L’empremta d’Orfeu: el bloc aràcnid dels referents musicals!

Aracne fila i fila acaba de fer quatre anys, però, per si encara no ho sabeu, a més de ser el bloc dels alumnes, El Fil de les Clàssiques més col·laboratiu, ja té descendents! És, entre d’altres, la mare d’un bloc nascut com a treball de recerca de l’exalumne de Premià Oriol García Penche que tots coneixeu perquè aquest estiu ha compartit el seu viatge amb nosaltres (per cert on ha anat?). De ben segur, però, us sona més el nom de Deka per tots els raps que ens ha regalat! Aquests dies de principi de curs hem après l’alfabet grec amb El rap de les lletres gregues i hem reflexionat sobre per a què serveix avui estudiar llatí amb El rap del llatí. L’Uri també va immortalitzar el nostre bloc amb  El rap d’Aracne. El rap de la primera declinacióEl rap de la filosofia o El rap conclusió del seu Treball de Recerca són altres raps seus. L’esperit cooperatiu i col·laboratiu que va aprendre amb Aracne fila i fila el varen portar a regalar-nos el seu treball de recerca els referents clàssics en la música actual perquè entre tots i totes l’anéssim engrandint perquè era conscient que només havia obert el camí.

Aràcnids i aràcnides acabats d’arribar a aquesta teranyina clàssica, no us espanteu i entre tots i totes farem aquest teixit clàssic a la xarxa més gros, però si és música actual amb referents clàssics ho publicarem i ho comentarem a L’empremta d’Orfeu!

10 thoughts on “L’empremta d’Orfeu: el bloc aràcnid dels referents musicals!

 1. irina

  Salve!
  l’any passat ja vaig començar a fer servir l’emprenta d’orfeu. Penso que es una pàgina força entretinguda ja que hi ha moltes cançons i tu tens que intentar trobar-ne els llatinismes de cada cançó.

 2. Andrea Balart

  Salve! el bloc de l’empremta d’orfeu es va crear en un treball de recerca i ara tots els alumnes comentem les cançons amb referents clàssics.
  Vale!

 3. Ωιψτορ Βαρρανψο

  XAIPE!!
  Ja coneixia aquesta pàgina, des de abans de començar el curs, ja que porto fent llati fa uns anys. Crec que és una bona pàgina, ja que gràcies a ella i el seu amo, l’uri m’he pogut apendre l’alfabet grec de memòria amb la cançó.
  A part crec que és un bon invent ja que al dia a dia esoltes moltissimes cançons i moltes d’elles, sense adonarnos nosaltres diuen coses en grec o en llatí i no ho sabem, i aqui podem veure algunes.
  Això és tot.
  Vale 😉

 4. nuria

  Salvete!
  Quins records que em porta l’Emprenta d’Orfeu! És una llàstima que aquest bloc i La cinta de Νίκη hagin quedat una mica olvidats, suposo que en part és normal ja que són blocs de temes específics, Aracne en canvi abarca una varietat molt més amplia de temes.
  Haurem de començar a escoltar més música i a veure pel·lícules, que ens anirà bé per tenir cultura i també per fer algún article per aquests blocs que van nèixer fa poc i que encara han de crèixer!!

  Valete!! =)

 5. Marta Verde

  Salve!
  No coneixia aquesta pàgina, es el primer any que estic a aquesta escola treballant amb aquestes pàgines.
  Amb aquesta pàgina pots aprendre més fàcilment llatí i grec.
  Vale!

 6. Υασμινα Βερκανε Παιs

  Χαιρε!
  Igual que molt dels meus companys, jo també coneixia l’Empremta d’Orfeu de l’any passat, em sembla una pàgina força interesant, ja que podem trobar molts referents clàssics a cançons actuals o d’altres cançons que molts coneixem i mai ens haviem fixat amb la relació que tenen amb la cultura clàssica.
  Aquest blog com a treball de recerca està molt treballat, i molts alumnes d’altres cursos han continuat treballant perquè el blog continues creixent.

 7. Marti Palma

  Ostras, acabu de veure això, i com a músic que sóc, m’agrada veure-ho. Aqui descobreixes cansons, o al veure la lletra descobreixes que tenen alguna cosa en llati! m’ha sorprès! Encara aviam si creix més i podem veure més musica dins!
  Vale !

 8. Teresa Devesa i Monclús

  Remena, remena, Martí, ja veuràs com hi trobaràs coses molt interessants. Comença deixant-hi els teus comentaris i després ves pensant quines aportacions hi pots fer.

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  A més dels suggeriments que et fa la Teresa, voldria saber quina és la teva especialitat musical i els teus gustos. La Laura L.S.fa un treball de recerca ben musical també!

 10. Elisa Moya

  Salve!
  Ja coneixia aquesta pàgina filla d’Aracne. Trobo que està molt bé per saber tots els referents clàssics que hi ha en un cançó. Molts cops no ens adonem, però gràcies a aquesta pàgina, tenim l’oportunitat de trobar més referents clàssics dels que veiem normalment.
  Ja vaig fer un parell d’apunts aquí l’any passat i aquest any pretenc fer alguns més. Un ja el tinc en procés.
  Els podeu veure i comentar aquí: http://blocs.xtec.cat/lempremtadorfeu/2011/11/13/escolteu-que-ens-aconsella-republika-ska/

  http://blocs.xtec.cat/lempremtadorfeu/2011/12/06/heu-escoltat-aquesta-canco-de-soriano-i-jayder/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *