Lliçons d’història grega i romana en la Primavera-Estiu 2014 de Dolce&Gabbana

No t’ho pots perdre!

Quins referents clàssics hi has reconegut? Què t’ha semblat la moda Primavera-Estiu 2014 de Dolce&Gabbana? En què (quins temples, quines monedes…) s’han inspirat?

Camila Arigón

1r Batx. Grec i Llatí

17 thoughts on “Lliçons d’història grega i romana en la Primavera-Estiu 2014 de Dolce&Gabbana

 1. Arnau Lario

  Xaipe!
  Molt bé, Camila.
  Acabem de veure el teu treball i, la veritat, no coneixia l’èxit que té el món clàssic a la moda…
  A les fotos podem veure temples, ruïnes, monedes, escultures de déus (Zeus, per exemple) i, fins i tot uns pantalons curts amb estries típiques de columnes gregues. Després d’una recerca sobre el tema, he pogut veure que ja fa temps que les celebritats es vesteixen amb moda inspirada en els quitons grecs…

 2. Laura Garcia

  Enhorabona, Camila!!
  L’article és espectacular i es nota que ets una entesa amb moda, m’agrada molt la presentació i les explicacions estan molt ben fetes.
  Jo estic fent un treball semblant i aquest article m’ha ajudat a inspirar-me.

 3. Yasmina Berkane Pais

  Salve!

  M’ha cridat l’atenció aquest article i et felicito Camila està molt bé. M’ha sorprès perque fa un parell de dies mirant una revista també vaig veure moltes fotografies d’aquesta nova col·lecció i en concret em vaig adonar dels cinturons amb monedes llatines.

  El que no havia vist eres els vestits amb edificis tant importants com el Partenó d’Atenes o moltes imatges de columnes gregues, algunes d’elles d’ordre jònic.

  La veritat és que em va sorprende molt veure que una casa tant important com Dolce&Gabbana utilitzès aquests element clàssics, ja siguin relacionats amb l’art o amb la mitologia. Per tant veiem que la cultura clàssica perdura en els nostres dies. Lida igual que tu, crec que jo tampoc em puc permetre cap d’aquests models.

 4. Judit Giménez

  Quin apunt més treballat! Felicitats, és molt interessant.
  Mireu quines curiositats he trobat per ampliar una mica aquest apunt tant interessant:

  Letízia

  És la princesa Letízia. Va vestir així per al casament del príncep Nicolau de Grècia amb la Tatiana Blatnik l’any 2010. És un vestit de tall hel·lènic de color blau, com el mar que envolta l’illa de Spetses, lloc on es va celebrar el casament.

 5. Judit Giménez

  Aquesta altra fotografia, més recent, també és curiosa:

  Penélope Cruz
  Aquesta imatge pertany a la gala dels Oscar d’aquest any, 2014. L’actriu Penélope Cruz va vestir amb un vestit de tall grec del dissenyador Giambattista Valli Coutur

 6. camil.arigon Post author

  Margalida!!! Jo tampoc m’ho puc permetre però no només Dolce&Gabbana s’ha inspirat en les clàssiques, també n’he trobat de lowcost. Veure’m molt aquesta tendència!! Aquesta línia de roba s’ha inspirat més aviat en la mitologia.

  http://www.romwe.com/romwe-western-oil-painting-print-longsleeved-sweatshirt-p-81308.html
  http://www.romwe.com/romwe-cartoon-fairyland-print-longsleeved-sweatshirt-p-81313.html
  http://www.romwe.com/the-birth-of-venus-print-sweatshirt-p-71776.html

  Respecte al treball m’ha agradat molt fer-lo, ha sigut entretingut i a més és sobre d’un àmbit que m’apassiona. M’ha n’alegra que os hagi agradat! Gràcies per tots els comentaris.

 7. Sergio Fernández

  Moltes felicitats, està molt currat aquest apunt també, la cultura greco-romana sembla que no passa de moda, estan molt ben fets els dissenys de dolce&gabbana, tot i que s’haurà d’estalviar per comprar algun disseny d’aquest.

  Vale!

 8. Álex Aguilera

  Feliciter, Camila! Aquest ben treballat apunt ens demostra una vegada més la (encara) potent conexió entre la cultura clàssica i la contemporànea.
  L’estil grecorromà encara es fortament popular avui en dia al món de la moda, de maneres més o menys directes, pero les influencies són més comú del que ens pensem.

  Vale!

 9. irina i Andrea

  Xaipe!!!

  Ens encanta Dolce & Gabbana i aquesta colecció no n’és una excepció! És plena de colors vius i de referents en la vestimenta grega i romana. Per exemple alguns dels homes duien les solea, és a dir les sandàlies d’ús informal. A més els vestits de les dones tenen la forma d’alguns dels vestits que duien a l’època.

  Nosaltres vam fer un apunt sobre la vestimenta grega i l’actual, tot comparant-ne les semblançes i diferències.

  Trobem que la roba és molt original. ja que ja sigui als cinturons, com a les samarretes o vestits hi ha o bé el dibuix de temples grecs famosos com el Partenó, o el temple d’Apol·lo. També apareixen els dracmes grecs dibuixats en algunes peçes de roba.

 10. Teresa Devesa i Monclús

  Atenció, Margalida, he mirat el preu per curiositat i qui el vulgui ja pot anar preparant 50€. Deu portar armadura i espasa incorporades!

 11. Margalida Capellà Soler

  Jo ja n’hi he mirat el preu! Com els dels modelets de Dolce&Gabbana, ens haurem de conformar mirant la fotografia, sobretot si tens, Teresa, tres gladiadors a casa i tots tres el volen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *