La “Cançó grega” al Cantània 2011, Beceroles

Dilluns passat, 2 de maig a la tarda, els alumnes de cinquè i de sisè de la meva escola vàrem cantar  a l’Auditori de Barcelona per a tots els pares el Cantània d’enguany: Beceroles del compositor Enric Palomar amb el text de Màrius Serra. Amb en Xavi hem après a cantar molt bé i molta música, però també les lletres de l’alfabet grec. De fet, abans d’estudiar-nos la partitura, ens va fer estudiar tot l’alfabet grec; jo ja me’l sabia perquè sempre escoltava El rap de les lletres gregues del Deka i havia fet aquesta plantilla de cal·ligrafia grega.

A classe de música, hem treballat de valent durant mesos. Tot el Cantània d’enguany tenia una lletra difícil i una partitura complicada, però va ser molt emocionant veure a l’Auditori, on tantes vegades havia anat a concerts familiars, tants de nens i nenes cantant amb  les lletres gregues estampades a la samarreta. Nosaltres no les portàvem en honor d’un company hindú de la classe, ja m’hagués agradat!. Afortunadament varen deixar enregistrar tot el Cantània als pares i vaig pensar des d’un principi que la Cançó grega podria ser  un bon regal per a tots vosaltres, aràcnids i aràcnides.

Qui diu que el grec no està de moda? Uns vint-i-cinc mil nens de 3r, 4t, 5è i 6è d’Educació Primària durant el mes de maig i juny de 2011 cantaran a l’Auditori de Barcelona i també a Granollers, Mataró, Vilafranca del Penedès, Olot, Manresa, Figueres, El Vendrell, Valladolid, Salamanca i Parla dins Beceroles aquesta cançó grega i tots se sabran l’alfabet grec com nosaltres. Te’l saps tu? A què esperes? Ara amb el vídeo de la “Cançó grega” no tens excusa. Intenta-ho.

Per molts anys Cantània! Moltes gràcies Bergantí per donar-nos l’oportunitat de participar-hi. Moltes gràcies, Xavi, per ensenyar-nos tan bé!

Valèria

5è Educació Primària

50 thoughts on “La “Cançó grega” al Cantània 2011, Beceroles

  1. Valentina Restrepo

    Xaipe!
    Aquest apunt m’ha semblat molt divertit, i la cançó molt original i és altre forma d’aprendre l’abecedari grec encara que sembli dificil d’aprendre; al mateiz que el rap aquesta cançó fa el mateix que el rap, ho ensenya d’una manera senzilla, divertida i original, i per últim felicitar als participants d’aquesta activitat, han fet molt bona feina!!!

  2. Arnau Torres

    Aprendre grec escoltant cançons és una forma original, atractiva i molt divertida d’aprendre. L’abecedari pot semblar dificil daprendre al principi però la Lida ens dona moltíssimes eines per aprendre i utilitzar-lo correctament. Sí que hi ha lletres més dificils d’aprendre però si ens escarressem ens pot arribar a ser molt útil sempre que no ens oblidem d’aquestes. jajaja!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *