La “Cançó grega” al Cantània 2011, Beceroles

Dilluns passat, 2 de maig a la tarda, els alumnes de cinquè i de sisè de la meva escola vàrem cantar  a l’Auditori de Barcelona per a tots els pares el Cantània d’enguany: Beceroles del compositor Enric Palomar amb el text de Màrius Serra. Amb en Xavi hem après a cantar molt bé i molta música, però també les lletres de l’alfabet grec. De fet, abans d’estudiar-nos la partitura, ens va fer estudiar tot l’alfabet grec; jo ja me’l sabia perquè sempre escoltava El rap de les lletres gregues del Deka i havia fet aquesta plantilla de cal·ligrafia grega.

A classe de música, hem treballat de valent durant mesos. Tot el Cantània d’enguany tenia una lletra difícil i una partitura complicada, però va ser molt emocionant veure a l’Auditori, on tantes vegades havia anat a concerts familiars, tants de nens i nenes cantant amb  les lletres gregues estampades a la samarreta. Nosaltres no les portàvem en honor d’un company hindú de la classe, ja m’hagués agradat!. Afortunadament varen deixar enregistrar tot el Cantània als pares i vaig pensar des d’un principi que la Cançó grega podria ser  un bon regal per a tots vosaltres, aràcnids i aràcnides.

Qui diu que el grec no està de moda? Uns vint-i-cinc mil nens de 3r, 4t, 5è i 6è d’Educació Primària durant el mes de maig i juny de 2011 cantaran a l’Auditori de Barcelona i també a Granollers, Mataró, Vilafranca del Penedès, Olot, Manresa, Figueres, El Vendrell, Valladolid, Salamanca i Parla dins Beceroles aquesta cançó grega i tots se sabran l’alfabet grec com nosaltres. Te’l saps tu? A què esperes? Ara amb el vídeo de la “Cançó grega” no tens excusa. Intenta-ho.

Per molts anys Cantània! Moltes gràcies Bergantí per donar-nos l’oportunitat de participar-hi. Moltes gràcies, Xavi, per ensenyar-nos tan bé!

Valèria

5è Educació Primària

50 thoughts on “La “Cançó grega” al Cantània 2011, Beceroles

 1. tinker.tomas2010

  Salve!!
  M’agrada la idea que ha fet servir en Xavi, el vostre profesor, perquè aprengueu l’alfabet grec! Sempre s’het queden més les coses en una cansó que estudian-ho a “rajatabla” jaja

  valee!

 2. Andrea balart

  Salve! crec que és una bona manera d’aprendre vocabulari, ja que als nenes petits que encara no han sentit mai el grec o el llatí amb una cançó els hi és més fàcil d’aprendre. Crec que està molt bé que els alumnes de primària comencin a aprendre cultura clàssica.

 3. irina

  Salve!
  aquests nens trobo que han cantant molt bé. Es una bona manera d’aprendre l’alfabet grec. Tant amb la lectura com les cançons, es com s’aprèn més una llengua. Felicitats, ho heu fet molt bé! A mi m’hauria agradat aprendre abans grec o llatí.

 4. aiida

  que curiós jajaj és una bona forma d’aprendre no creus? El vídeo està molt bé, ho van fer molt be! Ave Margalida!

 5. Maryam Alaoui

  Salve!

  És una bona manera de fer aprendre l’alfabet grec als nens petits, ja que és complicat però crec que amb la canço s’apren més ràpid.

  Vale!

 6. jordi Rodríguez

  Salve!
  La música sempre ha estat un mètode efectiu d’aprendre i memoritzar les coses que et costarien d’una altra manera.
  D’altra banda està molt ben fet.Vale!

 7. Nora Domingo

  Salve!

  Díria que es una de les millors maneres de aprendre el Alfabet Grec per nens tant petits. A mi, personalment, m’hagués agradat que m’ensenyessin el alfabet a 3r de Primaria d’aquesta manera. Disfruta, cantas i sobretot aprens!!!!! M’agradat molt.

 8. Xènia Serra

  Salve!!
  La canço es molt divertida i ajuda molt als nens a que aprenguin l’alfabet grec. M’ha agradat molt la manera de dir l’alfabet per mitja de paraules que contenien el nom de la lletra o que es feien frases on surtien, crec que es un mètode molt interessant i divertit.

 9. Victor Huete

  Hola!
  Aixo de cantar es una bona manera per que el llatí se te quedi al cap. M’ha sorpres molt que hagi annat tanta gent perque 25.000 nens i nenes son moltes.

 10. Andrea Balart

  Salve! Diu que la lletra delta té forma d’ala delta, també juga amb la mateixa paraula dient que no es refereix a la desembocadura del riu Ebre. Juga amb la alfa dient que es el mascle alfa. De la gamma diu que ofereix tota la gamma. L’èpsilon no l’exclou del fotograma. Introdueix la zeta dient que és un dotzè talismà jugant així amb la pronuncia. Diu que al camp vol que s’ho passi teta, etc. d’aquesta manera relaciona les lletres amb una frase graciosa.

 11. irina

  aquí deixo la lletra de la cançó:
  Jo sóc l’ala,l’ala Delta.
  No sóc celta,
  n’estic certa.
  Ni de l’Ebre
  no vull rebre.
  Sóc de Creta
  prou discreta
  i alço el vol per
  veure món
  M’acompanyen
  les que es banyen
  ordenades
  entre onades
  fent el mort.
  Au, a bord!
  Au, a bord!
  compatriotes
  Goool gol gol gol gooooool!
  Googoooooooool del cargoooooool!!!
  Cargoooool treu banya
  Puja a l’Arca i guanya!!!
  Goool go go gol goooooool!!
  Alfa, beta, gamma, delta i goooool!!
  èpsiloooonm
  zeta eta thêta, iota,
  kappa, lambda, mi, ni, ksiii i gooool!!
  òmicrooooon,
  pi, rho, sigma, tai i gooool!!!
  ípsiloooon,
  fi, khi, psi i ooooooooooh-mega

  Com podem veure juguen amb les rimes, per exemple ala juga amb delta, celta amb certa, Ebre amb rebre, Creta amb discreta, vol amb món, acompanyen amb banyen, ordenades i onades, gol amb cargol, banya i guanya. Parla sobre l’ala delta i per això diu que ve de Creta, que alça el vol per veure món. Està molt bé la cançó ja que utilitza les rimes per facilitar millor la comprensió de la cançó. Al final de la cançó apareixen els noms de les lletres gregues de l’abecedari.

 12. victorsanchez

  Felicitats per la cançó i per els nens que la canten, crec que ho van fer molt bé! Crec que els nens han de començar a aprendre l’alfabet grec a Primària perquè és un dels principis de la nostra cultura, ja que moltes lletres i paraules dels idiomes que utilitzem habitualment provenen d’aquest alfabet. Crec que llegint i cantant una cançó, com aquesta és un dels millors mètodes que hi han per fer-ho, ja que motiva i agrada molt als nens.

 13. Ana Mª Falcón Durán

  Salvete!

  L’altre dia a classe de grec vam veure un tros de la cançó, però em vaig quedar amb les ganes de veure-la sencera, per això he entrat a aquest article. Volia dir que m’ha semblat una cançó molt original i també volia felicitar als cantants, ja que ho han fet molt bé.

  Vale! 🙂

 14. Mónica Martínez

  Χαίρετε!

  La veritat és que aquest artícle m’ha fet molta gràcia! Aquest any he començat a fer grec, i bé, ja sabeu que l’alfabet és diferent al que fem servir normalment, així que he trobat una molt bona idea i també graciosa i útil introduir les lletres de l’alfabet grec en una cançó per a aprendre’l millor! seguiu així de originals i a veure si ens ajudeu a fer més fàcil alguna cosa més!

 15. Mireia Abelaira

  Χαίρετε!
  Molt bona la cançó! És veritat que apendre’s l’alfabet no es fàcil perquè no es el mateix que fem servir diàriament per aixó mà impactat una mica que els nens de primària siguin capaços d’apendres aquest alfabet perquè sent sincers fins i tot al batxillerat hi ha gent que no se les sap.

 16. abigail.dina

  Χαίρετε!
  Que bé!M’ha semblat una forma molt bona d’ensenyar l’alfabet,m’agradat veure com nens saben l’alfabet grec!Molt bon treball!

 17. Iria Rael

  Χαίρετε!
  Aquest any he començat a fer grec i com l’alfabet és diferent tinc dificultats.
  Molt bon article, ara que tinc dificultats amb el grec i l’alfabet la canço grega hem sembla una bona manera per apendre millor l’alfabet.

 18. Pingback: L’alfabet grec: recapitulem | El Fil de les Clàssiques

 19. Robert Cepeda

  L’alfabet grec és un alfabet que a primera vista pot semblar molt complex d’estudiar però iniciatives com aquesta o el rap de Deka fan que l’aprenentatge de l’alfabet es converteixi en una tasca molt més faci’l i s’ha aprèn d’una forma innovadora. Una proposta didàctica magnifica, felicitats per a la feina.

 20. Alèxia Alvárez

  Χαίρετε!
  Quin apunt més divertit! La cançó és molt original… L’alfabet grec per a mi no ho ha sigut difícil d’estudiar perquè memoritzar és un exercici que se’m dona bé, però ha hagut algunes lletres com; SIGMA, TAU, ÒMICRON, que al principi se’m resistien, hauria d’haver descobert aquest apunt abans, és una forma molt més fàcil per aprendre.

 21. Pingback: El plaer de conèixer les lletres gregues i llegir grec! | El Fil de les Clàssiques

 22. Irene Sanz

  Xaipe!
  Al igual que amb el rap, opino que aprendre l’alfabet grec cantant és una manera molt útil. Té molt mèrit haver pogut crear una cançó utilitzant el nom de totes i cada una de les lletres de l’alfabet. I més encara que hi hagi relació entre elles! Llàstima que no la vaig escoltar quan intentava aprendre’m l’alfabet…!

 23. Maria Casta

  Xaipe!
  Aquí tenim un altre clar exemple, com el del rap, que aprendre l’alfabet grec pot arribar a ser divertit! Són maneres molt originals per estudiar les cançons!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *