“Les bruixes de la posada”, un conte de por


LES BRUIXES DE LA POSADA (L’ase d’or d’Apuleu)

imatge text

El text

actors

Els intèrprets

Música

La banda sonora

A veure, si esbrineu quina relació tenen les bruixes d’Apuleu amb les de Burriac? Per què ens fascinen les històries de fantasmes, cases encantades, superxeria…?

Discipulus discipulaeque Linguae Latinae 4t ESO Opt.3

69 thoughts on ““Les bruixes de la posada”, un conte de por

 1. Blanca L.

  Salve!!
  M’ha semblat que està molt ben explicada i que se sent molt bé.
  Encara que és una història de por, a mi no me’n fa.
  Aquesta història sí que té relació amb la de les bruixes de Burriac. En les dues històries les bruixes transformen a algun dels personatges en animal, com a conseqüència per haver-les enganyat o per haver parlat malament d’elles.

  Vale!

 2. Hamza Zaanouni

  Bonum Diem!

  Tant la realització de l’obra com les coses que hi afegiu i lo ben feta que està diu molt, i és que es molt bon treball. Això si, hem sembla mes una història de misteri i en l’àmbit de les bruixes en comptes d’una història de por, pròpiament dita.

  Vale!

 3. Mariona Cava

  Salve!!!
  L’història està molt bé explicada i molt bé grabada.Encara que sigui una història de por no dóna aquest efecte.Aquest història es semblant a la de les bruixes de Burriac perque a totes dues històries es converteixen en animals per haver fet mal o una traició.

 4. Hamza Zaanouni

  Bonum Diem!

  Per contestar les preguntes he de dir lo següent:

  En primer lloc, la relació entre les dues històries es que en totes dos alguna bruixa es transformada en algun animal, per culpa d’un càstig condicionat per un engany o una traició.

  En segon i últim lloc, ens fascinen tant les històries de por perquè sempre estas amb una pregunta al cap sobre que pasarà o que podria passar, o bé ja estàs fascinat per un fet que no t’esperaves i era difícil d’imaginar. Son películ·les en les que pot passar de tot, des del meu punt de vista.

  Vale!

 5. Andrea Gómez

  Salve!
  Ho han interpretat molt bé. No m’ha donat massa por encara que algunes de les seves descripcions eren una mica truculentes. I si que m’ha recordat a les bruixes de Burriac perquè també es converteixen en animals.
  Vale!

 6. Ari Vila

  Salve!
  Aquest treball m’ha agradat bastant. He vist en algun comentari que deien que la consideraven una història de por, jo sincerament la veig com una història de misteri perquè estas en tensió fins al final esperant a que pasi alguna cosa.
  Vale

 7. Judith Martínez Barranco

  Salve!!
  Trobo que ha sigut un treball molt interessant i fàcil d’entendre. La veritat esque no m’ha donat por, tot i que els companys s’esforçaven en posar veu per donar por.
  I si que m’ha recordat a les bruixes de Burriac perquè també es converteixen en animals.

  vale

 8. robertcepeda

  Salve!
  Despres de llegir l’historia de socrates dire que mes que una historia de por es una historia de misteri i que en alguns punts et crean una sensacio de panic.
  Si que guarda relacio amb les bruixes de burriac ja que en les dues histories converteixen a algu que las ha molestat en un animal i es una mes de la llarga llista de metamorfosis

 9. Alexia Álvarez Pàmies

  Salve!!

  És una historia de por, pero personalment a mi no em fa gens. La veu s’ecolta molt bé, els narradors posen molt de enfasí i molt bona entonació quan expliquen l’historia, la qual cosa provoca un efecte que fa que t’endinsis en el compte.
  L’historia es ven sorprenen ja que es misteriosa, i es dificil saber el final.
  Vale!

 10. Ariadna Ruiz

  Salve!
  M’ha agradat molt la història, no m’ha fet molta por, ja que he escoltat històries pitjors!
  Els narradors ho fan força bé, ja que entonen prou bé. M’ha agradat força l’efecte d’aigua que ha sonat ja que semblava com si al costat meu hagués una cascada.
  Es difícil saber el final, ja que no saps ben bé el que pot passar.
  Vale!

 11. Pingback: Booktrailer de L’ase d’or d’Apuleu | Aracne fila i fila

 12. Carla Camara

  Bonum diem!
  Aquesta historia, jo no la coneixia d’abans, peró igualment m’ha agradat; si es soposa que em tenia que donar por, a mi no em va donar, per eixó no considero que sigui una história de por del tot.
  En el text no especifica que siguin les bruixes de Burriac (o al menys no recordo escoltar-ho), peró com és una historia de bruixes semblant, doncs pot ser que si.
  El treball d’aquests nois ha estat bastant bé a l’hora de narrar l’histora, tot el que deien ho entenia i els sons de fons i les cançons, en la meva opinió, han estat acertades en el moment de posar-les.
  Vale!!

 13. Maryama

  No havia escoltat mai aquesta història, ha sigut el primer cop. Encara que m’agradat no considero que sigui una historia de por perqu a mi persoonalment no m’ho ha sembat. Aquest història es semblant a la de les bruixes de Burriac perque a totes dues històries es converteixen en animals per haver fet mal. Els narradors ho han fet molt bé

 14. Anna Bagaria

  Ave!
  La història de les bruixes de la posada mai l’havia escoltat. M’ha agradat però al mateix temps no m’ha semblat una història de por ja que a mi no me l’ha donat. Les històries tenen coses en comú ja que són de bruixes, de conjurs,etc…

 15. Sanae Anzaoui

  Salve!
  Aquest audio està molt ben fet i treballat.Potser sí és una história de por, peró personalment, no em sembla tan terrorífica.Aquest història es semblant a la de les bruixes de Burriac perque a totes dues històries es converteixen en animals per haver fet mal o una traició.

  Vale!

 16. Soukaina Anzaoui Anzaoui

  Salve Magistra!!
  Està molt ben fet, sobretot perquè s’escoltava perfectament i la música ha estat molt encertada.
  La veritat és que una història de por, però a mi no m’ha fet cap de por. Té relació amb les bruixes de burriat, ja que les bruixs converteixen en animals com a càstig.

  Vale!

 17. Soukaina Anzaoui Anzaoui

  Slave Magistra!!
  Està molt ben fet, sobretot perquè s’escoltava perfectament i la música ha estat molt encertada.
  La veritat és que una història de por, però a mi no m’ha fet cap de por. Té relació amb les bruixes de burriat, ja que les bruixs converteixen en animals com a càstig.

  Vale!

 18. Sanae Anzaoui

  Salve!
  Aquest audio està molt ben fet i treballat. Potser sí és una história de por, peró personalment, no em sembla tan terrorífica. La relació que té amb les bruixes de Burriac, és que en les dues historia les bruixes converteixen algun dels personatges en animal, per haver-les enganyat o parlat malament d’elles.
  Vale!

 19. Yasmina Groult

  Salve!
  Si que es una historia de por, pero ami no em fa por. Es una historia de misteri i bruxeria. Ha estat bé.
  La relació que té amb les bruixes de Burriac, és que en les dues historia les bruixes converteixen algun dels personatges en animal, per haver-les enganyat.

  Vale!

 20. Sanae Anzaoui

  Salve!
  Aquest audio està molt ben fet i treballat. Potser sí és una história de por, peró personalment, no em sembla tan terrorífica. La relació que té amb les bruixes de Burriac, és que en les dues historia les bruixes converteixen algun dels personatges en animal, per haver-les enganyat o parlat malament d’elles.
  Ave!

 21. Marta Roman

  Salve!
  La història m’ha semblat que està bastant bé treballada i narrada, està classificada com a una història de por però jo desde el meu punt de vista la classificaria com a una història de misteri.
  La relació que té amb les bruixes de burriac és que al final les bruixes converteixen a algú en un animal per haver-les enganyat.
  AVE!!!

 22. Marta Roman

  Salve!
  La història m’ha semblat que està bastant treballada i narrada. Està classificada com a història de terror però jo desde el meu punt de vista la classificaria com a història de misteri.
  La relació que té amb les bruixes de burriac és que al final algù acaba convertit en un animal.
  AVE!!!

 23. Carmen Parra Saenz

  Sí que es pot considerar una história de por, peró a mi, personalment, no me’n fa. És una historia de misteri, bruxeria i fantasia, és intrigant, ja que et sorpén i no t’esperes que el que passará. M’ha agradat bastant. Esta molt ben fet i elaborat.

  Té relació amb les bruixes de Burriac en el sentit de que en les dues históries les bruixes transformen a algú en animal per haver jugat amb elles. En el cas de les bruixes de Burriac en Ase.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *