Coriolà, un grup de música de Premià de Mar

Caius Marcus Coriolanus, tot i que no es pot confirmar 100% la seva existència, es diu que va ser un general romà del segle V a.C. Va ser exiliat de Roma per haver prohibit repartir el blat als plebeus. Havent estat els  seus enemics es va unir a els volscs i va passar a conspirar en contra de Roma.

Coriolà s’acomiada de la seva familia i marxa a l’exil·li

A les portes de la ciutat de Roma va ser detingut per la seva dona, Vetúria,  i la seva mare, Volúmnia, que el van convèncer per retirar-se. Coriolà va cedir i, d’aquesta manera, els volscs el van titllar de traïdor.

Vetúria i Volúmnia suplicant a Coriolà que torni a Roma i deixi de conspirar en contra

Coriolà és un grup de música pop i folk de Premià de Mar. Guanyadors del Premi Joventut al concurs Sona 9. Els inicis d’aquest actual grup de música es remunten a l’any 2011. Carles Chacón s’acabava de quedar a l’atur i va haver de buscar la manera de reinserir-se al mercat laboral. Ell mateix diu que Coriolà va nèixer a partir d’una crisi personal. En aquest, cas, en Carles va reprendre la seva passió adormida per la música. En aquesta entrevista els veiem parlant del seu primer disc, “El debut” al lloc dels seus origens, Premià de Mar i al següent àudio podem escoltar-ne una altra del Premià Notícies:

Aquest 15 d’agost de 2014 van fer un concert al fòrum romà d’Empúries, tot i que aquests calamars a la romana no siguin massa romans!

[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=fCLIDFybyaA[/youtube]
de las catástrofes surgen oportunidades, y esas oportunidades dan pie a acontecimientos que hacen mejor el momento, el tiempo y el paisaje.

 

I també els hem pogut veure tocar per les festes de la Mercè!

Igual que Caius Marcus Coriola després de ser desterrat va provar coses noves, en el cas de Carles Chacón aquest va passar a dedicar-se a la música i en el cas de Coriolà va unir-se a l’enemic.

Components del grup:

 • Carles Chacón (voz, guitarra, mandolina, teclados)
 • Xavier Oró (bajo, programaciones)
 • Mikel Oró (bateria)
 • Ismael “Viru” Valero (teclados, guitarra)
 • Xabi Oró (guitarra eléctrica)

Concert 2014

 

No us perdeu els seus concerts!

Judit Giménez
2n Batx. Grec i Llatí
Institut Premià de Mar

6 pensaments a “Coriolà, un grup de música de Premià de Mar”

 1. Ja era hora, Judit, que publiquessis aquest apunt! El vares començar el curs passat quan els Coriolà no eren gaire coneguts i t’ha costat publicar-lo. Me n’alegro que finalment aquest grup premianenc de nom llatí formi part de la nostra recerca en referents. De ben segur, els tindran en compte en les seves cançons!
  En comptes de calamars a la romana, haurien d’haver fet mandonguilles de calamar a l’estil d’Apici.
  Si ens necessiten, a l’institut Premià de Mar ens trobaran per donar-los un cop de mà amb el llatí i els romans!

 2. Hola Judith i companyia, sóc en Carles Chacón, de Coriolà. Abans de res, gràcies per la menció i per fer un text sobre Coriolà, ens ha fet molta il·lusió.

  Un personatge curiós, Coriolà. És cert que la seva moral potser deixa bastant a desitjar, però jo de vegades hi trobava una mena d’orgull, de antiheroi que veu com el seu temps ha passat i se’n resisteix. A mi em fascina, també pel que té de dolent…

  Evidentment, no vam triar el nom per ell, sinó per una qüestió fonètica. A més, això de triar nom és una mica enrevessat, mai saps ben bé el per què. Però a banda de relacions i interpretacions ad hoc, no existeix un vincle gaire fort amb el personatge ni amb el que significa.

  Gràcies de nou per l’entrada al vostre blog. He estat mirant altres entrades i val molt la pena. Enhorabona, a veure si ens veiem a algun concert un dia d’aquests.

  Abraçades
  Carles

 3. Moltíssimes gràcies, Carles! La Judit i la resta dels alumnes n’estaran molt contents, com ja mateixa. De ben segur, coincidirem en més d’un concert i si, a més del nom del grup (que ens ha fet molta il·lusió) utilitzeu més referents clàssics en les vostres cançons o en els vostres videoclips els esmentarem a L’empremta d’Orfeu i els treballarem a classe. Si ens necessiteu, a l’institut Premià de Mar ens trobareu. Avant i fins ben aviat! Per molts anys, Coriolà!

 4. Moltes gracies, Carles, pel comentari. Ens ha fet molt il·lusió! De ben segur que ens trobarem en algun concert i espero que torneu a tocar a Premià. És curiós pensar que ha sorgit un molt bon grup de música de Premià.
  Fins aviat,

  Judit

 5. XIXI—MMXIV
  Bonum diem!!
  Gràcies per comentar Carles! Quina ilusió fer una entrada i que comenti res més lluny que el propi cantant del Coriolà! Enhorabona, seguiu així i a veure si aconseguim anar a algun conçert!
  Salve!

 6. Xaipete!

  Moltes felicitats per l’apunt. La veritat és que mai havia sentit a parlar d’aquest grup però em sembla molt interessant que hagis fet un apunt sobre això, ja que així ens dónes l’oportunitat de conèixer-l, i a més sabent que és de Premia. Enhorabona als integrants del grup.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *