Caronte, d’Alba Reche

Després de sortir d’Operación Triunfo (OT 2018) i de  treure a la llum Medusa, Alba Reche ha tret Caronte, que formaran part del seu àlbum Quimera que sortirà el 25 d’octubre i n’ha publicat la portada al seu compte de twitter.

Me hiciste preguntarme
Si era verdad mi amor
Por la vida y el color
Por el trazo, el sabor

Vendí mi alma, no hubo opción
Sentí como reían
A oscuras les vi asomar
Por el cristal

Acechaban en penumbra
Con focos con luz del mal
No hubo opción
Para que bailaba
Para quien cantaba
Para tus sucios trapos

Para tus mentiras claras
Baile muchas más noches
Te canté hasta que me ahogue
Te tapabas los oídos como si no pudieras ver

Por verte y no sentir que era barato
Comprar mi amor
El valor
Con focos, con luz del mal
No hubo opción

Para que bailaba
Para quien cantaba
Para tus sucios trapos
Para tus mentiras claras

Para que bailaba
Para quien cantaba
Para tus sucios trapos
Para tus mentiras claras

 • Quines referències clàssiques, sobretot mitològiques, hi ha tant en la lletra de la cançó com en el videoclip? Qui era Caront?

3 pensaments a “Caronte, d’Alba Reche”

 1. No m’havia parat a pensar que una sola cançó o videoclip pot tenir tants de significats i interpretacions.

  El nou àlbum d’Alba Reche es diu ”Quimera”, que és un ésser mitològic format per quatre animals, lleó, àguila, cabra i serp. Es veu que la cantant es basarà en la cultura clàssica per fer el seu primer àlbum.

  ”Caronte”: Caront era el barquer de l’Hades i portava els morts a través del riu Aqueront. Al començament del vídeo podem veure que la cantant es treu una moneda de la boca. Per poder pagar el viatge ho havies de fer amb una moneda anomenada òbol, era una moneda de poc valor que tothom en l’antiga Grècia podia aconseguir. Als morts abans d’enterrar-los se’ls posava l’òbol sota la llengua.

  ”Medusa”: En el videoclip podem veure diverses serps representant a Medusa i les estàtues les seves víctimes. La lletra diu ” Nadie mira como lo hago yo” referint-se que ningú pot mirar com Medusa perquè ella converteix a les persones en pedra amb la seva mirada. També diu ”Te miro y no parpadeas. Como buscando pelea” vol dir que l’està amenaçant o desafiant mirant-la als ulls pel que he comentat abans.

  Aquesta és la meva opinió personal, cadascú es lliure d’interpretar les coses com vol. És bonic que una cançó o vídeo pugui transmetre diferents coses.

 2. Encara que potser l’Alba Reche no sigui de les meves cantants preferides, al descobrir que el seu nou disc es basava bàsicament en personatges o pervivències de la antiga Grècia va fer despertar la meva curiositat per què és molt interessant que gent de tots els àmbits i no només el historiadors o la gent que es dedica a això, posi exemples i representacions de les coses de l’antiga Grècia.

 3. Encara que no m’agradi el seu tipus de musica m’ha semblat divertit que algú poses referents clàssics i dediques tota la seva carrera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *