i a la vegada de pirates m’atrau a començar-la. M’ agradat bastant el tema de que aquesta serie estigui relacionada amb la mitologia però també amb éssers estranys com les sirenes o els minotaures.
  També m’agrada la combinació de temes, mai m’hagués pogut imaginar que alhora de ajuntar pirates amb déus surtis aquesta sèrie, i que surtis tan bé.
  És un molt bon article i et felicito!

 17. Tania Mongares 3rC1

  M’encanta aquest treball, ja que em recorda a la meva infància.
  Si que s’havia que alguns personatges que sortien en aquest anime eren de la mitologia grega, com algunes sirenes etc, però mai m’havia parat a pensar don podien sortir el altres, crec que es bo que els autors facin honor a la memòria dels grecs, per que així la gent jove pot conèixer una mica m’entres s’ho passen bé.

 18. Paula Olid

  Saule!
  Em sembla que és un article molt original ja que no només ens ha mostrat el paper tan important que té la mitologia a l’anime, si no que també en ha desmentit rumors que, si no hagués sigut per aquest article, probablement me’ls hagués cregut.
  Jo de petita em veia la serie al super 3 i mai me’n vaig adonar de que feia tantíssimes referències al món de la mitologia.
  En la meva opinió personal, el fet de que aquest anime tingui incorporat la mitologia demostra la importància i influència i admiració que el món grec ha generat fins i tot al continent asiàtic.
  Es nota que la noia que ha escrit aquest article és una fan de les de veritat, me’n alegro de saber que no sóc l’única a la que li agrada One Piece

 19. Joan Navarro

  M’agradat molt aquest article, ja que es molt original i està molt ben fet.

  Aquesta sèrie la veia jo des de petit i no havia pensat mai en l’aspecte de la mitologia que hi havia dins de la sèrie i gracies a aquest article què està molt ben fet m’he donat conta que una gran part de la sèrie surten personatges i figures de la mitologia. També es té que comentar que l’article està fet a moltes ganes i es nota que t’encanta aquesta sèrie per tot el treball que as fet.

 20. Isabel Ayala

  Em sembla un article interessant.
  M’ha agradat l’article en part perquè aquesta sèrie m’agrada molt. Aquí vaig poder fixa-me en els diferents personatges millor. Ara veig la relació que hi ha entre la mitologia i la sèrie, apareixen molts ésser mitològics, jo no em fixava molt en això, ara veig com en aquesta sèrie apareixen tant d’éssers mitològics. Aquesta sèrie té molta referència en la mitologia i això m’agrada, les sirenes, el déu Neptú, cerber i més éssers. A mi m’agrada molt i encara espero que el manga segueixi, així podré veure si i surten més éssers i continuar amb la història que dóna la sèrie. És un article molt bo i molt interessant.

 21. Alejandro Avila

  Salve
  One Piece és una serie que mirava sempre, i lo que no sabia era que tots aquests personatges tenien que veure amb Déus. M’ha agradat molt com has relacionat aquest manga amb la mitologia. El teu article m’ha agradat molt.

  Fortuna

 22. Teresa Devesa i Monclús

  Compte, Adrià, que les sirenes i els minotàures són també mitologia grega… Ben vist , Paula, la curoositat que suposa que els mites hagin impregnat fins i tot un continent tan diferent.

 23. Pingback: Referents clàssics a “One Piece” | A cada passa referents clàssics!

 24. Txell

  Recordo que de ben petita veia sempre aquesta sèrie. M`ha agradat molt llegir aquest article, ja que després de tants anys sense mirar-la, he pogut veure la relació que té amb la mitologia. L’article l’he trobat molt interessant i molt ben treballat, es nota que ha estat escrit amb moltes ganes: això fa que sigui entretingut i interessant.

 25. Dima Krasnostup

  M’agradat molt aquest article, ja que es molt original i està molt ben fet.

  El que no sabia era que tots aquests personatges tenien que veure amb Déus.

 26. Abril Queralt

  Aquest article m’ha portat molts bons records! One Piece era una de les meves series preferides quan era més petita.
  El personatge mitològic que més m’ha impressionat ha sigut el centaure. Això de que els presoners fossin com rates de laboratori i com a conseqüència es converteixin en una persona amb meitat de cos humà i l’altre meitat (de cintura cap avall) d’animal, és algo molt estrany i divertit alhora.
  Les imatges estan molt bé per explicar com és cada personatge (encara que alguna imatge estigui borrosa). La descripció concorda amb la imatge cosa que fa que estigui molt bé!

 27. Rodrigo Lindo

  Aquest article m’agrada molt perque és molt interessant i original.
  Mai he vist aquest anime, pero no sabía que tindria tantes referències de la mitologia. Ha estat molt entretingut l’article, bon treball!

 28. sandra ayala

  Em sembla un article interessant.
  Perquè ens mostra com influeixen els éssers mitològics en l´anime. Jo e vist la serie de One Piece i m’agrada que apareguin éssers mitològic com zeus , pegàs, centaures, poseido i els altres deus, aparti d’ara em fixaré mes en els éssers mitològics que apareixen en la serie. Penso que aquesta serie fa molta referencia, a la mitologia grega i espero que la serie continuí, per veure si apareixen més éssers mitològic.

 29. Ana Núñez

  L’article és molt captivador!, t’ofereix molta informació d’interès, jo ja coneixia aquest manga i la veritat és que desconeixia l’origen d’aquests animals i per a res sabia que One Piece tenia coses relacionades amb el tema esmentat. El text en general molt bé, gràcies a ell ara tinc més coneixements sobre aquest manga i la mitologia.
  Les meves felicitacions pel gran treball realitzat!

 30. claudia marin navarro

  No m’ha agradat que fessin dibuixos animat de deus importants i jo posaria menys lletra perquè n’hi ha molta

 31. Ainhoa Vecino

  M’ha agradat molt la teva explicació i m’ha servit moltíssim per interessar-me en aquests dibuixos manga no he trobat res a faltar i et felicito pel teu treball.

 32. leire

  El treball que han fet esta molt be presentat, ami no mi agrada el manga ni res de aixo però m’agrada que apareixien tants animals mitològics i tants déus.

 33. Txell Fontrodona

  Aquest article m’ha semblat molt interessant, ja que jo veia (i segueixo veient) aquest anime des de que sóc petita i mai m’havia fixat en que hi havia mitologia a One Piece. Potser algun personatge com ara el Cerberus o el Basilisc ja els coneixia, però no hi vaig caure en aquests detalls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *